![]() |
|
kaskodan tamir onarım değiştirme hakkında yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Mart 2014 Saat 18:18 |
Arkadaşlar merhaba bir sorum olacak bilgili arkadaşlar yardım ederse sevinirim ablam öğretmen olduğu için öğrenciler arabada bazı yerlerde gözük çizik ezik vs..zarar vermiş ayrıca birkaç yeri sürtmüş kendisi ön tampon altındada kırık var neyse autokinge götür demiştim tüm çizik ezikleri yapmak için 2000 lira hesap çıkarmış mini onarım olduğu halde (izmir-autoking bornova) arabayı sanayide komple boyatsak heralde bu kadar tutardı gene meyse. Kasko delinsin umurumuzda değil ön tamponu kaskodan değiştirmenin bir yolu varmı? Nasıl bir yol izlenmeli? Tutanak şartmı yoksa anlaşmalı bir yer direk yaparmı ayrıca diğer çizik ezik göçükleri de bilgi verirseniz sevinirm.. Düzenleyen Alicilik - 14 Mart 2014 Saat 19:17 |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba,
Yazılarınızı küçük karakterle yazmanızı (düzeltmenizi) rica ederim. Konuyla yakından alakadar değilim ama ilk defa 2 hafta önce ben de bu tarz bir işlem için autokinge gittim. Kasko şirketini arayıp autokingle anlaşması var mı önce bunu öğrenin. Sonrasında poliçenin şartnamesine göre belirli bir onarım limitiniz olabiliyor. Benim güneş sigorta idi. 4 mini onarım hakkı varmış. 3ünü kullanmak zorunda kaldım. Tamponun köşenini taşa sürttüm yaklaşık 5cm boyunda 25cm genişliğinde çizik oldu. Bunun için iki hak kullandılar. Bir de arka tarafta aynı yerde 2-3 tane tırnak ucu akdar boya kalkması vardı komşular saolsun. Ona da 1 hak gitti. çizik-darbe-göçük-aşınma gibi kriterleri ve farklı ölçüleri var. Bu kriterlere göre hakkınızdan kullanabiliyorsunuz. Benimki çiziğe girdiği için 10cm çapındaki yere 1 hak kullanıyorlar. göçük için boyalı boyası farke diyor ölçüleri sadece düz bir anahtar çiziği içinde 30cm lik tamir yapabiliyorlar. Ama dediğim gibi bunları autokingle konuşmanız lazım. Ben tavsiye ederim. Artan boyayıda rica ettim kırmadılar verdiler. |
|
![]() |
|
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
başlığı düzelttim ama yazıyı düzeltemedim autokinge gitti zaten 2000 lira masraf çıkardı görende araba komple boya isteyecek sanar tamam 200-300 anlarımda 2000 lira istedi. mini onarım sadece oraya müsteri çekmek için sanırım.. sigara yanıgı var biz yapamayız öbür subeye gidin diyor sanrım doymuş bunlar.
Düzenleyen C@GL@R - 14 Mart 2014 Saat 19:15 |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Sizinki biraz fazla demekki. Çünkü ufak tefek işlerden para kazan bir yer. 100tl lik yere 350tl dedi bize de. KAsko saolsun mini onarım halletti. Ben yazıyı düzenliyorum izninizle. |
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aracımın arka kapısında ufak bir çizik ve göçük vardı, eski sahibi kapıyı açarken başka kapıya vurmuş.
kaskonun mini onarımından yaptırmak için autoking e gitiğimde 5 cm lik bir yer için komple kapıyı boyaması gerektiğini bunun içinde mini onarıma girmesi için benden fark istedi. bende elletmedim. |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
işte olay yani mini onarım hikaye oraya adamı çekip soymak amaçları..
|
|
![]() |
|
Mini onarimdan anlasilan yanlis. Biz mini diyoruz ama aslen microdur. Kasko yaptirirken police sartlarini detaylica okudunuz mu ? Autokinge normal giderseniz cok pahali bir yer cunku gordugum kadari ile cok iyi ve kaliteli bir is yapiyorlar. Yanlis anlamayin herhangi bir bagim yok ama sorun-cozum iliskisini cozmek lazim. Autokinge bir ugrarsaniz danisman kisiden onarim olceklerini edinin a4 kagidinda detayli sekil ve olculeri var. Belki kisiden kisiye ya da sehirden sehire tutumda degisiyor olabilir. |
|
![]() |
|
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
Kaskoda beyan ile onarım hakkın vardır onun limitini öğren,ve sanayide güvendiğin bir yerebu işlemlerini yaptır.Bizim araçlarda 500 TL'ye kadar beyan hakkımız var.Bazı ufak tefekleri buradan yaptırıyoruz.İzmir'de bu işlerler ilgili 6.Sanayi'de bizim yaptırdığımız yeri tavsiye edebilirim.
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
![]() |
|
TaZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2013 Konum: İstanbulAvcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 137 |
Dostum Kaskon Varsa Eger git bi kaporta boyacıyla anlaş adam boydan boya ciziyor ve kaskodan komple istedigin gibi bel altı temizlik boyası yaptırıyosun cebinden tek kuruş cıkmıyor hatta git bi kaldırıma vurmuş gibi arabanı yerleştir altına su dök alt takımınıda komple sıfırlattır :) söylediklerim epeyce kurnazca ama kaskoya o kadar para veriyorsun elbet karşılıgını alman lazım
|
|
![]() |
|
tşkler cevaplar için işte bu işlemi yapmak için ne yapmalı kasko yaptırdığım yeri mi arayım mesala tampon alt kısmı bayagı kırık. anlaşmalı bir yere gidip direk yaparlarmı
|
|
![]() |
|
valla hiç acımıcam yıllardır verdik şimdiye kladar 10 bn lira vermişimdir kaskoya 2-3 çizik için benden 2000 lira istediler bu sefer acımam :D |
|
![]() |
|
arkadaşlar bgn aracımı servise götürdüm exper resimlerini çekti tamponda kırık sağ kapıda sürtme sonucu baya iz kaldı iki ayrı dilekçe yazdım tamponu değiştirirlermi sizce resimlerini birazdan ekliyorum
|
|
![]() |
|
http://img493.yukle.tc/image.php?id=741bbbbb.jpg
http://img493.yukle.tc/image.php?id=8361IMG_4393.JPG plakada hasar kaydı yazarsa yazsın dedik giriştik işleme bakalım hayırlısıı |
|
![]() |
|
E.B ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2013 Konum: KKTC Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
Konuyu takipteyim daha dün anadolu sigortadan full kasko yaptirdim kibristayim :) sacma bir sistem kurmuslar buraya artik arabanin cc motor gücüne göre fiyat cikartiolar benimkide 2000cc olunca 1.6 ya göre fazla cikardilar nese
Bir arkadaş kaldirima vurmus gibi göster su dök full alt takimi degiştir demiş :D ya arkadaşlar sunu bir acsak bu sacma sistemden dolayi fazla ödedim icime batti :D |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Ben kaskoya doğal afetler haricinde karşıyım. Fakat kaskom olsaydı, hakkımı arardım doğrusu.
Tabi benim gibi düşünenler yüzünden ne de olsa kaskodan alınacak diye tramer şişirilmiş kaza kayıtlarıyla dolmuş galiba. Fakat sistem her ne kadar bunu desteklese de siz siz olun ufak menfaatler için sahteciliğe girmeyin. Sadece hakkınızı arayın. İnanın bu şekilde hareket edince çoğumuzun şans dediği kısmet hep sizi buluyor bir yerlerden..
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
abim sende çek fotolarını kazadan boyanmadığını belli edersin satarken falan sürmeydi çizikti falan |
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |