![]() |
|
Akü de mi sorun elektrik kaçağı mı ?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yemre55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2014 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mart 2014 Saat 21:40 |
Uyarı işareti yanıyor ünlem şeklinde olan daha sonra klima calısmıyor. Arabayı stop edince tekrar calıstıramıyorum kontağı çevirince tık tık ses geliyor akü değiştirince calısıyor. Servise gösterdim sarj dinamosu diyor akücü akü bitmiş diyor ne oldugunu anlamdım kardeşler bi fikri olan var mı. Arabam 2005 model 307 look paketi
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Işık yanıyorsa muhtemelen şarj dinamosudur. Akü ışık yakmaz. Bitince biter araba çalışmaz.
Bir süre önce Cenker ustamın bilgilerine dayanarak dinamo testi yaptım ve ışığın neden ansıl yandığını anladım. Akü o ışıktan bağımsız. ŞArj dinamosnu yaptırın. SOnrasında akü almakta fayda var sürekli doldur boşalt akünün özelliğini bozmaktadır. |
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ışığın anlamı bildiğim kadarı ile
-akü şarj olmuyor! anlamındadır. benim de akümün bittiği zamanlar oldu ama ışık yakmadı. şarj dinamosu olduğunu düşünüyorum. bu akünün bitmemiş olduğu anlamına gelmez. şarj etmez ise dinamo. akü de biter. yani her iki usta da doğru konuşuyor :)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
yemre55 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2014 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
Arkadaslar teşekkür ederim öncelikle. Aküyü değişmeylim o zaman öncelikle arabayı 18martta aldım bu olay canımı sıktı benim. Direk ustaya sarj dinamosunu söyliyeyim. Kartalımız vardı onun aküsünü de bosalttı tekrar kendi aküsünü taktık onu da bosalttı direk sarj dinamosu için söyliyelim o zaman klima da ondan calısmadi sanırım öyleyse
|
|
![]() |
|
Diğer forumlarada baktım da arkadaşlar aynı benim ki bi calısıyp bi calısmadıgı durumlar oluyormu marş otomatiğini değiştirmişler düzelmiş
|
|
![]() |
|
Babam aküye takviye yaparak calıstırmıs arabayı
|
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
elektrikçiye gidip dinamonun akü kutup başlarına kaç kW gönderdiğini tespit ettirin ayrıca sarjın çıkısınada baktırın.... benim sarj dinamom gerekli akımı verdiği halde kablolarda sıkıntı olduğundan ışık yakıyordu.
izlemeniz gerekn adım sarjın bozuk mu yoksa aküye gelen hatta mı sıkıntı olup olmdığıdır bence
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |