![]() |
|
V kayışından ses gelenler ?! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 Saat 11:31 |
Arkadaşlar V kayışından kış aylarında gerginlik ve gevşeklikle kavrulma ile alakalı (olmayan) sesler gelebilir..
Bu şekilde sorunu olan arkadaşlar bildiğimiz kara tahtaya yazı yazdığımız 4-5 adet tebeşiri toz haline getirdikten sonra motor stop halde iken kayışın dönmesini sağlayan mekanizmaya serpiştirebilirler. Ses kesilecektir. Sizlerle paylaşmak istedim bu tarz sorunu olanlar deneyebilirler.
|
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
tetik-soner ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2013 Konum: Üsküdar- İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1656 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tetik-soner
![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkürler..
|
|
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001 Honda Accord 2.0 ex 1994 |
|
![]() |
|
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben de kayışı değiştiriyim diyordum vazgeçtim tebeşiri bir deneyim.Ama tebeşiri nerden bulacaz dayıı
![]() |
|
halilefe
|
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
bu pratik geçici çözüm tanıdık geldi bizde işyerinde 20 senelik bi makina vardı normalde devir göstergesi 5 bin olarak görünür ama makina 3 bin devirde çalışırdı bizde makinanın kayışı na bildiğimiz bebe pudra serperdik makina sınırlarını aşıp 6 bin devire çıkardı. :) tebeşir bulmak için üşenenler pudra döküp deneyebilir 2 side toz neticede, iyi akşamlar keyifli sürüşler.
|
|
![]() |
|
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
İyi fikirmiş kardeş pudra deneyelim bakalım yarın.
|
|
halilefe
|
|
![]() |
|
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
vay bee :)
|
|
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
|
![]() |
|
206cc57 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 183 |
tam olarak bu tebeşir tozunu /pudrayı nereye döktüğünüzün fotoğrafını çekebilirmisiniz eğer mümkünatı olursa..,bazen kuş ötmesi gibi bir ses geliyor kayıştan belki çözüm olabilir ....
Düzenleyen 206cc57 - 26 Mart 2014 Saat 14:17 |
|
![]() |
|
candanxyz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2013 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 392 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı candanxyz
Fotoğrafa gerek çok basit.
3.5 adet tebeşiri toz haline getir,araç stop halde iken elinle kayışı döndüren mekanizmaya serpiştir.aracı biraz çalıştır stop et tekrar yap yeterli olacaktır.. Tabi yağmurlu havalarda su girerse etkisini kaybedebilir.
|
|
''Bay Z''
|
|
![]() |
|
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
kardeşim iyi güzel demişsinde bende senin yöntemle 1-2 ay idare ettim sorun kayıştan değil kayıştaki adını unuttum motor bilye dagıtmış yani her ses kayıştan gelmeyebilir aman dikkat ses gelenler mutlaka ustaya gidin..ayrıca bebek pudrası daha etkili sesi tam kesiyor :D
Düzenleyen C@GL@R - 26 Mart 2014 Saat 15:54 |
|
![]() |
|
serkomser ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 269 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkomser
Pas sökücü sprey sıksak nasıl olur sizce? Bende kayışlar değiştikten sonra sabahları kaputta kuş ötüyo :)
|
|
![]() |
|
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
Kus sesi ise bilyen bozuktur. Cok pakali bi sey degil. Oyle tozla felan gideremezsin artik onu.
|
|
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|
![]() |
|
tetik-soner ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2013 Konum: Üsküdar- İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1656 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tetik-soner
bendende arada bi su sesi gibi şırıltı geliyor..bilye sanırsam...
|
|
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001 Honda Accord 2.0 ex 1994 |
|
![]() |
|
tolga.onal ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2014 Konum: İstanbul-Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 523 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tolga.onal
Arkadaşlar bende de araç soğukken ilk çalıştığında direksiyonu çevirirken ve rolantideyken gaz verince bi gıcırtı gibi ötme gibi değişik bi ses geliyor V kayışıyla ilgilimidir bu? sanki arabanın altından ortasından biyerden geliyomuş hissi veriyor bana ama nedir ne değildir bilmiyorum.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
pudra duydumda tebeşir ilk defa değişik yöntemler ama bence wd40 en profesyoneli :)
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Doğru, cik cik cik sesi ise bilye takımından geliyor, ve takım olarak satılıyor orjinali 200-250 TL gibi. |
|
206 1.4 + LPG
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
eyvallah hocam bende öyle bi sıkıntı vardı motor ısınınca geçiyordu bende şlk çalıştırdıpımda kayışa araba çalışıyorken su dökğyordum geçiyordu :)
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
onu denemiştim bi işime yaramadı.... belki bendeki sıkıntı farklıydı!
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |