![]() |
|
Bir kaç soruma cevap arıyorum Destek lütfen. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Mart 2014 Saat 17:41 |
|
Aranıza yeni katıldım, Honda dan Peugeota geçiş yaptım. Araç hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Aracımda ki artıları eksileri bilmek istiyorum. Bunlar sizlerin yardımıyla olacak. Aşağıda sormak istediklerimi listeledim. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa memnun olurum. 2) Seyahat esnasında 2. viteste iken hafif gaz verip ayağımı gazdan çektiğimde araba ileri geri sallanıyor gibi oluyor bu HP kuvvetinden olur diyo bazı arkadaşlarım? 3) Aracın yakıt değerleri fabrika verilerine göre çok fazla ölçtüm, ölçümü nasıl yapabilirim ve değerleriniz nedir? Benim verilerim 12LT/100KM Gaza basıyorum ama 100/110km/h 4) Okuma (Saatin olduğu) paneli ısınınca silik gösteriyor bunun net ve akılcı çözümü var mı? 5) Gösterge de bulunan çevirmeli düğmelerden Sol tarafta ki (Sağdaki sayacı 0 lar) ne işe yarıyor? 6) Ön konsoldaki müzik kolonları nasıl çalışır acaba bağlantıları mı yapılmadı? Teşekkür ederim. Düzenleyen eurest - 11 Nisan 2014 Saat 09:40 |
||
SEN GİDERKEN...
|
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
öncelikle aramıza hoş geldiniz
ben 308 kullanıyorum 307 ile birçok şeyi aynı olduğu için sorularınızı 308 e göre cevaplamaya çalışacağım. 1) Kontağı bir tur çevirdiğinizde OİL OK yazısı görürsünüz bu durumda yağınızda bir problem yok demektir. Yağdanlık işareti aracın yağında bir sorun olduğunda yanar. yanmıyorsa sorun yok demektir. 3) Aracınızın modelini ve benzinli mi dizel mi olduğunu yazmamışsınız ama yakıt verilerinize bakılırsa benzinli olduğu anlaşılıyor. Fabrika verilerini yakalamak zordur zaten. En sağlıklı ölçümü depoyu fulleyip 100 km kadar yol yapıp tekrar fullemenizdir. Bunu yapamıyorsanız yakıt ışığı yandığında km yi sıfırlayın ve bir miktar yakıt alın ( ne kadar fazla alırsanız o kadar hassas ölçüm yaparsınız) tekrar ışık yandığında kaç km yaptığınaza bakarak hesaplayabilirsiniz. 4) Çözümü ekranı değiştirmektir. 5)Gösterge panelinin ışık rengini veya şiddetini ayarlıyor. 6) Müzikçalarda sesin sağdan veya soldan gelmesi ayarlarında bozukluk olabilir, böyle bir durum yoksa ve her iki taraftan da ses gelmiyorsa bağlantılarda veya hoparlörlerde sorun vardır. |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
||
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
|
Hoşbuldum sağolun,
Cevaplar için tşkler Evet aracım benzinli, OİL OK yazısını zaten görüyorum bunda problem yok. kontağı 1 tur çevirdiğimde ABS, Airbag, Akü vs ışıkları yanıyor 2 turu çevirdiğimde sönüyorlar bu işlem yağdanlık işaretinde olmuyor bunun nedenini öğrenmek istedim.
|
||
![]() |
||
cavit cevo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 165 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cavit cevo
|
2 soru cevabı motor takozları bende de var değiştirecem
|
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
o ışıklar sanırım kontrol edildiğini gösteriyor ve bir sorun yoksa araç çalışınca sönüyor. Yağın kontrolünü OİL OK yazısı gösterdiği için yanmıyor olabilir. Araç çalışırken yanarsa sorun var demektir şu durumda bir sorun yok. |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
|
|
||
![]() |
||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Merhaba. 2 sorunun cvbo olarak, bahsettiğiniz olay motor soğukken yapıyor sanırım. ısınınca geçiyor değil mi. bu durumu normal diye biliyorum.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
|
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
aracınız hayırlı olsun kolon bağlantılarında sıkıntı olabilir.
eğer arkadaşın dediği gibi takozlarınızda sıkıntı yoksa bobinlerden birinde sıkıntı olabilir yada ufak bi ihtimal baskı balatadan.
Düzenleyen kuscu38 - 20 Mart 2014 Saat 10:45 |
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
yağ müşürünüze bi baktırın eğer kontağı ilk çevirmede de gözükmüyorsa yağ müşüründen olabilir.
|
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
|
|
||
![]() |
||
|
bobinler pahalı oluyor tofaşınki bile 85 lira felan çıkmacıya gitme imkanın varsa araç durduğu yerde yapıyorsa hareket etmeden dengesiz çalışma vs. gibi çıkmacıya gittiğinizde orda çıkmacı dener düzelme olursa alırsın. yok hareket halinde yapıyor diyorsanız, gaz yemez, aracı çalıştırırken pat pat diye ses çıkarır arada yokuşda gaz yememe olayı olur aklıma ve başıma gelenler bunlar.
|
||
206 XS Tu5 Motor...
||
![]() |
||
rzsrht ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2013 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
|
hocam kulağı kaça değiştirdin acaba benim araç da titreşimli çalışıyor. hatta bazen hafif çukurlarda bile motorun sallandığını hissediyorum..
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
|
Bu parçayı 110,00TL ye değiştirttim. Özel serviste Triger değişimi ile birlikte ağır bakımları yaparken... Düzenleyen eurest - 20 Mart 2014 Saat 14:08 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |