![]() |
|
2006 206 1.6 16V Rölanti Stop etme (VIDEO) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
S_ui_CasT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2014 Konum: Bg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı S_ui_CasT
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 Saat 00:19 |
İlk defa bi arac aldım 1000 km sürdüm filtre yağ falan değiştirdim birşeyi yoktu.Tam parayı denkleştirdim triger falan değiştircektim kar yağdı araba 2 gün yattı.Neyse bügün aracı çalıştırım motordan cik cik cik diye bi ses gelıo önünde ön tarafa yakın görünen bir kayıştan geliyor gibiydi ses çok can sıkıcı.Eski minibüslerdeki gibi bi ses.Neyse dedim kayışlar değişince düzelir su pompası falan.İşe giderken yokuş aşağı falan araç stop etti.calıstırmayı denedım marş alıyor calısıyor fakat hemen stop ediyor.Gaz vermezsem stop ediyor.durdugum yerde düzlükte gaz 4 . deviri gecerse birdaha gaz versem devir düşüyor stop ediyor.Birdaha gazlada zor calısıyor.Kelebek temizlenmesi gerek falan diyorlar 2006 da kelebek elektronikmiş temizlenmiyormuş öyle sağda solda okuduklarım.Ne yapmam gerekli sizde.Ayrıca Bulgaristandayım ustalara deneme yanılma yontemıyle para vermekte istemiyorum.Zaten yok :))
Ayrıca çalıştırdıgımda aractan sanki su akıyor gibi şırıl şırıl su seside geldi 1-2 defa.Hİç duymadıgım sesleri 2 gün yattıktan sonra duymaya basladım nolduysa bi kerede oldu. Videosunu ekledim stop edişin 2006 206 1.6 16V https://www.youtube.com/watch?v=tNoshRpN4uc&feature=youtube_gdata_player Düzenleyen S_ui_CasT - 15 Mart 2014 Saat 10:14 |
|
![]() |
|
esc__ape ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle Geçmiş Olsun.
Düne kadar neredeyse aynı sıkıntılar benim aracımda da vardı. 2004 206 1.6 16v sabahları zor çalışma soğukken yolda gaz yememe motor da gürültülü ve yüksek sesli çalışma. Dün servise götürdüm aracımı. Sorunları çıkarttılar hemen Motor alt kulağı kopğuk dediler. (Değişti) Bujiler (değişti) Boğaz Kelebeği (temizlendi balata spreyi diye bir malzemeyle) Şuan araçta ne titreme kaldı ne ses kaldı rolanti düzensizliği kayboldu. Boğaz kelebeği temzilene bilir ben her hangi bir sakınca doğuracağını zannetmiyorum. |
|
![]() |
|
S_ui_CasT ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2014 Konum: Bg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı S_ui_CasT
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevap icin cok tesekkurler.Hocam sabah aksam ilk calismada cakmak gbi calisiyor.sorun calistiktan sonra oluyor.cok can skici durum.2006 model 206 nin bogaz kelebegi mekanik degilmis elektronikmis.O yuzden temizlenmiyormus.oyle bilgi aldim.kelebek degistirmeye gitmez umarim.bujileri daha yeni degistirdim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı S_ui_CasT
Yedek Parça alabileceğim güvenilir bir yer var mı ? Peugeoutmarket sitesi güvenli midir ? Ürünler orjinaldir diye yazılı.300-400 liralık parça almam gerekiyor.
Yardımcı olabilir misiniz ? |
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
acaba rolanti ayarlayıcısı ile ilgili sıkıntı olabilir mi ?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı S_ui_CasT
Bugün yine baya bi stop etme yaşadım.Artık parçaları degıstırıne kadar sürmeyeceğim. 1. viteste devir 4 geçince yine stop etti ayrıca geri viteste devir mevir farketmiyor stop ediyor yine.Düz yolda giderkende 1 kere stop etti anlayamadım.Soğudum zaten arabadan marabadan.
Dediğim gibi guvenilir parça nerden alabiliriz.İnternette baktıgım peugeoutmarket iyi midir ? her ürünün altına Orjinaldir diye yazmışlar |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı S_ui_CasT
Triger setini direksiyon popmasını devirdaimi değiştirdim.Sonra aracı PC ye bağladılar MAP sensörü ve termostatta hata verdi.Gittim o 2 parçayı da değiştirdim.Hala stop ediyor.Trafiğin yoğun olduğu vakite denk geldim eve gelene kadar 30 kere stop etti araç.Ayrıca Direksiyon pompasını değiştirdim 50 KM sonra yine sertleşti.
MAP Sensöründen sonra sorun düzelmeyince usta Benzin Pompasından dedi. Bazı yerler kelebek diyor bazıları rolanti motoru diyor.Bi diğeri katalizator diyor.Anlayamadım valla. |
|
![]() |
|
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sebebi bulunamayan arızalar cok can sıkıyor
![]() |
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı S_ui_CasT
Valla hala bi çözüm bulamadım.fakat bu ses değişimi çok can sıkıcı.Arabanın sesi değişince stopte etmeye başladı.Ön taraftan gaza basınca mekanik birşey dönuyormuş gibi vzııızzzzzzz gazdan cekınce o seste azalıo dönen birşey sanki duruyormuş gibi.O sesi duymaya baslayınca çekişten düştü stop etmeye de başladı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |