![]() |
|
206 Yağ Kapağıdan hava üflemesi ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mart 2014 Saat 17:21 |
Arkadaşlar bi tanıdığım araç alacaktı hava üflüyormu diye baktırdı bende ilk defa gördüm bu olayı,yağ koduğu yerin kapağını açtı hava geliyodu biraz,bende benim araca bakıyım dedim benimkinden de geliyor bu ne demek arkadaşlar ?
Düzenleyen Turgay_66 - 24 Mart 2014 Saat 17:47 |
|
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
|
![]() |
|
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim bildiğim üst kapaktan her hava üfleyen motor bitik anlamına gelmiyor.
Kimi araba üfler kimi araba üflemez. Daha çok karbüratörlü araçlarda yağ kapağı kontrol edilir. Mesela 206 nın biraz üflemesi vardır ama bu üfleme ancak bu araçların ustası bu arabadan anlayan birinin diğer 206 lar ile mukayese edebilme yeteneği ile anlaşılabilir.
|
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eski motorlarda kapaktan yag uflerse zayıf oldugunu anlayabılıyodun.. ama suandakı motorlardan bunu anlayamassın.. olcum yaptırman lazım veya aracı takıp etmen lazım yag eksıltıyo mu su eksıltıyo mu vs..
bana gore uflemeye fazla takmamak lazım
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Teşekkürker arkadaşlar yani sadece havaya bakılarak anlaşılmaz :)
|
|
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
biraz üflemesi normal ama aşırı derecede bir üfleme varsa motorun ömrü azalmış demektir.
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
samet2461 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
ustam üsten egzanterikli motor hava atar normal bitik olduğunu gösteren şey motor sogukken ilk çalıştırmada açın o kapağı bakın ki o gelen hava sıcak mı soguk havaysa sorun yok. gelir normaldir takılma
![]() |
|
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |