|
Rolanti Titreme Sorunu Olanlara Basit Çözüm |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2014 Saat 23:29 |
Arkadaşlar kısa kesiyorum, her titreme sorunu olanın çözümü değildir bundan eminim fakat emin olduğum bir şey var, 206'ların ön cam su fıskiyeleri zamanla su kaçırıyor ve bunlardan birisi direkt olarak 4 nolu enjektöre damlatıyor.
Neredeyse masrafsız, risksiz ve geri dönüşü kolay olan bu yöntemi bugün arabama uyguladım, sonucu zamanla fark edeceğim fakat sizlerle paylaşmak için duramadım. Tek yapacağınız kaputu açıp kapaktaki fıskiyelerin altını iyi bir silikonla kapatmak. LPG'lilerdeki titremeye tam çözüm olmasa da bir çok benzinli aracın derdine deva olacağı düşüncesindeyim, umarım birilerinin işine yarar. Buyrun fotoğraflar. Bir de arkadaşlar şu parça nedir bilmiyorum ama bunun da üzerindeki kablo girişlerinde 1,2,3,4 diye sayılar var ve bunlardan en alttaki yani 4 yazanı sabah kaputu açtığımda ıslaktı. Belki bir faydası olur diyerekten elim değmişken bantla ufak bir izolasyon yaptım. Parçanın adını bilenler lütfen paylaşsın benimle. Bu da bantlandktan sonraki hali: Düzenleyen ahmed206 - 21 Nisan 2014 Saat 16:36 |
|
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Pek rabet olmamış. Parçayı bilen var mı bari?
|
|
barishrocker
3. Vites Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Titreme kısmını tam çözemedim ben.. Kalkıştaki titremeye bu mu sebep oluyormuş yani?
|
|
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
s.seckin
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 479 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yok abi belli km aralıklarında direksiyon titriyor bazı araçlarda o galiba :)
|
|
2006 307 1.6 HDİ ŞEYTAN KIRMIZI ;)
|
|
ahmed206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Rolantideki titreme yaw dalga geçecek başka adam mı bulamadınız siz? :)
|
|
barishrocker
3. Vites Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Yok hayır ciddi sordum. Benim araç kalkışta titreyerek kalkıyor bazen. Baktım birkaç kişiden daha duydum, peugeotlarda olur diyorlar.. Baskı balata değil sebep, 2 ile bile kalkıyor ama bazentitreme oluyor kalkarken..
|
|
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
ikurklu
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benim arcım da 206 benzili otomatik ilk çalıştırmasa bayağı bir titreme oluyor rolantide , direkt D sürüş moduna alıyorum ve kalkış yapıyorum. Servise sorduğumda boğazı kirlenmiş olabileceğini ve bujilere de bir bakılması gerektiğini söyledi. Cumartesi günü servise bırakacağım inşallah sorun çözülür.
|
|
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
egr valfinin fişine benziyor sanki
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
ikurklu
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
One ki ? :)
Biraz açıklarmısınız. Ne masraf çıkartır acaba?
|
|
ahmed206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar ilk çalıştırmada rolantide ve kalkışta titreme yapıyorsa bu dediğimi bir yapın bir şey kaybetmezsiniz. Bir de enjektörleri ve bujileri kontrol ettirin, belki ihtimali düşük olabilir ama düzelirse bana dua edersiniz.
Bende bir servis programı var o programda yazıyor bu problem.
|
|
ahmed206
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bunu bana dediniz galiba
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |