![]() |
|
206 Manuel Vites'de geri vitese girerken sıkıntı.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ysf_syfttn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2014 Konum: Burdur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 98 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ysf_syfttn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Mart 2014 Saat 14:37 |
Arkadaşlar 2006 model 206 aracım var ama geri vitese takarken arada girmiyo biraz zorlayınca dişlilere sürtüp giriyo sizce ne yapmalıyım ?
|
|
Sıkıntı Yok Herşey İdeal...
|
|
![]() |
|
Raskaa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2013 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 140 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kronik olması gerek,bende de aynı problem var.
araba durduğu yerde debriyajı kökleyip geriye takıyorsun ve vites yarıda kalıyor ya, vitesi biraz daha kendine çek, debriyajı hafiften kavrama noktasına kadar bıraktığında vites tak diye geçiyor. bu şekilde kullanabilirsin.
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
![]() ![]() ![]() ![]() |
demek ki kronik bir sorun bu
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
bende de var alıştım artık
|
|
206 1.4 feline 2006 model
|
|
![]() |
|
ysf_syfttn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mart 2014 Konum: Burdur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 98 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ysf_syfttn
yani yapılacak bişey yok ilerde daha büyük bi sıkıntı yaratmaz umarım..
|
|
|
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
En iyi yöntemi eğer geri vitese girmiyorsa aracı 1. vitese alıp bir kaç santim yerinden oynatın sonra tekrar geri vitese normal geçtiğini göreceksiniz tecrübe ile sabittir :))
|
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
1 ' e sonra 2' ye takın sonra geriye takın
|
|
![]() |
|
muku ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
bendede var o malesef.Benim bildiğim bi modelin bitane kronîk arızası olur hadi iki olsun, ama pejoda maşallah yani :)
|
|
![]() |
|
blue42 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2013 Konum: memur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 226 |
1 e takıp geri almak ışe yarar :bende de araba ısınmadan geriye takdıgımda olur arasıra
|
|
207 hdı comfort
|
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Bende de arasıra oluyor, azıcık aracı hareket ettirince rahat takıyorum vitese.
|
|
![]() |
|
TaZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2013 Konum: İstanbulAvcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 137 |
vites körügünü yukarı sıyırın oraya biraz yag sıkın vitesin daha rahat gecdigini hissediceksiniz :) kronik birşey ola bilir ama cogu kişinin vitesleri cok sert diye şikayetcidir kesin böyle bi rahatlama yumuşama olur.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
kronık olan ara sıra gerıye taktığında geçmemesıdır aslında kronık gıbı gozuksede ben bunu baskı balatanın ışçılığıne bağlıyorum neyse konuyu dağıtmadan eğer arada sırada gerıye takmak ıstedığınızde geçmıyorsa debrıyaj tazeleyıp tekrar olmadı ıkıye atıp sonra boşa atıp tekrar geri bu şekılde çoğu 206 da var bu sorun bu yontemlerler vıtes atılıyor yıllardır bır zararını sıkıntısını gormedım ancak dışlı sesı gelmesı başka bısey eğer aracı tam durdurmadan vıtes atıyorsanız o yuzdendır herşey normalde sıkıntı başkadır...
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ysf_syfttn
dişli sesi derken debriyajı biraz bırakıp hafif bi sürtüşmeyle geriye takıyorum onu diyorum normalde yok yani :)
|
|
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
aynen
![]() ![]() ![]() |
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Hic bir sey olmaz aynisi toyotada bile var corolla. Sebebi 5. Vites ile geri vitesin atni disliyi kullanmasi. Bende de var ama ben cogu zaman bu sorunu yasamiyorum. Zamanla elin alisiyo galiba. Tam saga daya dene olmadi tam dayama, hafif bosluk birak dene. O da olmadi takildigi yerde debriyaja hahifce burakarak tak sak diye oturur gectigi anda geri bas cartlamaz. Eger yapamazsan bu yontemi kullanma cartlamasi zarar verir. O da olmadi bire tak sonra geri ikiye tak sonra geri yap. En uygununu bulunca onu kullanirsin. Ama dedigim gibi cogu zaman sikinti olmuyo bende.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ysf_syfttn
Biz Aynı Düzen kullanmaya devam edicez :)
Düzenleyen ysf_syfttn - 22 Mart 2014 Saat 13:25 |
|
|
|
![]() |
|
rahmi 206 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2014 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rahmi 206
geri vitese geçmeme sorunu bende araç soğukken,yani ilk çalıştırdığım zamanlarda yapıyor,debriyajı bırakıp tekrar bastığım zaman genelde sorun olmuyor
|
|
206 roland garros
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |