Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aklı olan spor yay takmasın
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

aklı olan spor yay takmasın

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
cavit cevo Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cavit cevo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: aklı olan spor yay takmasın
    Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 19:36
arkadaşlar
spor yay vardı önceden 307 aracımda sırayla başıma gelenleri paylaşmak istedim.
direksiyondan gacur gucur sesler
kasislere girince küt pat sesler
sonrasında akslar gitti
arkadan motor takozları değişti titreme yaptığı için
ve en bombası şanzıman dağıttık.
yaylar kısa olunca araç aşağıda olduğu için akslar bükülüp şanzıman gövdesine sürtüp
delik açmış ve yağ azalınca rulmanlar hayırlı işler ses yapmaya başladı
akli olan aracın orijinal yaylarıyla oynamasın benden tavsiye tabi parası çok olana başka
saygılar
Yukarı Dön
kursat3006 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kursat3006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 19:44
Deme ya yeni yay taktik :(
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91
Yukarı Dön
ahmed206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmed206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 19:46
İçimden hep bir his aracın orijinaliyle oynamamam gerektiğini söylerdi. Şimdi bunu yapmamak için bir sürü de sebebim oldu teşekkürler. Tekrardan geçmiş olsun.
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 19:50
Abi adı üstünde spor yay gündelik kullanıma veya arazi koşullarına uygun değildirki. Bas bas bağırdık amortisöre ve ön takıma biniyorsunuz arabanıza olur olan diye de :D Dinleyen kim çok mükemmel yolumuz varmış gibi 3-5cm düşürme için bir dünya çaba. Bir de bunu ön takımı en zayıf araç olan pejolarda yapıyorsunuz. Yeminlen Pejo parçacısına çalışıyorsunuz.

Spor yayın amacı yüksek hızlarda aracın savrulmasını önlemek viraj dengesini tutmak zannetmiyorumki şehir içi kullanımda buna ihtiyaç duyalım.

Dediklerimi yanlış anlamayın bir işe girişirken biraz ileriyi düşünmekte fayda var. Benim elimde 100bin tl olsa arabaya harcayacak gidipte pejo ya yine yay takmam. Ya kıyarım coil alırım yada bırakırım kalsın sonra ön takıma düzen tutturmak büyük çaba. Benim orjinal jant lastik ve yay kullanmama rağmen Ankara yollarından ötürü ön takımdan ufaktan sesler gelmeye başladı sizinki iyi cesaret.
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 19:50
bence de orjinalinden şaşılmamalı  modifiye sadece görsel olarak dış aksama yapılması taraftarıyım
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81
Yukarı Dön
kursat3006 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kursat3006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 20:11
Bana göre bu da kesinlikle şans işi. Şikyatçi olan kadar da memnun olan var. Bunu da göz ardı etmemek lazım Thumbs Up
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cavit cevo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 20:12
zaten aracı aldığımda spor yay olarak kullanmışlar bende orijinal yaya geçtim ama maalesef
umarım bu başımdan geçenler başkasına uğramaz
Yukarı Dön
tlp Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
26 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tlp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 20:30
Geçmiş olsun ama bir spor yayın bu kadar masraf açtıgını ılk defa duyuyorum
Yayın markası neydı,yay kac cm idi ve yay sonradan kesilmişmiydi
bunlar onemlı ayrıntılar
Ben aracı 2011 de aldım ve spor yay vardı.1 seneyi geçik spor yay ıle kullandım.Akabinde yay canagını 1 cm daha ındırdım ve yaklasık 1 yıl daha oyle kullandım
Son olarak coıl yaptırdım
Yayların yada aracın alcak olması on takımlara zarar verır bunda ok yım
Cok alcak olması aksları germekte bundada ok yım
ama sana yol actıgı masraf baya olmus,şanssızlık dıyelım
Geçmiş olsun
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cavit cevo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 20:35
maxtrac alman 4.5 cm akslar sürterek şanzıman gövdesini delmiş dert yani
Yukarı Dön
tlp Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
26 - Eylül - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tlp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 20:57
Yay markasını ilk defa duydum
4,5 cm lik bir yayın bu kadar tahribata yol açacagını zannetmiyorum
Farklı bir sorunmu vardı acaba dusunmuyo degılım
Çünkü o değerde bir yay aracı aksları bozacak kadar dusurmeyecektır
Talihsizlik üst üste gelmiş
Yukarı Dön
ercn86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı ercn86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 20:57
3 aydır kullanıyorum 106 aracımı üzerinde Fk 5 cm var gündelik kullanan biri değilim sadece haftasonları 30 40 km yaparım ve kullanırken çok dikkat ederim çok şükür bir sıkıntım yok şimdilik tabi ilerde olmayacağı anlamına gelmez benden önceki sahibi yayları ısıttırmış inanırmısınız söktürdüğümde yaylar resmen boştaydı ve acayip ses yapıyordu çok tehlikeli bir işlem bence ama sizin başınıza gelenler büyük şanssızlık Allah beterinden korusun ...
Yukarı Dön
herry Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı herry Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 21:06
çok gecmis olsun, sanssızlık olmus seninkisi, tabi markasıyla fln da ilgili bir konu kullanmaktan kullanmaya fark var ben en dipte kullanıyorum mesela, motorsiklet kullanır gibi gozum hep yolda en ufak kasise bile capraz girmeye calısıyorum, kac kere yolda cukur var diye 2-3 arabayı sokaktan geri geri cıkardım sayısı yok. o yuzden kullanmaktan kullanmaya fark eder diye dusunuyorum. hem goruntuye de o kadr alıstımki orjinale donse buyuk ihtimal sogurum arazi aracı gibi gelir bana. gecmis olsun tekrar.
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cavit cevo Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 21:27
teşekkürler bende önceki sahibi at gibi kullanmış aracı azıcık napalim ihşallah sorunlarım hallolur
Yukarı Dön
ercn86 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ercn86 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 21:34
Zaten senin sıkıntının büyük kısmı da senden önceki sahibinin kullanımı maalesef kendi kanaatimce dzgün bir biçimde uygulanan alçaltma işlemi ve kullanım aracınıza zarar vermemesi hususudur
Yukarı Dön
Barut Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Barut Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 22:11
Yaklaşık bir yıldır aibach 5 cm lik yay kullanıyorum, Ön takımdan en ufak arıza çıkarmadı şükür ayrıca bulunduğum ilin yolları berbat...Bence dikkatli kullanınca sorun çıkarmaz. 307 yi bilmem ama 206 da yaysız binilmiyor çok savrulgan bir araç.

Düzenleyen Red dream - 25 Mart 2014 Saat 22:12
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2014 Saat 22:20
Dıkkatlı sürüş ve iyi marka bir yay kullanmak bu kadar soruna yol açmıcaktır kesınlıkle ama yınede aracın orjınalıyle oynamaya bende karşıyım çunku araç için en sağlıklısı orjınali.Ne mühendisliklerden geçerek tasarlanıyor onlar bızım oyle ıkı uydurma yay alıp takmamızla orjınalı gıbı duzen tutmaz zaten ancak dedığım bu kadar buyuk sorunlar yaşayanı gormedım bu konuda...

Düzenleyen samet206 - 26 Mart 2014 Saat 14:07
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 Saat 09:12
Ne bekliyordunuzki arkadaşlar? Yaylara binen yük, yay olmadığı için ne yapıcak 
-önce amartisör takoz bilyalarına
-takaoz pert olunca amastisöre
-aks'e
zamanla aks'te sıkıntı olduğundan dolayı direksiyon hidrolik pompasına
sonrasında zorlanmadan dolayı şanzıman dişlileri sıyırıcak önce 5.vites sonrada sırayla diğerlerinde önceleri ötme sonrasında dağılma olucak....
basık araç bizim yollarımızda hız için değil görsel olduğu için yavaş seyredilmek için yapılıyor... ancak otobanlardan ali kardeşiminde dediği gibi viraja girerken savurma olmaması için ve aracın altına rüzgarı daha az alıp hız yapmak içindir.... bir şeylerin sonunu iyice öğrenip öyle yapalım. ben işin içinde olduğum için bunları bile bile yaptım ve araca hemen hemen 2 ayda bir ön takım yapıldı. komple... 
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 Saat 09:14
Orjinalini yazan: cavit cevo cavit cevo Yazdı:

teşekkürler bende önceki sahibi at gibi kullanmış aracı azıcık napalim ihşallah sorunlarım hallolur

büyük geçmiş olsun sana ama bence bunun önceside var dediğin gibi...
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 Saat 09:21
Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

Ne bekliyordunuzki arkadaşlar? Yaylara binen yük, yay olmadığı için ne yapıcak 
-önce amartisör takoz bilyalarına
-takaoz pert olunca amastisöre
-aks'e
zamanla aks'te sıkıntı olduğundan dolayı direksiyon hidrolik pompasına
sonrasında zorlanmadan dolayı şanzıman dişlileri sıyırıcak önce 5.vites sonrada sırayla diğerlerinde önceleri ötme sonrasında dağılma olucak....
basık araç bizim yollarımızda hız için değil görsel olduğu için yavaş seyredilmek için yapılıyor... ancak otobanlardan ali kardeşiminde dediği gibi viraja girerken savurma olmaması için ve aracın altına rüzgarı daha az alıp hız yapmak içindir.... bir şeylerin sonunu iyice öğrenip öyle yapalım. ben işin içinde olduğum için bunları bile bile yaptım ve araca hemen hemen 2 ayda bir ön takım yapıldı. komple... 

%100 katılıyorum , bu konu hakkında defalarca uzun uzun yazılar yazdım, forumda herkezin okuyup bilgilenmesi gereken bi bilgi, teşekkürler Reco
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2014 Saat 09:24
spor yayı ben pek tavsiye etmiyorum. eski aracımda spor amortisorle beraber kullandım aracın kasasını kasıyordu 1 hafta anca kullandım sonra hepsini söküp satmıştım. Araca en güzel yapılacak şey jant ve lastikle oynamak bence.
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 72 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 296 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107314 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1447 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 2998 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9136 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8527 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 787 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 755 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1546 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55306 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 296 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1116 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 1861 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 256 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2311 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 566 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 1767 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 15911 23 M.Emin
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
alibozoglu1 1
İlyas41 1
badking530 1
CBerkG 1
kaya52 1
karauurböcei 1
ankaralı_emre 1
Pyrs 1
Barisge 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English