![]() |
|
Muayene |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Mart 2014 Saat 23:57 |
|
Merhaba arkadaşlar beklenen malum gün geldi çattı,
Kısaca bahsediyim, Fren disk/Balata değişti, Silecek motoru ve memeler değişti, El freni balatası değişti, Arka kırık stoplar değişti, araçta egsoz başı var, sportif hava filtresi var (kutulu 106 yazanından) hafif kusur olur mu? Nisan' ın ilk haftası maaşı alınca, ödemediğim 4 adet vergisini ödeyim (600 tl tutarında) aracımı muayaneye sokucağım. Hangi istasyonu tavsiye edersiniz, yardım rica ederim
|
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
dogancım hava filtesi ve egzoz ucu sorun teskil etmiyor. fren disk balata yeni degistiyse muayne gidene kadr bol bol kullan arabanı alıssın, cunku tutma mesafesi uzuyabiliyor yeni iken ustada soylemistir zatn. aracında herhangi bir kusur yok heralde, öncamında film olmasın. fazla basık olmasın, egzoz sitemi katalizor fln orjinal olsun sinyallerin calıssın farında xenon olmasın, evraklar da tamsa gecemiyecegin istasyon yok gibi. büyük bi aksilik olmassa tabi.
|
||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
||
![]() |
||
|
çok teşekkür ederim 5-6 ay oldu değiştireli
![]() |
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
esenyurt muayene istasyonu'nu tavsiye ederim. bos bir garajda fln duvara 10 metre uzakta dur farları yak zaten anlarsın bir sıkıntı varsa biri asagıyı biri yukarıyı gosterir yada biri cok yukarı gosterir, eger gozune bir yamukluk gelmiyorsa geçersin. bence sıkıntı cıkmaz ama ;)
|
||
|
||
![]() |
||
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
burda nekadar konussak boş oradaki adamların gününe göre bile değişiyor ben olsam hiç ugrasmam ilk muayeneye giderim nelerden sorun çıkarttılarsa onları yaptırır oyle bir daha giderim bence hiç uğrasma abi önce git bi güzel gir muayeneye kalırsan neyden kaldıysan onları yaptırır 2. muayeneye ücretsiz gidersin ben oyle yaptım
|
||
i
![]() |
||
![]() |
||
|
peki aracımızı cumartesi günü muayeneye sokabiliyor muyuz?
|
||
![]() |
||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
|
Fren dengesine çok takıyorlardı birinde, 2008 model civic geçememişti sırf bu yüzden.
|
||
![]() |
||
yawruaslan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 813 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
|
sokabilirsiniz www.tuvturk.com.tr adresinden randevu ücretsiz alabilirsiniz... bu arada ben frenlerle ilgili cok sorun yaşadım özellikle arka frenlerle ilgili bende gitmeden aracın tüm eksiklerini tamamladım tamamladıgımı zannetmişim sadece gittigimde frenlerden bıraktılar sapma olayındanda degil bakım sapma oranı %30 dan fazla olursa kalıyorsunuz benim aracımın fren sapmaları %16 ve %24 dü fakat arka servis fren etkisi düşük diye bırakmıslar muayeneden sora gittigim fren ustası senin bu şekilde kalman imkansız işi bilmediklerinden bırakmışlar dedi çünkü sizin araçların fabrika çıkışlarında bu fren etkisi düşüktür bu etkiyi yükseltebiliriz farklı merkez takarak ama bu defa fren yapınca arabanın sagı solu ayrı oynar demişti ben tüm balataları merkezleri orjinali olarak tekrar değiştirttim muayeneye gittim hatta fren raporu alarak gittim aracı içeri soktular baktım fren yapıyor deniyor 2 defa denedi geçmez böyle dedi dedim ne demek geçmez aracın herşeyi degişti fabrika çıkışlarında bunların fren etkisi düşükmüş ustam oyle dedi filan diye söyledim sonra bagajı açıp içine 2 kişi oturtup arabayı öyle soktular teste tekrar kalır filan dedi bagır cagır kavga gürültü müdürlerini cagırttık adam geldi durumu anlattım yaptıgım masrafı fren raporlarını gösterdim dedim aracın frenleri tutuyor ama bırakıyorlar böyle bişey olamaz almam bu aracı burda dursun dedim müdür araçta bişey yok geçirin dedi direk geçtim bu arada servis fren etkisi basınc 400 ü gecmeliymiş bizimkiler 360 larda filan kalıyor diye kıllık yapıyorlarmıs eger gidip kalırsan arabayı orda bırak servis fren etkisi düşük diyorsa kalma ihtimalin cok dusuk bilgine ve tekrar soyluyorum elbet bişey buluyorlar boşa masraf etme git önce bi güzel kal ne eksikse onları tamamlar öyle tekrar gidersin
Düzenleyen yawruaslan - 24 Mart 2014 Saat 12:19 |
||
i
![]() |
||
![]() |
||
|
detaylı anlatımın için teşekkür ederim, %30 sapma bencede çok önemli allah korusun frene bastıgında yanındaki arabaya çarpma ihtimali olur %30dan fazla ise
|
||
![]() |
||
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
|
Arkadaşlar hazır konu açılmışken sürekli aklımda olan şeyleri sorayım bende size..
Benim arabamda; 1- 4 numara cam filmi var ön yanlar arka yanlar ve en arka cam 2- Xenon far var ama mercekli değil ve far yıkamasıda yok 3-Amerikan park modülü var 4-Egzos var filtreden değişik ama komple değil ama tabi ses çıkıyor bayağı bi 5-Hava Filtreside mevcut 6-Ve lastiklerimin durumu oldukça kötü 7- Mühürsüz APP Plakada var 8-Ve son olarak geçen muayene ye gittiğimde LPG yi yaptırdım ama ruhsatı yenilemedim ve ruhsatta en son yapılan muayene de görünmüyor elimde evraklar var ama ruhsatta işlenen bişey yok. Bunlardan hangilerinde muayenedeyken sıkıntı yaşarım ?
Düzenleyen tolga.onal - 24 Mart 2014 Saat 13:32 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yawruaslan
|
1- Normalde Hafif kusur (fakat cok koyu ise bırakabilirler benim sadece arka yanlar ve arka camda vardı oyle hafif kusurla gectim ) 2- Merceksiz xenon kalabilir emin degilim ( xenon sisler ile sıkıntısız gectim ) 3- fikrim yok ( ben giderken söktürüp gittim ) 4- abart eksoz ile geçen gördüm kalanda gördüm ( ben kat iptali ile sıkıntısız gectim ) 5- fikrim yok 6- lastikler kötüyse banko bırakırlar ( ben tüm lastikleri değiştirip gittim ) 7- Hafif kusur 8-lpg işletmen gerekiyor buyrun burdan tüv türk resmi olarak hafif ve agır kusur maddeleri inceleyebilirsiniz |
||
i
![]() |
||
![]() |
||
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
|
Teşekkürler gönderdiğiniz tabloyu bende az önce buldum ve foruma ekledim. Xenon lar far yükseklik ayarı varsa ve çalışıyorsa problem olmuyormuş. Hava filtreside problem olmuyor. Cam filmleri genel bi başlık altında hafif kusur yazmışlar ama çok koyu olunca ne olur onu belirtmemişler. Amerikan park modülüne gelince sinyaller problemsiz çalıştığı için bişey olmayacağı kanaatindeyim.
|
||
![]() |
||
|
amerikan park agır kusur, ön cam da film agır kusur kaldıkı 4 num demissin bir de oldu olacak on camı kaporta yap hic bisi gozukmesin =)), sonradan takılma xenon agır kusur, lastiklerin mm ölcüsü var suan tam hatırlamıyorum onun altındaysa agır kusur, muhursuz app plaka yasak agır kusur, ha muhursuz app plaka takmıssın ha plaka yerine beyaz kagıda plakanı yazıp oraya yapıstırmıssın ikiside aynı :)) hava filtresine karısmıyorlar, lpg ninde sızdırmazlık raporunu ve proje onay belgeni yanında alırsan muaynede onu da isletirsin kolay gele.
|
||
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
mimarsinan araç muayne istasyonunu tavsiye ederim senelerdir sadece oraya götürürüm ilk kez bu yıl kartalda sorun yaşadım oda yönetmelik değiştiği için fren pedal lastiklerin zorunluymuş artık ayak kaymasın diye birde stop lambalarının kırmızı olmasına dikkat ediyorlarmış yönetmelik değişmiş
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
|
reco muayane günü beraber gideriz nerede gireceksek
![]() |
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
abi beni bu aralar muaf sayın bu tür konulardan. Bazı sıkıntılarım var, kafam estikçe burdan bildiklerimi yada yardımcı olabileceğim konular hakkında yazabilirim. Zaten dikkat ettiysen foruma da öle bakınıom faZla bi aktif değilim konularda...
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
|
Cam filmi ağır kusur mu?
Ön camlarda 1 numara film var şimdi ben geçemeyecek miyim?
|
||
![]() |
||
|
1 numara film hafif kusur geçer
|
||
![]() |
||
ayazonur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
|
Arkadaşlar muayeneden çok fazla çekinmenize gerek yok. En iyisi ilk muayeneye gidip çıkan kusurları yaptırarak muayene tekrarına gitmektir.
Düzenleyen ayazonur - 24 Mart 2014 Saat 20:04 |
||
![]() |
||
ayazonur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
|
1- cam filmi ne kadar koyu olursa olsun HAFİF KUSUR. 2- orijinal olmayan xenon far AĞIR KUSUR (yıkama oolmasına göre orijinal değil) 3- Amerikan park modülü kusur değil. 4- Egzost AĞIR KUSUR. 5- Hava filtresi kusur değil. 6- Lastik diş derinliği 1,6 mm altında değilse sorun değil.Aynı aks üzerinde farklı ebat lastik olmasın. 7- Plaka kusur değil 8- Gitmeden ruhsatı değiştiren gerekiyor. Kolay gelsin. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |