![]() |
|
307 marş basmıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2014 Saat 20:34 |
|
sorun çözüldü marş motorunun kömürü bitmiş değiştirdik inşallah bidaha yapmaz 35 tl ye mal oldu bana
|
||
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
KIZILASLAN ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2013 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 645 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
zaten son 6 gündür yapmadı ilk yaptığı gün aracı sabah teypçiye bırakmıştım direksiyon kumandasını teybe bağlatmıştım 4 saat kadar kalmıştı orda belkide teypçi teybi açık bırakmış olabilir ondanda yapabilir
Düzenleyen dehsetilyo - 14 Şubat 2014 Saat 21:10 |
||
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sorun aküde gibi anlıyorum ben, aküyü test ettirmeniz gerekmektedir akünün kutup başını kendiniz sökmeyin, aracın yazılımını kaybedebilirsiniz
Düzenleyen dogan106 - 14 Şubat 2014 Saat 14:51 |
||
![]() |
||
slhyldz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
|
Sizin araç herhalde dizel ve 1,4 motor tabi sahip olmadığım ve ihtiyaç duymadığımdan araştırmadım. Sadece 1.6 HDi lerin torku çok kuvvetli olduğundan manuel şanzımanda sıkıntı açtığını duymuştum. Ayrıca 307ler genel olarak çokça beyin arızaları çıkarırlar. Elektronikte bahsettiğin modelleri bırak Avrupa nın en başarısız firmalarından biridir. Benzinli motorları tüpten nefret ederler. Tabi şimdi burada yazmakla anlatmakla bitiremeyiz. Kaldiki benim araç HB te değildi. SW hemde yeni kasaydı. Yani gerek yalıtım gerek yol tutuş gerek bir takım üretim hataları olarak daha iyi olanıydı.
Tabiki bunları bana zaman ve tecrübelerim öğretti. Birçok ustanın bilmediklerini biliyorum.
NEyse aracının masraf açmadığına çok sevindim. Demek menun olanlarda var. :-)
|
||
Peugeot 307SW Automatic 2006 Pendik-İstanbul
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
|
ben bu aracı alalı 8 ay oldu ilk defa sorun çıkardı zaten bu da çok önemli bi sorun değil ben bu araçtan önce en az 10 tane araç değiştirdim inan içlerinde en sorunsuzu bu araçtı bence pejo piyasadaki BMW ve Mercedes hariç en iyi Avrupa araba ...... |
||
|
||
![]() |
||
slhyldz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
|
Yav arkadaş aracımı satıp kurtulmuşum gerçekten.Bu peugeot amma dandik araçmış. Birsürü problem çıkıyor ve işin ilginç tarafı herkezde çıkıyor.
İyi tarafı İnsana araba hakkında baya bir bilgi sahibi yapıyor. Peoguet sayesinde motordan ve şanzımandan baya anlar oldum. Hatta benim diyen ustalar bile bazı konularda bilgisiz ve çok şaşırıyorlar.
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
|
ababa 138 binde |
||
|
||
![]() |
||
kivanc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 950 |
|
Kutup başlarını kontrol ettiyseniz kömürdendir diye tahmn ediyorm bende yaşadm ama kilitle ilgili bişey yaşamamştm
|
||
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
||
![]() |
||
blue42 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2013 Konum: memur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 226 |
|
kilit i bılmıyorum ama ,aynısı olmuştu bana ve sorun kömür deydi, kaçkm de araç?
|
||
207 hdı comfort
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
|
marş hiç almıyor göstergelerde hiçbir değişme yok ama benim kafama takılan orta konsoldaki merkezi kilit düğmesinin ışığı neden hızı hızlı yanıyor acaba imobilizerle ilgili bir sorunmu var |
||
|
||
![]() |
||
blue42 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2013 Konum: memur Durum: Aktif Değil Mesajlar: 226 |
|
eğer marş hiç almıyorsa ,gostergelerde hiç bı değişme yoksa marş dınamosu ve komurunde sıkıntı vardır ,hafıf kıpraşma varsa muhtemelen aku son nefesını verıyodur
|
||
207 hdı comfort
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
|
bakalım bnimkinde ne çıkacak tamirciye gidince belli olacak
|
||
|
||
![]() |
||
|
Geçen hafta bendede oldu. Yanlız benim motor beyindeki sigortamda atmıştı. Değiştirdim düzeldi. Bir ay sonra yine aynısı oldu. Marş motorunu elimle bir iki salladım.Çalıştı ve doğru sanayi. Aracın marş motoru otomatiği arızalanmış.Parçaları 110 tl tuttu. + 70 tl de işçilik verdim. Şimdi saat gibi oldu. Sormadım ama kömürümü bitmiş ney o an farklı işlerim vardı es geçtik sormayı unuttuk işte. :-)
|
||
|
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Aynı durum benim de başıma geldi marş motorunun kömürü değişince düzeldi.
|
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
|
daha önce bi kere tavan lambası açık kalmıştı akü bitmişti o sefer marşa bastığımda göstergedeki bütün ışıklar sönüyordu ama bukez farlarıda açtım acaba aküdenmi diye ama marşa bastığımda farlar sönmedi ama marşta basmadı bana sanki motor kilidi gibi geliyor herzaman yapmıyor arada bir yapıyor |
||
|
||
![]() |
||
pusutr ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2013 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1083 |
|
Akü kutup başını sökün sonra sıkıca takın. Gevşemiş olma ihtimali var. Yalnız kurallara uygun bir şekilde sökün.
Bir diğel ihtimal de akünüz oldukça zayıflamıştır. Bir diğer ihtimal de marş motorunun kömürleri bitmiştir. Düzenleyen pusutr - 10 Şubat 2014 Saat 15:37 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KIZILASLAN
|
arkadaşlar dün 307 aracımı çalıştırmak için kontağı çevirdiğimde marş basmadı yani tık bile demedi akü zayıfmı acaba diye farlarıda açtım ama kontağı çevirdiğimde farlar sönmedi ama marş yine basmadı gözüme kapıları kilitleme düğmesi çarptı ışık hızlı hızlı yanıp sönüyordu 10 dk kadar denememden sonra çalıştı aynı şeyi bugünde yaptı acaba neden olabilir
|
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |