|
407 Sizce çalışma sesi normalmi |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
erdem-120
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Mart 2014 Konum: TOKAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem-120
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2014 Saat 00:08 |
|
Arkadaşlar aracım bana çok sesli çalışıyor gibi geliyor dizel motor tabiki sesli çalışır ama biraz arada motoru sarsan veya hani yolunda olmayan bişey var gibi bi yardım edin abilerim duydugunuz bi gariplik varmı .
Not: Videoda aracı çalıştırdığımda motor sıcaktı ilk marşta sabahları daha sesli çalışıyor . http://www.dailymotion.com/video/x1gkmbi_407-calisma-sesi_auto |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kesinlikle normal değil, sanki motor rektefiye görmüş ve subap ayarı gerekiyor gibi ses veriyor
|
||
ahmet_bjk
3. Vites Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
|
öncelikle hoş geldiniz...
aracın sesinde bir anormallik var gibi duruyor. sorununuz hakkında işinize yarayacak bilgiler almak istiyorsanız aracınızın model yılını , kaç km de olduğunu , en son bakıma ne zaman girdiğini belirtmelisiniz. böyle sesleri triger kayışı da yapabiliyor, triger kayışını en son ne zamn değiştirdiniz? |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
hsnsnl
3. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hocam motordakı ust kapagı kaldır bı enjektorlere bak dısarıya mazot mu atıyo, yoksa enjektorler işiyo mu..
|
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
İBRAHİM ASİL
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: Şereflikoçhisar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 195 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı İBRAHİM ASİL
|
|
benim 407 dede böle bi ses vardı ilk aldıgım gün ancak turbonun önündeki muhavaza alt taraftan cıkmış onun takırtısıymıs istersen bi elinle parçalrı kontrol et belki umdugundan daha bi bi sorundur
|
||
Asil :)
|
||
pusutr
3. Vites Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
+ Motorun hava filtresine giden hortumları kontrol edin. Çıkmış olma ihtimali var.
|
||
erdem-120
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Mart 2014 Konum: TOKAT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem-120
|
|
Abilerim araç 2006 model 1.6 HDİ Executive modeli ve 130 binde . Yakıtıda çok fazla 100 kilometreye şehir içi 9 litre falan yakıyor bugün sanayiye gittim sesini falan dinlettim normal hiçbir sıkıntı yok diyorlar bikaç yere birden gittim hatta inanmadım hepsi aynı şeyi söylüyor dizeldir sesli çalışır diyolar .Periyodik bakımları 119 binde yapıldı. Yakıt konusunu söyledim würth enjektör temizleyici tavsiye ettiler bugün koydum ama tam olarak kullanmadım yani sonuç ne olucak bilmiyorum . Ufak tefek anlıyorumda tam değil sanki banada trigerde falan sorun var gibi geliyor yada bi vuruntu bi ayarsızlık gibi . Triger yüz binde değişti motor yağım şuan daha yeni 2 haftalık falan . birde aracın trip menüsü 3 çeşitten oluşuyor hangisi ortalama tüketimdir bilmiyorum resimlerini az önce aldım ekliyim siz hangisi nedir daha iyi anlarsınız . birde trigerden yada sübaplardan yada enjektördense bunu nasıl anlayabiliriz yada ne gibi çözümler üretebiliriz tokatta yaşıyorum ve burda 1 tane bile doğru düzgün usta namına hiçbirşey yok yardımlarınız ve ilgileriniz için çok teşekkür ederim .
|
||
erdem-120
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem-120
|
|
Enjektörün işemesi durumunu nasıl anlarım abim tam çözemedim olayı :) |
||
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
1 lt mazot ile 15 km gidiyorsunuz yani 100 km de 6,66 lt mazot tüketiyorsunuz bana normal gibi geldi.
şunları bir de sıfırlayın bir kaç gün bakın bakalım ne çıkacak..
|
||
erdem-120
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem-120
|
|
Abilerim servise gittim sabah dinledi baktılar yağı kaç numara koydun dediler değiştiren ustam 10 40 koydu dedim olmaz o 5 30 olmalı degiştir yagı yine olmazsa yag pompası oda olmazsa enjektör kontrol edilcek dediler işlem sırası doğrumudur yada yağ bukadar sese neden olurmu . Telefondan yazdığm için alışkanlıktan harf yutmuş olabilirim affınıza sıgınıyorum :)
|
||
hsnsnl
3. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hocam senın arac napmıs yaw cok mu zorluyosun, cok mu trafıge takılıyosn.. 15,3 gosterıyo, 100km de 15,3 gosterıyo.. tabı sen bu pc yı sıfırlamamısın onunda etkenı olabılır.. enjektor ısemesını nası anlatam yaw:D enjektorlerın etrafına baksan herhangı bır mazot kacagı vs var mı.. yag olarak 5-40 veya 5-30 tercıh edılır genelde ama yagı degıstırınce ole pekte bısı farketcegını zannetmıyorum.. yag pompası ıcınde araba calıssın yag kapagını ac bakalım duman atması gerek ve gozlemledıgın baska seyler olucak mı ama bana kalırsa sorun enjektorlerde
|
||
|
||
hsnsnl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bide turbo durumun nedir.. otme ıslık calma vs var mı.. etrafında yaglanma var mı
|
||
|
||
erdem-120
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem-120
|
|
Az önce motor yağ kapağını açtım hafif buhar attı ilk açmamda . Turboda ötme yok ama hortumu söktügümde bir iki damla yag damladı okadar . Enjektörlerin etrafında hafif yağlanma var böyle diplerinde. Sıfırladımda yine 15 orası :) ve acemi değilim agresif kullanmam hiç , kullanırsam 20 yi geçer heralde ocagmı batırır :)
|
||
ahmed206
3. Vites Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hoca yazdıklarımı okumadınız herhalde. 100 km de 15 lt değil o, 15 km de 1 lt. yani o değer ne kadar artarsa o kadar iyi. Şu an yaklaşık 6.66 lt tüketiyorsun 100 km'de
|
||
hsnsnl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hocam bızde de 407 var 7lt gozukuyo, yanı bız sımdı fazla mı yakıyoruz.. pcnın 2. ve 3. sayfası ne kadar yol gıder ne kadar yakıyo ve ne kadar ortalama hız var onu gosterır.. 1.sayfası anlık tuketı mı vs gosterır yanı arkadasın aracı 15lt mazot tuketı gosterıyo.. fulledıgınde veya 100tllık bır mazot aldığında ne kadar yol yapıyosun.. 100tl mazotla bı 350km yapman gerekıyo sehır ıcı.. buhar atması cok normal, turbonun ordakı yağda fazla olmadıktan sonra sorun degıldır.. benım düşünceme gore görmeden bakmadan bısı denmez ama enjektörlerle alakalı sıkıntı var zannediyorum.. servistekıler ne dedı |
||
|
||
pt206
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Mart 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 265 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ses banada enjektörlerden gibi geldi.benim aracımda da buna benzer bir durum olmuştu ama çoğu kişinin farkedemeyeceği kadar azdı.takıntılı olduğum için götürdüm ve motor üst kapağı açılıp enjektörlere bakıldığında enjektör contası ve alt plastiğinde aşınma olduğundan dolayı bu sesi yaptığı anlaşıldı ve serviste yaptırdığım halde pek fazla maliyeti olmadan bu sorun çözüldü.
|
||
2005 206 1.4 HDİ XT
|
||
erdem-120
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem-120
|
|
100 tl lik mazotla max 220 km daha fazla gitmiyor gösterge konusundada haklısın 2 ve 3 sayfa ortalamayı gösteriyor. |
||
erdem-120
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erdem-120
|
|
Abim enjektör takımına 3 bin lira diyorlar o yüzden pek israrlı olamıyorum :) |
||
hsnsnl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
oyy oyy oyyy arkadaşım senın araç baya yakıyomus yaw 100tl ye en az 300km görmen lazım.. benzınlı araç gıbın yakıyo su anda.. enjektorlerınde ayarsızlık olabılır servıse degılde dısardakı ozel servıslere gıdıp bı kontrol ettırsen veya enjektör balansı yapan yerler var onlara göstersen aracı bence daha ıyı olur.. |
||
|
||
renk1234
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mart 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 125 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kolay gelsın bnm 307 1.4 hdı aracım var 300 bın km de ama rektıfıye oldu aynı ses bendede vardı naptıysam kımse bısey dıyemedı gıttı turboyu degıstım 4 enjektor 0 aldım subap ayarları yaptırdım eksantrık mılıne falan bakımdı yag pompası falan derken 4 bın tl harcadım aracta ne ses ne o ne su ne bu var kopek gıbı gıdıo ve hıc sorun cıkartmadı muhtemelen enjektor gıbı senın sorununda yuzde doksan hatta yenılencek sakın revıze ettırme paranı cope atarsın ben 4 tane 1.300 verdım boshun senınkı daha pahalıdır ama olsn 2 ver bı daha ellemessın baya uzun sure bınersın pejocuguna :D
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |