![]() |
|
307 sw otomatik 11-12 litre/100km |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pejo307sw ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pejo307sw
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2014 Saat 14:59 |
Foruma yeni uye oldum oncelikle merhaba. Aracimin yakit tuketiminin normallerin uzerinde oldugunu dusundugum icin sizlere danismak istedim. 2007 model 307 SW otomatik benzinli ve 120 bin km'deki aracimin yol bilgisayari son 3 aydir tum olcumlerimde istikrarli bir sekilde 11-12 litre/100 km arasi gosteriyor. Benzin aldigim yeri degistirdim, araci cok sakin ve zorlamadan kullandim bir turlu tuketimi asagi seviyelere cekemedim. Su anki lastikler kis lastikleri ve bu da etkilidir diye dusunuyorum. Ankara'da iyi bir ustaya (veya yetkili servise) goturup bakima sokmali miyim? Sizce tuketim degerlerini 9 litre seviyelerine cekebilir miyim? Yilda 10-12 bin km yol yaptigim icin LPG donusumunu gereksiz buluyordum. Bu yola basvurmali miyim? Degerli cevaplariniz icin tesekkurler.
|
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence 10 12 bin km az değil. Lpg kiti parası 1 senede çıkar. Benzinli için fazla olduğunu düşünmüyorum tabi sw kullanan arkadaşlar daha sağlıklı yorum yapacaklardır.
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sehir ici tuketim ve atmosferik motor icin tuketim biraz fazla gibi ama fabrika verilerine bakmak lazim bi.
|
|
![]() |
|
pejo307sw ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pejo307sw
Merhaba,
Fabrika verileri icin asagidaki 2 siteye baktigimda da sehir ici 9.9lt/100km gozukuyor. Ben de bu civarlarda yaksin istiyorum. |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Ben fabrika verisine yaklasamiyorum Ankarada cok zor. Surekli egimli yoldayiz yol calismalari trafik 1 aydir o kadar dikkat etmeme ragmen 5.8in altina dusemedim dizel aracla.
Kullanim aliskanliginiz kullandiginiz yollar trafik durumu egim lastik basinclari v.s cok fark ediyor. Son bakimi ne zaman yapilmis neler degismis ? |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Bende istanbul içinde aynı motor ve şanzımana sahip aracımla, 12-13 lt civarı yakıyorum, mesafeyi biraz uzatıp rahat trafikte seyredersem 10 lt civarına düşüyor
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pejo307sw
Dediğiniz gibi bizim de kullandigimiz yollar cok egimli. Belki bilirsiniz, Cayyolu taraflarindan İncek tarafina giden o dik yokuşları her gun inip cikiyoruz. Sizce sebebi bu olabilir mi?
Kışa girmeden önce Kasım ayında ufak çaplı bir bakim yaptirdim. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, silecekler vs. değişti. Bir de kış lastikleri takıldı.
|
|
![]() |
|
Normal hocam isin icine yokus girdimi olaylar cok degisiyor. Yokus trafikten beter.
Ben de etlikte oturuyorum kardesimin okulu evden 1.5km 900mtsi dik yokus sabah aksam git gel yapiyor arac. 1.4 hdi 206+ suan 7.8lt tuketimde. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pejo307sw
Teşekkürler cevaplarınız için. Serkan Bey'in yazdığını okuyunca sanırım bu motor ve şanzıman bu tüketimi yapıyor diye düşünmeye başladım.
Peki esas soru ne yapmalı ![]() İki arada bir derede kaldım
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Ben aracı aldığımda üzerinde lpg vardı, ufak tefek lpg sıkıntıları vardı bazen stop etme ve ilk marşta çalışmama gibi, İstanbul'a geldiğimde lovato genel merkezle iletişime geçtim, beni bir bayiye yönlendirdiler ve regülatör değişti, ilk marşta çalışmama problemi devam etti ve tekrar iletişime geçtim bayiden memnun olmadığımı söyledim başka bir bayiye yönlerdiler orada da enjektörler değişti, ve stop etme sorunu için ayarlar yapıldı, sorun çözüldü bütün işlemler garantiden ücret talep edilmeden yapıldı, yolum düştüğü bir gün genel merkezde montajı kontrol ettirdim, orda da ufak tefek değişiklikler yaptılar montajda, o günden beridir, araçta lpg olduğunu unuttum desem yeridir sıfır sorun, lpg benzin geçişlerinden hiç haberim olmuyor.
Size tavsiyem lpg taktıracaksanız kesinlikle işçilik çok önemli. Lovatonun Ankaradada genel merkezi var Türkiye distribütörü damla lpg orayı tavsiye ederim. Garanti konusunda çok iyiler en sevdiğim yönleri sıkıntınız ne olursa olsun suçu benzine atmıyorlar hatayı önce kendi sistemlerinde arıyorlar. Tasarruf konusuna gelince %35 civarı ama bu ara lpg fiyatı baya düştü oran biraz daha artmıştır. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pejo307sw
Damla lpg ile telefonda gorustum. OBD II sistemini, simit tank ve arac altindaki muhafazasi da dahil olacak sekilde 1700 tl civarinda takariz dediler. 5-6 saatte takiliyormus. Haftasonu gidip taktirsam mi?
Yuzde 35 tasarruf dediniz. Benim ayda ortalama 1000km yol gittigimi farz edelim. Hesaplarima gore LPG kitinin parasini 8 ay gibi bir surede cikartiyor.
|
|
![]() |
|
OBD II sistem daha doğru bir şeçim arıza ışığı yakmıyormuş, bende smart takılı onda bile hiç ışık yanmadı bence lpg'ye karar verdiyseniz lovato OBD II ve damla otogaz en iyi seçimlerden biri, Ankara'nın lpg fiyatlarının da en düşük il olduğunu düşünürsek dediğiniz gibi 8 bin km'de kendi parasını çok rahat çıkarır
Düzenleyen Serkan - 24 Şubat 2014 Saat 16:38 |
|
![]() |
|
tankut67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Merhaba arkadaşım..Ben de aşağı yukarı bir senedir bu siteye üyeyim.Bir çok konuda başın sıkıştığında yardım alabileceğin bir ortam burası..Benim aracım 2006 model 307 sw premium otomatik benzinli 80000 bakımını yeni yaptırdım..Ne yaparsam yapayım yazın 11 litre kışın 12,4 ten aşağı düşüremedim..Bakımlarını tam zamanında yaptırırım gözüm gibi bakarım ama nafile...Bir arkadaşım belki debriyaj kaçırıyordur dedi..Bunların bazı modellerinde şanzımanda küçük balatalar varmış,yetkili servise gittim baktılar yok öyle bir şey dediler..Uzun süre arabayı manuel kullandım belki bir işe yarar dedim,hiç bir fark olmadı..Bende çareyi tüp taktırmakta arayayım dedim..Arkadaşım aracın değeri şu an taş yarılsın 25000 tl teleflex yada üst gurup bir lpg kiti taktır sonra çok alarm verir çok uğraşırsın dediler ruhsata işletmesiyle birlikte 3000 tl masrafı çıkıyor..Araca 3000 masraf edeceksin ama bu kadar masraftan sonra yine aracın değeri km si düşük olduğu halde 25000 tl....Ben vazgeçtim garajda yatıyor çok zorda kalmadıkça kullanmıyorum..Senden ricam bir çare yada sıkı bir usta bulursan beni de haberdar et..Şimdiden teşekkürler kolay gelsin..Cep no 0552 2560696
|
|
![]() |
|
ozyvet ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Bende 2006 model 2007 Mayıs trafiğe çıkışlı 307 sahibiyim. Aracımda prins LPG var. Yazlik lastikler takılı. Ortalama tüketimim trafik yok ancak genelde kısa mesafe 11 lt LPG . Yol bilgisayarida ort 10.1 lt gösteriyor. Onceden polo vardı 2004 model LPG yok onda nerdeyse 9 litre benzin yakıyordum. Keza 2010 civic otomatikte landi renzo LPG'li 11 lt LPG yakın yakıyordu. Ben tüketimi 1,5 tona yakın ve bu kadar geniş bir araç için normal buluyorum.
Not: aracım 86 bin km de. Ekzos flanşı harici bi problemi yok, hafta sonu rot balansla beraber onuda hallettiricem Düzenleyen ozyvet - 24 Şubat 2014 Saat 18:59 |
|
![]() |
|
kuantum ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Ben şehir içi/dışı karışık, yaklaşık 50 küsur kuruş yakıyorum km de. Bu kısa mesafede 60 kuruşu bulabiliyor. Benzin an itibariyla 4.45 tl/litre. 2006/307SW
|
|
![]() |
|
Efe-Pöjo ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
yüzde 35 mi? neredeyse yarı yarıya farkettiriyor lpg, tabii ki tavsiye ederim. ama arabanın orjinalliği bozuluyor doğru. ayrıca sorun çıkarma ihtimalleri ve motor yıpranması da artırıyor. ayrıca daha fazla yağ yakması da normal karşılanıyor lpg de araçların. seçim sizin.
|
|
![]() |
|
Gokhan006 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gokhan006
Benim aracimda landirenzo takili hic bir sikinti yasamadim. Ankarada Acity orda bolge mudurlugunde yaptirdim. Yaptiklari işin arkasindalar ben bi gorusmeni tavsiye ederim
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |