![]() |
|
206 hdi BEYİN arızası... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mhmttn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2014 Saat 00:03 |
Aracımda yaklaşık 6 ay kadar önce yolda iken, akü uyarı ışığı arasıra bir kaç dakika yanıp sönmesi şeklinde bir arıza oluştu ve bu durum gitgide arttı.
Işık yanıkken ustaya götürdüm, yapılan ölçüm sonucu tembel şarj olduğunu ve şarj dinamosuna bakılması gerektiği söylendi. Şarj dinamosun söküldüğünde herhangibir sorun görülmedi ve tedbir amaçlı zayıflayan rotor değiştirilerek arabayı teslim aldım fakat sorun belli bir süre sonra tekrarladı. Aracı aynı usyataya tekrar götürdüm, deneme amaçlı sağlam bir şarj dinamosu takacağını ve sorun çözülmasse beyin arızası olabileceği söylendi. Herhangibir ücret vermeden birkaçgün denemek için aracı dün teslim aldım. Malesef sorun tekrarladı. Bu durumda ne yapmalıyım; Beyini tamir mi ettirmeliyim yoksa yenisinimi almalıyım? Ne dersiniz? Not: 2006 model 206 larda şarj kesme işlemini diğer araçlardaki gibi konjektör değil beyin yapıyormuş ve ayrıca diğer araçlarda 350-400 tl olan şarj dinamosu bunda 1000 tl ye yakın bir rakammış. |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gecmis olsun hocam. Gittiginiz usta pejo ustasi mi araci bilgisayara bagladi mi. ?
|
|
![]() |
|
mhmttn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Denemek için aldığımdan bu yana akü uyarı ışığı 3 günde 5-6 defa daha yandı, bu arızaya ilave olarak dörtlüleri yakamadığımı ve merkezi kilidin çalışmadığını da fark ettim.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |