![]() |
|
Bakımdan sonra gelen üfleme sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
burakkaya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakkaya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 Saat 21:43 |
Arkadaşlar merhaba
Aracıma 2 hafta önce bakım yaptırdım. Castrol 10w40 motor yagı koydurdum, orjinal yağ ve mazot filtresi ile bu iki filtreyi değiştirttim. Hava filtresi olarak yan sanayi bir hava filtresi takıldı araca. Daha sonrasında araçta bir ses oluştu. 2000 devir üzerine çıkınca motor kısmından hava, rüzgar veya bir üfleme sesi gibi ses gelmeye başladı. Bu hava filtresinden şüpheleniyorum yan sanayi olduğu için. Sizin de fikirlerinizi alayım dedim. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir bu ses? Duydukça insanın içini kemiriyor çok sinir bozucu bir durum oluştu. Aracım: 2005 1.4 hdi x-design 108000 km
|
|
![]() |
|
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Filtre tam oturmuş mu baktım mı ona
|
|
halilefe
|
|
![]() |
|
burakkaya ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakkaya
![]() ![]() ![]() ![]() |
bakmadım nasıl kontrol edebilirim kendi başıma yapabileceğim bir şey mi?
|
|
![]() |
|
Barut ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Kısa filtre konmuş olabilir yada filtre tam oturmamıştır sökmeden bilemezsiniz.
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı burakkaya
arkadaşlar dün kaputu açıp baktım turbodan çıkan boruda yırtık vardı. sanırım üfleme sesi buradan kaynaklanıyor. internetten sipariş ettim bu borudan. elime ulaştığında sanırım kendim takabileceğim türde bir şey değil. o nedenle ustaya götürüp taktıracağım. umarım sorun düzelir.
|
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
ben bizzat tecrübe ettim dediğin gibi bi üfleme ve gaza yuklendiğinde motordan ruzgar sesi gibi ses geliyodu motoru actım baktım flitrenin arka tarafına doğru giren geniş bi boru var. o çıkmştı yerinden takınca sorun gitti. ama senin turbo borusunda yırtık varsa ondan yaparmı bilemem.
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
turbo burusunun çatlak olması ıslık sesi yapar, araç iyi hızlanmaz, kaputu açtığınızda da turbonun çatlak yerinden hava üfler. benim kangoo aracımda olmuştu 75 liraya alıp değiştirttim.
eliniz bu işlere biraz yatkınsa kendiniz de değiştirebilirsiniz. |
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |