![]() |
|
Yakıt Sorunsalı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sahbazx1 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Mart 2014 Saat 14:42 |
Öncelikle Merhabalar.Aranıza yeni katıldım adım yasin, izmirde ikamet ediyorum.
Geçen ay peugeot 206 1.4 x-line model kırmızı renk araç aldım.Bi konu hakkında sizlere danışmak istiyorum.Benzin konusu; Arkadaşlar Aracımın benzin yakıt pompasında çatlak vardı şamandıra kısmında.O sıralar çevremdekiler bu yüzden aracın fazla yaktığını söylüyorlardı.Zaten farkettiğimin 2. günü parçayı değiştirdim ve şuan hiçbir sızıntı ya da kaçak yok çok şükür.Ama hala aracımın çok yaktığını düşünüyorum. Eldeki verileri söylemek gerekirse ; Uzun yolda 40 krş civarı, Şehir içi ise 50 krş ( kimi zaman 55 krş ) yakıyor aracım. Sizce de çok değil mi bu rakamlar ? Biraz devirli kullanıyo olabilirim tamam da bu kadar yakmaması lazım.Ben bu aracı az yakıyor biliyordum ... Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.Saygılarımla.. |
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracınız hayırlı olsun. Aramıza hoş geldiniz.
ben dizel kullandığım için normal mi bilemiyecem ama kendiniz de normal olup olmadığını hesaplayabilirsiniz. Aracınızın 100 km kaç LT benzin yaktığını hesaplayıp fabrika verileriyle kıyaslayabilirsiniz. 1 LT yekadar fazla çıkması normaldir. Birde aracı devirli kullanıyorsanız normalden çok yakar. |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
ErdiCoskun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2014 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ErdiCoskun
1.4 aracın 55 kuruş yakması fazla. benim 1.6 110 luk aracım şehir içinde yol bilgisayarında 13km/h hızda 100 km de 10-11 litre gösteriyor, yani 50-55 lira buda ortalama senin aracın ile aynı değerler. Aracını yeni almışsın bi 10.000 bakımı yapmanı öneririm,
|
|
Peugeot 206cc 1,6 Şeytan Kırmızı
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kullandığınız yol ve mesafe durumuna göre değişir, kısa mesafede kullanıyorsanız, şehir içi için normal değer, ama uzun mesafede kullanıyorsanız biraz fazla, şehir dışı tüketim için de hız değerleri önemli.
|
|
![]() |
|
sahbazx1 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
izmirin trafiği malum biraz sıkışık.Yani dur-kalk olayı çok fazla oluyor.e malum yollarda çok kaliteli sayılmaz.ama ne bileyim içime bi kurt düştü işte memur adamız benzin dünyanın parası :)
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Bende aynı motoru kullanıyorum şehir içi 50 55 kuruş yakıyor şehir dışı 30 kuruş civarı yakıyorum...206 1.4 benzinlisi çok yakar, kim ne derse desin 1.4 benzini içiyor abi.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Otomatik ise daha çok yakar da manuel vites 1 gömlek aşağı diyebilirim. Ayrıca kullanandan kullanana fark var.
Fabrika değerleri çok yüksek değil sonuçta. Ben de arabaya aynı yollarda 30 kuruş yaktırdığım da oldu 50 kuruş yaktırdığım da oldu. Fakat yol bilgisayarında anlık tüketimi görmeye başladıktan sonra hep aşağı çektim şükür tüketimi.
|
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bence gayet normal benzinli araç için fazla kurcalamayin
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
bjkamil ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 305 |
kışın normal gibi. yol bilgisayarına göre 10lt/100 km, yazın 8lt/100 km. hergün işe gidiyorum 10 km gidiş geliş bu şekilde
|
|
206 1.4 feline 2006 model
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |