![]() |
|
klima kendiliğinden açılıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
baksi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2014 Konum: maraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2014 Saat 21:39 |
||
2004 307 xt. aracım uzun süre durduktan sonra kontak anahtarını bir tur çevirdiğimde her zaman olmuyor ama klima kendiliğinden açılıyor. Servise götürdüm bir cihaza bağladılar bir çıktı aldılar "aralıklı arıza: klima rezidans-bilmem ne rötar mı rotor mu öyle bi şey -bloke" yazdığını gördüm. servis ustaları sıfırladık bi bak olursa gel dediler yine oldu götürdüm bir gece dursun sabah bakalım. dediler bir gün bıraktım bi şey yok dediler. ama bu sabah klima kendiliğinden yine açıldı. neden böyle oluyor?çözüm ne?
|
|||
harun
|
|||
![]() |
|||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
dıjıtal klımalarda auto sensor var hocam ondan olabılır, bozulmuştur buyuk ıhtımal
|
|||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|||
![]() |
|||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
nedenini bilemedim ama birşeyi merak ettim servis bu işlemden yapamamasına rağmen ücret aldı mı?
|
|||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|||
![]() |
|||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
||
![]() |
|||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|||
![]() |
|||
baksi ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2014 Konum: maraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
||
yok klima için 10 tl arıza tespit dışında çözüm olmasa da para vermedim.komedi ya sorunumuz klima dedik fren lambaları için müşür değiştirdiler
![]() |
|||
harun
|
|||
![]() |
|||
106fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
||
Aynı olay bende de var.Bunun bir sorun olduğunu düşünmüyorum birkaç 307 de aynısının olduğunu biliyorum.
|
|||
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
|
|||
![]() |
|||
||
Teşhis tam olarak şu: aralıklı arıza: araç içi sıcaklık sondasının rotoru bloke
yahu servis bunun için 1500 tl masraf çıkardı. olmazsa +beyin değişecek dediler. sanayide klimacı güldü 40-50 tl lik bir parçadan sensör mü ne? bahsetti. Elimde yok haftaya yaparım dedi.
|
|||
harun
|
|||
![]() |
|||
206cc57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
||
Aracım 206 cc ,Dijital klima ,kontağı çevirdiğimde devrede oluyor ve çalıştırdığımda başlıyor , sıcak günlerde dahaz az oluyor sanırım bu günde oldu . Bunun bir arıza olduğunu düşünmemiştim .
|
|||
![]() |
|||
memet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
||
arkadaslar merhaba bende 2004 1.6 quıcksılver war aracı aldıgım göt klımayı ıptal ettırmmiş bunu yenıden devreye alma malıyetı max. ucretle bana kaca patlar daha once boyle bırseyle karsılastınızmı konu ıle yardımcı olursanız sevınırım
|
|||
2004 1.6 quicksilver 123000
|
|||
![]() |
|||
jackal67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2012 Konum: ereğli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
||
307 kronik sorun heralde bendede var aynı sıkıntı :) arkadaşım arızayı cözünce burdan bizleride bilgilendirirsen sevinirim
|
|||
2014 partner tepee
|
|||
![]() |
|||
memet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2014 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
||
bi arkadsım arasına 1500 tl sıkışmış olabılcegını soyledı ama ben bilirkişiye gostermedim tabii
|
|||
2004 1.6 quicksilver 123000
|
|||
![]() |
|||
mertdemiray ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mertdemiray
||
Hocam arızayı çözdünümüz mü çözdüyseniz cevap yazar mısınız?
Aynı sorun bende de var. Aracım 2003 307 SW Pack 1.6 benzinli otomatik vites otomatik klimalı. Sorunumuz benzer : Aracımı akşam parkediyorum (kontağı kapatırken klimanın ve benzeri elektronik aksesuarların radyo teyp- farlar vs kapalı olduğundan eminim). Sabah geliyorum kontağı açıyorum marş yapmadan önce kontrol ediyorum Klima kontrol panelinde A/C yazısı var. Aracı marş yapıp çalıştırınca otomatik klimada direkt devreye giriyor. Sizin dediğinize göre aracın beyni hata kaydetmiş. söylediğiniz hata: "aralıklı arıza: araç içi sıcaklık sondasının rotoru bloke" bu arıza ön panelde aracın iç ısısını ölçüp klimaya düzgün ortam sıcaklığını ileten sensör ve etrafındaki fan motorundan bahsediyor. (fan motoru ve ve ortasında ntc ısı algılama sensörü var) Fan olmasının sebebi içerdeki havayı çekmek ve sensörün üstünden geçirerek doğru sıcaklık değerini yaklamak içindir. Sizin söylediğiniz hataya göre bu fanın motoru (rotor) sıkışmış ve çalışmıyor demek istiyor. Buraya kadar tamam ama bu hatadan dolayı kontak anında A/C nin aktif olması normal mi? Sorunu bu parçanın temizlenmesi veya değişmesi ile giderebildiniz mi? |
|||
![]() |
|||
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
||
dijital klima ön cam tuşuna basınca klima otomatik devreye giriyor. bu normal birşey mi. 307 lerin tüm dijital klimaları böyle mi?
|
|||
![]() |
|||
Faruk ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 801 |
||
evet bende de öyle.bende öyle olmasın istiyorum ama her seferinde auto ya da cam için bastığımda arkasından hemen klimayı kapatıyorum.
|
|||
2007 PEUGEOT 307 SW 1.6 110 BG HDİ PREMİUM GRİ
2012 PEUGEOT 308 1.6 E-HDİ 112 BG ACTİVE AUTO6R ALP BEYAZI dizel gibisi varmı???? |
|||
![]() |
|||
xmen ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
||
|
|||
![]() |
|||
riderzist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2015 Konum: Tekirdağ, Türki Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
||
klima ile ön cam buharını aldığı için. bak şimdi eko mod da ön camın buharı epey geç gider ama klimanın nem alma özelliği olduğu için en kısa sürede cam buharını almasını sağlar sebebi gayet mantıklı! Normal yani.. sorun yok öyle olmasa sen el ile ayarlamaya uğraşırsın
|
|||
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
|
|||
![]() |
|||
riderzist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2015 Konum: Tekirdağ, Türki Durum: Aktif Değil Mesajlar: 244 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı riderzist
||
kliman dijital ve bunun sensörleri var akşam arabayı kullanırken klimanı kaç derecede kullanıyorsun derecesi 28 de ise biraz aşağıya düşür öyle kapat klimayı. çünkü senin ayarladığın ısıya göre ayarlar kendini ve otomatik çalışır. Bunu genelde kışın çok soğuklarda yapar ama ısıyı çok yukarda bırakırsan normal soğuklarda da yapar. yazın ise çok sıcakta güneşe karşı kaldığında olur. her 307 de olur bu. kitapçığında yazıyor çünkü! :)
|
|||
EN İYİ TAMİR, BAKIMDIR ...
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |