![]() |
|
206 1.6xt 2000 Hararet sorunu. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Erşan ozturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Erşan ozturk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Mart 2014 Saat 21:04 |
Herkese hayırlı akşamlar bugün başımdan gelen bir olayı sizlerle paylaşmak ve danışmak istedim.
Bugün Ankara'dan İstanbul a yola çıkmak için hazırlık yaptım ve stepneyi kontrol ettireyim dedim yola çıkmadan.Bagajda ses sistemi olduğu için ve lastiği yerinden çıkarmam için mecbur onu sökmem gerekiyordu ve çıkarırken teyp açık bir şekilde kablonun uçları birbirine değdi,neyse lastiği değiştirdim ve subwooferı yerine takayım dedim sonra kablo tesisatı birbirine girdi:) Onu da hemen kısa bir süre de halledip yola çıktım.İstanbula vardıktan bir müddet sonra trafiğe girdim ve aracın harareti anormal bir şekilde yükselmeye başladı yazın görmediğim dereceleri akşam ve serin bir hava da görür oldum.Sonra aracı sağa çekip bir süre soğumasını bekledim.70 dereceye düştükten sonra tekrar yola devam edeyim dedim ancak aradan 10 dk geçmeden hararet tekrar 110 120 lere fırladı.Bunun sebebin tam olarak neden olduğunu bir türlü çözemedim.Ve bir şey daha dikkatimi çekti klimayı açtığımız ve AC tuşu ve rezisdansın olduğu tuşların ışığı basınca yanıyor ancak aydınlatma ışığı çalışmıyor ve sadece o bölgenin ki.Ac tuşuna basıp soğuğa getirip klimayı çalıştırayım dedim ancak dışardan baktığımda radyatörün pervanesi de dönmüyor.Sizce elektriksel bir sorun mu vardır ya da o bölgenin sigortaları aracın içinde ki kutuda mı yoksa dışarıda ki kutuda mı?
![]() |
|
![]() |
|
cavit cevo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cavit cevo
![]() ![]() ![]() ![]() |
kardeş fan sigortası atmış olabilir
muşur olabilir termostat aproblemli olabilir fan kablo soketi çıkmış olabilir fan rölelerinde sıkıntı olabilir 1.kademe de girmiyorsa sigorta yada soket kaput altındaki sigortalara bak orda olmaı lazım bunlardan hiç biri değilse beyine kadar gider bnm başıma gelmişti 106 gti de beyin dediler radyatöre muşur taktırdım 100 tl ye sana oto elektrikçi yolu görüküyor.söylediğin sıcaklıklarda fanlar 2. kademe dönmesi gerek kolay gelsin. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hararet 110-120 derecedeyken fan devredemiydi kontrol ettiniz mi?
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
bence sigortalardan kaynaklanıyordur. ama hararetin yukselmesi kafa karıştırıcı
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Erşan ozturk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 14 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Erşan ozturk
En son kırmızıya dayandı ancak fan hiç bir şekilde açmadı kendini.Ayrıca dediğim gibi klimayı çalıştırayım diyorum yine aynı şekilde radyatör fanı hiç bir şekilde tepki vermiyor.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Erşan ozturk
Yazın ortalarında bile ben hararetimin hiç bu kadar yükseldiğini görmedim ve sigortayla ilgili bir sorun olduğu çok açık çünkü klima kademesini yükselttiğin yerin altında yanan o turuncu ışıklarda yanmıyor. o bölgenin komple elektriği yok.Ve bunların hepsi dediğim gibi o subwooferın kabloları birbirine deyince oldu.Ama nasıl bir sigorta ki bu patlıyor ve hararetin yükselmesini sağlıyor.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Fan sigortası attıysa hararetin çıkması normal, belki subwooferın kablo temasıyla alakası yoktur, tesadüf olmuş olabilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Erşan ozturk
Abi bir gün öncesin de öyle bir sorunum yoktu.Çünkü o kablolar birbirine deyince teypte de sorun oldu ve amfinin sigortalarını da değiştirdim,birde üzerine akşam olunca o bölgenin aydınlatma ışıklarının yanmadığını fark edince şüphelendirdi beni açıkcası.Araç 80 90 la giderken hararette hiç bir sorun yok aksine 90 çubuğunun altında seyir ediyor hararet ama 2 dk dur kalk yapayım hemen kırmızıya dayanıyor.
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
İkinci kademe fan açmıyor belli ki. Düz yolda zaten 80 90 civarı çalışır dur kalk yaparken ikinci kademe kurtarır o da çalışmazsa kırmızıya doğru yol alır. arabayı dinlendire dinlendire gidin direkt olarak elektrikçiye gidin derim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Erşan ozturk
Bir kaç ustaya gösterdim rölelere,sigortalara,termostata baktırdım sıkıntı yok.Radyatörün orda ki kablo tesisatında sorun var dediler ama orda da sorun çıkmadı.En son iş şimdi beyine kaldı.Bilgisayara bağlattım ordan komut verince fan çalışmıyor yine ustalar beyinde sorun var diyor.Benim anlamadım beynin de sorun olsa,nasıl oluyorda fan arızasını gösteriyor madem sorunlu o hatayı da sorunu da bulup ekrana yazdırmaması lazım değil mi?
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Fan motoru sağlam mıymış? Bence de eksik bir şeyler var bakmadıkları...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Erşan ozturk
Abi düz bağlayınca çalışıyor şuan gecici olarak kablo yaptırdım elle açıp kapatıyorum araç içinden.3 ustaya gösterdim biri sigortadan dedi baktı değil diğeri baktı kablo tesisatından oda sorun yok dedi.En son pc ye bağlatıp komut gönderdik çalışmadı.
|
|
![]() |
|
Ankara'da yetkili servis vardır muhakkak, oraya gidip bir öğren sorunu, pahalıysa yaptırmazsın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |