![]() |
|
aklı olan spor yay takmasın |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
cavit cevo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cavit cevo
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 19:36 |
arkadaşlar
spor yay vardı önceden 307 aracımda sırayla başıma gelenleri paylaşmak istedim. direksiyondan gacur gucur sesler kasislere girince küt pat sesler sonrasında akslar gitti arkadan motor takozları değişti titreme yaptığı için ve en bombası şanzıman dağıttık. yaylar kısa olunca araç aşağıda olduğu için akslar bükülüp şanzıman gövdesine sürtüp delik açmış ve yağ azalınca rulmanlar hayırlı işler ses yapmaya başladı akli olan aracın orijinal yaylarıyla oynamasın benden tavsiye tabi parası çok olana başka saygılar |
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
![]() ![]() ![]() ![]() |
Deme ya yeni yay taktik :(
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İçimden hep bir his aracın orijinaliyle oynamamam gerektiğini söylerdi. Şimdi bunu yapmamak için bir sürü de sebebim oldu teşekkürler. Tekrardan geçmiş olsun.
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Abi adı üstünde spor yay gündelik kullanıma veya arazi koşullarına uygun değildirki. Bas bas bağırdık amortisöre ve ön takıma biniyorsunuz arabanıza olur olan diye de :D Dinleyen kim çok mükemmel yolumuz varmış gibi 3-5cm düşürme için bir dünya çaba. Bir de bunu ön takımı en zayıf araç olan pejolarda yapıyorsunuz. Yeminlen Pejo parçacısına çalışıyorsunuz.
Spor yayın amacı yüksek hızlarda aracın savrulmasını önlemek viraj dengesini tutmak zannetmiyorumki şehir içi kullanımda buna ihtiyaç duyalım. Dediklerimi yanlış anlamayın bir işe girişirken biraz ileriyi düşünmekte fayda var. Benim elimde 100bin tl olsa arabaya harcayacak gidipte pejo ya yine yay takmam. Ya kıyarım coil alırım yada bırakırım kalsın sonra ön takıma düzen tutturmak büyük çaba. Benim orjinal jant lastik ve yay kullanmama rağmen Ankara yollarından ötürü ön takımdan ufaktan sesler gelmeye başladı sizinki iyi cesaret. |
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
bence de orjinalinden şaşılmamalı modifiye sadece görsel olarak dış aksama yapılması taraftarıyım
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bana göre bu da kesinlikle şans işi. Şikyatçi olan kadar da memnun olan var. Bunu da göz ardı etmemek lazım
![]() |
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
cavit cevo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cavit cevo
zaten aracı aldığımda spor yay olarak kullanmışlar bende orijinal yaya geçtim ama maalesef
umarım bu başımdan geçenler başkasına uğramaz |
|
![]() |
|
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
Geçmiş olsun ama bir spor yayın bu kadar masraf açtıgını ılk defa duyuyorum
Yayın markası neydı,yay kac cm idi ve yay sonradan kesilmişmiydi bunlar onemlı ayrıntılar Ben aracı 2011 de aldım ve spor yay vardı.1 seneyi geçik spor yay ıle kullandım.Akabinde yay canagını 1 cm daha ındırdım ve yaklasık 1 yıl daha oyle kullandım Son olarak coıl yaptırdım Yayların yada aracın alcak olması on takımlara zarar verır bunda ok yım Cok alcak olması aksları germekte bundada ok yım ama sana yol actıgı masraf baya olmus,şanssızlık dıyelım Geçmiş olsun |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cavit cevo
maxtrac alman 4.5 cm akslar sürterek şanzıman gövdesini delmiş dert yani
|
|
![]() |
|
tlp ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
Yay markasını ilk defa duydum
4,5 cm lik bir yayın bu kadar tahribata yol açacagını zannetmiyorum Farklı bir sorunmu vardı acaba dusunmuyo degılım Çünkü o değerde bir yay aracı aksları bozacak kadar dusurmeyecektır Talihsizlik üst üste gelmiş |
|
![]() |
|
ercn86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mart 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
3 aydır kullanıyorum 106 aracımı üzerinde Fk 5 cm var gündelik kullanan biri değilim sadece haftasonları 30 40 km yaparım ve kullanırken çok dikkat ederim çok şükür bir sıkıntım yok şimdilik tabi ilerde olmayacağı anlamına gelmez benden önceki sahibi yayları ısıttırmış inanırmısınız söktürdüğümde yaylar resmen boştaydı ve acayip ses yapıyordu çok tehlikeli bir işlem bence ama sizin başınıza gelenler büyük şanssızlık Allah beterinden korusun ...
|
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
çok gecmis olsun, sanssızlık olmus seninkisi, tabi markasıyla fln da ilgili bir konu kullanmaktan kullanmaya fark var ben en dipte kullanıyorum mesela, motorsiklet kullanır gibi gozum hep yolda en ufak kasise bile capraz girmeye calısıyorum, kac kere yolda cukur var diye 2-3 arabayı sokaktan geri geri cıkardım sayısı yok. o yuzden kullanmaktan kullanmaya fark eder diye dusunuyorum. hem goruntuye de o kadr alıstımki orjinale donse buyuk ihtimal sogurum arazi aracı gibi gelir bana. gecmis olsun tekrar.
|
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cavit cevo
teşekkürler bende önceki sahibi at gibi kullanmış aracı azıcık napalim ihşallah sorunlarım hallolur
|
|
![]() |
|
ercn86 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mart 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
Zaten senin sıkıntının büyük kısmı da senden önceki sahibinin kullanımı maalesef kendi kanaatimce dzgün bir biçimde uygulanan alçaltma işlemi ve kullanım aracınıza zarar vermemesi hususudur
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Yaklaşık bir yıldır aibach 5 cm lik yay kullanıyorum, Ön takımdan en ufak arıza çıkarmadı şükür ayrıca bulunduğum ilin yolları berbat...Bence dikkatli kullanınca sorun çıkarmaz. 307 yi bilmem ama 206 da yaysız binilmiyor çok savrulgan bir araç.
Düzenleyen Red dream - 25 Mart 2014 Saat 22:12 |
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Dıkkatlı sürüş ve iyi marka bir yay kullanmak bu kadar soruna yol açmıcaktır kesınlıkle ama yınede aracın orjınalıyle oynamaya bende karşıyım çunku araç için en sağlıklısı orjınali.Ne mühendisliklerden geçerek tasarlanıyor onlar bızım oyle ıkı uydurma yay alıp takmamızla orjınalı gıbı duzen tutmaz zaten ancak dedığım bu kadar buyuk sorunlar yaşayanı gormedım bu konuda...
Düzenleyen samet206 - 26 Mart 2014 Saat 14:07 |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
Ne bekliyordunuzki arkadaşlar? Yaylara binen yük, yay olmadığı için ne yapıcak
-önce amartisör takoz bilyalarına -takaoz pert olunca amastisöre -aks'e zamanla aks'te sıkıntı olduğundan dolayı direksiyon hidrolik pompasına sonrasında zorlanmadan dolayı şanzıman dişlileri sıyırıcak önce 5.vites sonrada sırayla diğerlerinde önceleri ötme sonrasında dağılma olucak.... basık araç bizim yollarımızda hız için değil görsel olduğu için yavaş seyredilmek için yapılıyor... ancak otobanlardan ali kardeşiminde dediği gibi viraja girerken savurma olmaması için ve aracın altına rüzgarı daha az alıp hız yapmak içindir.... bir şeylerin sonunu iyice öğrenip öyle yapalım. ben işin içinde olduğum için bunları bile bile yaptım ve araca hemen hemen 2 ayda bir ön takım yapıldı. komple...
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
büyük geçmiş olsun sana ama bence bunun önceside var dediğin gibi...
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
%100 katılıyorum , bu konu hakkında defalarca uzun uzun yazılar yazdım, forumda herkezin okuyup bilgilenmesi gereken bi bilgi, teşekkürler Reco
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
spor yayı ben pek tavsiye etmiyorum. eski aracımda spor amortisorle beraber kullandım aracın kasasını kasıyordu 1 hafta anca kullandım sonra hepsini söküp satmıştım. Araca en güzel yapılacak şey jant ve lastikle oynamak bence.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |