![]() |
|
ıslık çalıyor... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
web_sef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Mart 2014 Saat 02:25 |
Arkadaşlar merhaba,
8-9 aydır 1,4 dizel 307 sahibiyim. Aracım 2 aydır ötmeye başladı. 2bin deviri geçtikten sonra ıslık çalıyor. Turbo diye tahmin etmiştim Tuzla sanayide götürdüm turbocuya, -Abicim turbo sorunu bunu elden geçirmemiz gerekiyor dedi. Tamam dedim tamir ettirdik. Ancak ıslık sesi kesilmedi. Söken motorcu araçta katalizörün hiç olmadığını ve sesin bundan kaynaklanabileceğini söyledi. Lütfen yardımcı olur musunuz? Gerçekten de katalizör bu sesi yapabilir mi? Katalizörcü de buna 500 tl masraf çıkardı. Bunu takarsak gerçekten bu ıslık sesi kesilir mi yada boşuna mı yaptırmış olur o ses yine devam eder mi? Teşekkürler... |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Islik sesi aracinizi surerken motor kismindan mi geliyor yoksa egzostan mi?
|
|
![]() |
|
web_sef ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Kesinlikle motordan geliyor. katalizör hazinesi de torbo ve motorun
Hemen alt kısmında. Katalizör taktık diyelim ya kesilmezse diyorum. Çünkü bu ses daha önceden yoktu son 2 aydır bu şekilde Teşekkürler |
|
![]() |
|
muku ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2013 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
şanzumandandır bence, devir olarak değilde vites olarak kontrol et seninkinde sanırım 5. vites ötüyo
|
|
![]() |
|
merhaba,
her viteste 2bin deviri geçer geçmez ötmeye başlıyor araç. Katalizör dedi usta ama bunu yapsak ya tekrar öter sorun çözülmezse diye çekiniyorum. kayışlardan yapar mı diye düşünüyorum ama bu ses kayış sesi değil. Bildiğimiz ıslık çalıyor 2bin devirden sonra. Lütfen yardımcı olun, gerçekten çaresiz kaldım.
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
hocam geçmiş olsun sıkıntılı ve stresli bi durum. Arkadaşların dedikleri gibi şanzımandan olma ihtimali yüksek. benim aracın çekişinde, gidişinde bi sıkıntı yoktu fakat kafa şişircek uğultulu bi ses oluyordu şanzıman ötmesi demişlerdi bana katalizörden olacağını sanmıyorum rüzgar sesi gibi bi ses çıkartır katalizör ama oda camı felan açınca çok net gelir sesi ama şanzımandansa içeri anında verir. kayış sesinden şüpheleniyorsan eğer: kaputu aç - aracı çalıştır gazı vermeye başlasın araçdan birisi, ses çıkmaya başlayınca kayışın üzerine hafif hafif su dök ses keserse kayıştan
![]() |
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
|
şanzımanda bakım fiyatı nedir, yada ne yapacaklar bu durmda, bilginiz var mı
|
|
![]() |
|
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
O dediğiniz şanzımanın açtığı sıkıntıya göre değişir. benim şanzımanda tüm dişlileri yemişti ve masrafla1260 lirayı buldu tanıdık felan filan derken esnaf indirimi 860 liraya yaptırdım... ama önce kayışı ihtimaller arasından ele sonrasında katalizörü ele en son şanzımana baktır bence en masraflısı "O"
|
|
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |