Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - klima kendiliğinden açılıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

klima kendiliğinden açılıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baksi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baksi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: klima kendiliğinden açılıyor
    Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 21:39
2004 307 xt. aracım uzun süre durduktan sonra kontak anahtarını bir tur çevirdiğimde her zaman olmuyor ama klima kendiliğinden açılıyor. Servise götürdüm bir cihaza bağladılar bir çıktı aldılar "aralıklı arıza: klima rezidans-bilmem ne rötar mı rotor mu öyle bi şey -bloke" yazdığını gördüm. servis ustaları sıfırladık bi bak olursa gel dediler yine oldu götürdüm bir gece dursun sabah bakalım. dediler bir gün bıraktım bi şey yok dediler. ama bu sabah klima kendiliğinden yine açıldı. neden böyle oluyor?çözüm ne?
harun
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2014 Saat 01:42
dıjıtal klımalarda auto sensor var hocam ondan olabılır, bozulmuştur buyuk ıhtımal
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2014 Saat 03:58
nedenini bilemedim ama birşeyi merak ettim servis bu işlemden yapamamasına rağmen ücret aldı mı?
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
herry Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı herry Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2014 Saat 05:13
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

dıjıtal klımalarda auto sensor var hocam ondan olabılır, bozulmuştur buyuk ıhtımal

Thumbs Up
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
Yukarı Dön
baksi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baksi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2014 Saat 21:29
yok klima için 10 tl arıza tespit dışında çözüm olmasa da para vermedim.komedi ya sorunumuz klima dedik fren lambaları için müşür değiştirdilerLOL klimanın sorun tespit edildi yahu bağladıkları cihaz aralıklı arıza bloke falan demesine rağmen bunlar bi şey yok diyorlar ya çıldıracağım.anladım ki servisteki ustalar hikayeeeeeeeeeee.. yarın sanayiye götürcem bakalım sonuç ne olacak?
harun
Yukarı Dön
106fb Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 106fb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 Saat 08:52
Aynı olay bende de var.Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum birkaç 307 de aynısının olduğunu biliyorum.
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
Yukarı Dön
baksi Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı baksi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2014 Saat 16:54
Teşhis tam olarak şu: aralıklı arıza: araç içi sıcaklık sondasının rotoru bloke
 yahu servis bunun için 1500 tl masraf çıkardı. olmazsa +beyin değişecek dediler. sanayide klimacı güldü 40-50 tl lik bir parçadan sensör mü ne? bahsetti. Elimde yok haftaya yaparım dedi. 
harun
Yukarı Dön
206cc57 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206cc57 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2014 Saat 19:14
Aracım 206 cc ,Dijital klima ,kontağı çevirdiğimde devrede oluyor ve çalıştırdığımda başlıyor  , sıcak günlerde dahaz az oluyor sanırım bu günde oldu . Bunun bir arıza olduğunu düşünmemiştim .
Yukarı Dön
memet Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı memet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2014 Saat 14:12
arkadaslar  merhaba bende 2004 1.6 quıcksılver war aracı aldıgım göt klımayı ıptal ettırmmiş  bunu yenıden devreye alma malıyetı max. ucretle bana kaca patlar daha once boyle bırseyle karsılastınızmı  konu ıle yardımcı olursanız sevınırım 

2004 1.6 quicksilver 123000
Yukarı Dön
jackal67 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı jackal67 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2014 Saat 15:10
307 kronik sorun heralde bendede var aynı sıkıntı :) arkadaşım arızayı cözünce burdan bizleride bilgilendirirsen sevinirim
2014 partner tepee
Yukarı Dön
memet Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı memet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2014 Saat 20:23
bi arkadsım arasına 1500 tl sıkışmış olabılcegını soyledı ama ben bilirkişiye gostermedim tabii

2004 1.6 quicksilver 123000
Yukarı Dön
mertdemiray Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mertdemiray Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2014 Saat 18:21
Hocam arızayı çözdünümüz mü çözdüyseniz cevap yazar mısınız?

Aynı sorun bende de var. Aracım 2003 307 SW Pack 1.6 benzinli otomatik vites otomatik klimalı.

Sorunumuz benzer : Aracımı akşam parkediyorum (kontağı kapatırken klimanın ve benzeri elektronik aksesuarların radyo teyp- farlar vs kapalı olduğundan eminim). Sabah geliyorum kontağı açıyorum marş yapmadan önce kontrol ediyorum Klima kontrol panelinde A/C yazısı var. Aracı marş yapıp çalıştırınca otomatik klimada direkt devreye giriyor. Sizin dediğinize göre aracın beyni hata kaydetmiş.  söylediğiniz hata: "aralıklı arıza: araç içi sıcaklık sondasının rotoru bloke" bu arıza ön panelde aracın iç ısısını ölçüp klimaya düzgün ortam sıcaklığını ileten sensör ve etrafındaki fan motorundan bahsediyor. (fan motoru ve ve ortasında ntc ısı algılama sensörü var) Fan olmasının sebebi içerdeki havayı çekmek ve sensörün üstünden geçirerek doğru sıcaklık değerini yaklamak içindir. Sizin söylediğiniz hataya göre bu fanın motoru (rotor) sıkışmış ve çalışmıyor demek istiyor. Buraya kadar tamam ama bu hatadan dolayı kontak anında A/C nin aktif olması normal mi? 

Sorunu bu parçanın temizlenmesi veya değişmesi ile giderebildiniz mi?

Yukarı Dön
xmen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 Saat 12:41
dijital klima ön cam tuşuna basınca klima otomatik devreye giriyor. bu normal birşey mi. 307 lerin tüm dijital klimaları böyle mi?
Yukarı Dön
Faruk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Faruk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 Saat 13:04
Orjinalini yazan: xmen xmen Yazdı:

dijital klima ön cam tuşuna basınca klima otomatik devreye giriyor. bu normal birşey mi. 307 lerin tüm dijital klimaları böyle mi?

evet bende de öyle.bende öyle olmasın istiyorum ama her seferinde auto ya da cam için bastığımda arkasından hemen klimayı kapatıyorum.
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI
dizel gibisi varmı????
Yukarı Dön
xmen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı xmen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2015 Saat 17:58
Orjinalini yazan: Faruk Faruk Yazdı:

evet bende de öyle.bende öyle olmasın istiyorum ama her seferinde auto ya da cam için bastığımda arkasından hemen klimayı kapatıyorum.
ilginç neden böyle birşeye gerek duymuşlar acaba...
Yukarı Dön
riderzist Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı riderzist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 Saat 22:41

Orjinalini yazan: Faruk Faruk Yazdı:

ilginç neden böyle birşeye gerek duymuşlar acaba...

klima ile ön cam buharını aldığı için. 

bak şimdi eko mod da ön camın buharı epey geç gider ama klimanın nem alma özelliği olduğu için en kısa sürede cam buharını almasını sağlar

sebebi gayet mantıklı! Normal yani..

sorun yok öyle olmasa sen el ile ayarlamaya uğraşırsın
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
Yukarı Dön
riderzist Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı riderzist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 Saat 22:46
Orjinalini yazan: baksi baksi Yazdı:

2004 307 xt. aracım uzun süre durduktan sonra kontak anahtarını bir tur çevirdiğimde her zaman olmuyor ama klima kendiliğinden açılıyor. Servise götürdüm bir cihaza bağladılar bir çıktı aldılar "aralıklı arıza: klima rezidans-bilmem ne rötar mı rotor mu öyle bi şey -bloke" yazdığını gördüm. servis ustaları sıfırladık bi bak olursa gel dediler yine oldu götürdüm bir gece dursun sabah bakalım. dediler bir gün bıraktım bi şey yok dediler. ama bu sabah klima kendiliğinden yine açıldı. neden böyle oluyor?çözüm ne?

kliman dijital ve bunun sensörleri var akşam arabayı kullanırken klimanı kaç derecede kullanıyorsun derecesi 28 de ise biraz aşağıya düşür öyle kapat klimayı. çünkü senin ayarladığın ısıya göre ayarlar kendini ve otomatik çalışır.

Bunu genelde kışın çok soğuklarda yapar ama ısıyı çok yukarda bırakırsan normal soğuklarda da yapar. yazın ise çok sıcakta güneşe karşı kaldığında olur. her 307 de olur bu. kitapçığında yazıyor çünkü! :)
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 358 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 323 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107447 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1530 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3136 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9520 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8777 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 948 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 964 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1600 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55485 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 301 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1292 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2268 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 274 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2585 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 572 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 2181 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 16025 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Barisge 1
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English