![]() |
|
307 CC motor seçenekleri tercih |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
furkan_kaan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan_kaan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Mart 2014 Saat 14:51 |
Arkadaşlar izmirde yaşıyorum yaşım 24 universite ögrencisiyim kve kısmet olursa yaz sonuna dogru peugeot 307 cc araç almayı planlıyorum daha öncesinde 206 cc sahibi oldum suanda kullanmakta oldugum arac opel astra h araçımdan memlunum ama içimde yeniden cabrio araç istegi uyandı ve gunluk yaz kış kullanım ıcın ideal olan 307 cc modelini seçtim alıcagım aracın temız olması benım ıcın önemlı km 80 bini geçmemiş şekilde ilk sahibinden orjinal vs.. benim tek karar veremedıgım nokta motor seçenekleri araç 1.5 ton ve motor seceneklerınde 1.6 110 hp manuel 2.0 otomatik 140 bg ve 2.0 manuel 180 bg var benim için performansın pek fazla önemi yok biraz daha keyifime duşkun bır arac bakıyorum bu motor secenekleri arasında yakıt bakımından cok fark varmıdır ? siz olsanız hangı motoru tercih ederdınız ? teşekkurler herkese iyi forumlar
Düzenleyen furkan_kaan - 19 Mart 2014 Saat 15:02 |
|
![]() |
|
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
![]() ![]() ![]() ![]() |
2.0 180 hp güç ile gerçekten inanılmaz bir makina fakat 1.6 daha ekonomik daha az sorun çıkartan ve sorun çıkarttığı zaman diğerine bakış daha ucuz maliyetli onarımı yapılabilen bir motor. Bana kalırsa herşeyiyle 2.0 alırdım ama performansla işim yok diyorsan eğer 1.6 da yeterli düzeyde tatmin edecektir normal bir kullanıcıyı
|
|
![]() |
|
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
Ayrıca 2000 motor un vergisi daha yüksek bu da 1.6 yı seçmek için sebeplerden birisi olabilir senin için
4-6 yaş arası 1600 motorun yıllık vergisi 644 TL iken 4-6 yaş arası 2000 motorun yıllık vergisi 1839 TL Düzenleyen tolga.onal - 19 Mart 2014 Saat 15:06 |
|
![]() |
|
furkan_kaan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan_kaan
cevabınız için teşekkurler benim aklımda olanda 1.6 cc ama bazen ilanlarda gezinirken cok temiz 2.0 cc ler göruyorum vergiden ziyade arada yakıt farkı cok yoksa sırf temizligi için 2.0 cc tercih edilir mı ona karar veremedım tam yakıt farkı önemlı bir ilan sahibinin söyledıgıne göre 2.0 180 hp cc sehir içi sakin kullanımda 27 kuruş yakıyormus lpg de 1.6 lar hakkında hıc bır bılgım yok yada bu bılgının dogru olup olmadıgı hakkında da bır bılgım yok cc sahipleri tecrubelerini yazarsa daha kolay karar verebilicem
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
Benim 307 1180 kg olmasına rağmen 25 kuruş yakıyorsa LPG ile, 307cc nin 1500 kilo ağırlıkla 27 kuruş yakması pek uygun görünmüyor
Düzenleyen tolga.onal - 19 Mart 2014 Saat 15:14 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan_kaan
baktıgım cc ler için 2004 2005 model
7-11 yaş arası 1600 cc vergisi 375 tl 2000 cc vergisi 1000 tl |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan_kaan
2000 motor lpg mı aracınız ?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
Hayır 1.6 Lpg li fakat normal 307 ile cc arasında 300 kilodan fazla ağırlık farkı var o yüzden 27 kuruş yakması pek mümkün değil. benim 1200 kiloluk arabam 25 kuruş yakıyorsa sakin kullanımda 1500 kiloluk arabanın 1.6 veya 2.0 farketmez 27 kuruş yakması zor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan_kaan
banada pek mantıklı gelmedı 2 tane ilan sahibi mesaj attı birisi 2.0 180 hp manuel cc ıcın lpg de 27 kurus dıgerı 1.6 110 hp manuel cc ıcın lpgde 25 kuruş yaktıgını söyledıler sakın kullanım ıcın cc sahibi arkadasların yorumlarını beklıyorum
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan_kaan
Konu güncel arkadaslar cc sahiplerinden motor tercihi konusunda tecrubelerini bekliyorum
|
|
![]() |
|
scorpion_enis ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mart 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı scorpion_enis
bende izmirdeyim kardeşim 1.6 cc var var bendede 2005 model sakin kullanımda şehir içi 27 28 krs yakıyor. uzun yolda istanbula giderken 21 krs yaktı sakin kullanım tabi. 1.6 2.0 a göre cok avantajlı 2.0 da tüp sorunu olabiliyor genelde lpg ile sorun yasıyabiliyor vergisi cok yuksek ve otomatik şanzumandada problem olabiliyor 307cc nin en uygunu 1.6 dır. ztn ilanlara bakarsan ortalama 2.0 lar 1.6 lardan daha ucuz. performans olarakta okadar sorun cıkarmıyor tupte narlıdere otobanında 215 km ye kadar cıktım benzinde dahada iyi ;)
|
|
307cc
Araç Linkim: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33886&PN=1&title=bebegimin-guncel-resimleri-cc |
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
öncelikle hangisinden temiz, yorulmamış bulursanız ondan alın .ama motor olarakbence 2.0 . cc .1,5 tonmuş 1,5 araç için 1,6 bence yetersiz gelebilir.sonuçta spor bir araç istiyorsunuz.iyi bir lpg kiti ve düzgün montajla 2.0 140 lık olanlarda sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyorum .
|
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan_kaan
Cevaplar icin teşekkürler 2.0 180 hp manuel olan araçlar km de 30-32 kuruş arası yakıyormuş ilan sahiplerinin verdikleri bilgiye göre yıl düşük olacağı icin vergide 650 tl lik bir fark var yıla vurunca vergi o kadar sorun degil gibi geliyor otomatik viteslerin yakıtı hakkında bir bilgiye ulaşamadım henüz ama aradaki yakıt farkını düşününce temizini bulduktan sonra 1.6 2.0 arasında tercih yapmak gerekirse 2.0 180 hp manuel daha mantıklı geliyor pek fazla bir fark yok gibi
|
|
![]() |
|
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
benim aracım 2.0 136 hp şehir içi 11 lt lpg uzun yolda 8,5 lt yakıt değeri var tabi bunlar sakin kullanımda . 1.6 otomatiklerle 2.0 manuelin test verileri kitapçıkta aynı 1.6 ile aralarında aman aman bi fark yok
Düzenleyen elsoberano - 21 Mart 2014 Saat 13:03 |
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkan_kaan
Cevap icin teşekkürler 307 cc alıcak arkadaslar icin performansın ve verginin bir önemi yoksa temiz bulunan araç alınabilir aralarında pek bir fark yok bende tercihimi bu yönde degerlendiricem
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |