![]() |
|
106 xR LPG Yakıt Tüketimi Hk. |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
necii ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 Saat 15:31 |
||
- Arkadaşlar Merhaba, 2011 Ocak Ayında Aracıma Atiker Marka LPG Taktırdım. LPG sistemi o kadar uyum sağladı ki, Ankara'nın geçen sene sibirya soğuklarında bile, asla stop etme, çalışmama, tekleme vs. vs. sorunlar ile beni uğraştırmadı. (Maşallah) :))
- Öyle ki, şu anda güncel yakıt tüketimim (LPG litresi 2.50 - 2.60tl arası Güvengaz Ostim) 27 Litre LPG ile 450 Km rahat gidebiliyorum. Sakin bir kullanım tarzım var ve Aydınlıkevler 'den Törekent'e gidiyorum. Ankara'yı bilenler bilir. Merkez de trafik işkencedir. Ama benim iş saatlerim trafiğin rahat olduğu zamanlar olduğu için extra avantajlıyım. İstanbul yolu akköprü kavşağından istanbul yolu ve ordan sincan istikametine doğru fazla yokuş olmayan ve trafik ışığının olmadığı bir güzergahım var. - Hafta da bir kez de kızılay, yenimahalle, demetevler trafiğine giriyorum. Bu şartlarda 450 - 500 km civarı yolu rahat yapıyorum. LPG tankı 32 litre civarı alıyor fakat şamandıra erken attığı için çok sıkıştıramıyoruz gazı. LPG'yi hep aynı istasyon ve pompadan alıyorum. Ayda bir kez de Opet'den 30 liralık benzin alıyorum. - Benim yaşadığım bu tecrübeyi sizlerle paylaşmak istedim. Bu aracı satıp 206 quick yada 206 cc almayı planlıyorum. Bu araçları ve tabiki diğer LPG li peugeot ları kullanan arkadaşlar güncel yakıt tüketimlerini paylaşırsa, yeni araç tercihi için bu fikirlerin faydalı olacağını düşünmekteyim... Aracın motoru aşağıdaki gibidir. - Herkese kazasız belasız günler, keyifli forumlar dilerim. Necip ŞEN... |
|||
106 xRs
twitter/djneCii facebook/djneCii |
|||
![]() |
|||
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
bence sen o orabayi hic degistirme. arac yakmiyor resmen kokluyor.
|
|||
![]() |
|||
Ahmet_ach ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ahmet_ach
||
sen bayağı aşmışsın kardeş senin araç ,fabrika yakıt tüketim değerlerinin %30 altına inmişsin. bence hesabında bi yanlışlık var bu araçlar 1.4 motor olduğu için şehir içi fabrika değeri 100km 9.4 lt benzin harcar senin aracta lpg var buda en fazla %40 tasarruf edersin oda lpg kitin çok iyi olursa
Marka / Model Aracınızın markası ve modeli :
Peugeot / 106
100Km Benzin 100km de harcanan benzin (Lt) :
9.40 Lt
Benzin TL Hesaplama anındaki benzin litre fiyatı :
5.09 TL
LPG TL Hesaplama anındaki lpg birim fiyatı :
2.70 TL
Benzin Tüketimi (krş/km) Yıllık yapılan benzin harcaması :
48 krş
LPG Tüketimi (krş/km) Yıllık yapılan LPG harcaması :
28 krş
Km ´deki tasarruf Km´de yapılan yakıt tasarrufu :
20 krş
Tasarruf LPG ile yapılan yakıt tasarrufu :
% 41.65
|
|||
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg
|
|||
![]() |
|||
necii ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Eylül 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Bende saskinim, ama degerler bu, bu konuda cok dikkat ederim her depoda kontrol ederim. Aracimda ayrica yed performance egzos var :)) Ankara da ki arkadaslar ile 100 km yapip test edebiliriz. Bu yuzden lpg ayari ile vs. Hic ugrasmiyorum ayarlari kurcalamiyorum. Uzun yol statusunde araci kullandigim icin bu kasar tasarruf ediyorum sanirim... |
|||
106 xRs
|||
![]() |
|||
CrimsonChild ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CrimsonChild
||
Çok az yakıyormuş ben de taktırmayı düşünüyorum ama Puglarda lpg uyum sorunu var diye duymuştum, bu arada ben de aydınlıkevlerde oturuyorum görüşelim bi ara :)
|
|||
1999 / 106 1.4i XR / ATEŞ KIRMIZISI.
|
|||
![]() |
|||
||
merhaba, tabiki goruselim, irfan bastug no 60 dayim ben. Ben de tereddut ettim basta, ama lpg ile super uyum sagladi aracim. Kimse yakit konusunda bana inanmiyor :)) ben ise tasarrufun keyfini cikariyorum :) |
|||
106 xRs
|||
![]() |
|||
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
||
Nazar değmesin maşallah :)
|
|||
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
|||
![]() |
|||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
||
1.6 206 atiker lpg ayni gazla uzun yolda 350 km yaparim anca
|
|||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|||
![]() |
|||
aremtu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 48 |
||
1.4 206 atiker
32 lt. alıyor max. (gaz 2,72 TL) En fazla 300 km. gidiyor. (şehir içi kullanım)
|
|||
![]() |
|||
||
- 206 kullanan arkadaşlar, cevaplarınız için teşekkür ederim.
![]() Düzenleyen necii - 28 Şubat 2014 Saat 14:31 |
|||
106 xRs
|||
![]() |
|||
||
- 206 kullanan arkadaşlar, cevaplarınız için teşekkür ederim.
![]() |
|||
106 xRs
|||
![]() |
|||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
||
1.4 benzinli 206 Fever kullanıyorum.
100 km'de şehir içi 6- 6,5 lt, şehirler arası 5- 5,5 lt, arazi dağ taş 7-8 lt tüketim Tüpte ne kadar yakarım ki? |
|||
![]() |
|||
CrimsonChild ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 113 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CrimsonChild
||
Ne kadar mal oldu lpg işlemi ruhsat dahil ?
|
|||
1999 / 106 1.4i XR / ATEŞ KIRMIZISI.
|
|||
![]() |
|||
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
||
bende de 206 var. 1.4 benzin/lpg. 22 krs / km uzun yolda 7.1 lt / 100 km. benzinde 35 krs/km yakiyordu. lpg candir arkadaşlar.
|
|||
![]() |
|||
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
||
|
|||
![]() |
|||
||
990 TL Atiker Marka LPG MONTAJI, Sızdırmazlık 25 lira civarıydı sanırım, 100 Liraya Yakın Ruhsat Masrafı, Birde Muayene ücreti. 2011 yılında yaptığım için hatırladığım bunlar :) Gezmeyi çok seviyorsanız, ekonomik yolculuk etmek istiyorsanız LPG yi tercih edebilirsiniz.. |
|||
106 xRs
|||
![]() |
|||
AhmeT_32 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2014 Konum: burdur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
||
necip abi o kadar cazip anlatmışsın ki kalkıp gidip şimdi taktırtasım geldi benim arabaya LPG yi
![]() |
|||
![]() |
|||
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
||
Benim de gidip arabadaki tüpü patlatasim geldi. Ben naparsam yapayım 28 kuruşun altına düşmüyor. Tabi buna şükür :)
|
|||
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|||
![]() |
|||
realemperor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mart 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı realemperor
||
kardesım o arabadan bende de vardı fazla yakıyordu marka peugeotta sıbop ayarı yaptılar 100 kmde benzınle sıkıstırarak kullandım yakıt yarı yarıya fark ettı |
|||
real_emperor
|
|||
![]() |
|||
realemperor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mart 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı realemperor
||
kardesım marka peugeot var bence ankarada bır numara orayı kesın dene bn cok memnunum
|
|||
real_emperor
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |