Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >208
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ne olduğunu anlamadım (resimli)''çözüldü''
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ne olduğunu anlamadım (resimli)''çözüldü''

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ne olduğunu anlamadım (resimli)''çözüldü''
    Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 14:45
arkadaslar biraz önce aracımın çalıştırdım. direksiyonu az bişey çevirdim bi tangırtı koptu ama araç normal bi şekilde çalışmaya devam ediyordu. korkudan vitese takıp gitmeyi denemedim sadece gözlemlediğim direksiyon sertleşmşti motoru açtım gördüklerim bunlar. kayışta atmıştı. ne olduğunu anlamadım. yardımlarınızı bekliyorum

Düzenleyen Buğra - 15 Şubat 2014 Saat 10:45
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 14:59
grank kasnağıymış sanırım. araç yürürmüş ama aküden yermiş. kayış attığı içinde direksiyon ondan sertmiş.
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
terzuu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı terzuu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 15:02
sakın çalıştırma kayıs kasnak gümlemiş işallah motora fazla zarar vermemiştir.en yakın tamirçin nerede ise çekici ile götür aracı kayış bağlayıp götürmm deme sakın zinhar çalıştırma. aracı. geçmiş olsun.
bize her yer trabzon
Yukarı Dön
terzuu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı terzuu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 15:05
yürür kısmına aldanma aküyüde sıfırlama. metal yorgunluğundan olan bir kırılmadır işallah.çekerek götür aracı tamire.
bize her yer trabzon
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 15:41
Orjinalini yazan: terzuu terzuu Yazdı:

sakın çalıştırma kayıs kasnak gümlemiş işallah motora fazla zarar vermemiştir.en yakın tamirçin nerede ise çekici ile götür aracı kayış bağlayıp götürmm deme sakın zinhar çalıştırma. aracı. geçmiş olsun.
tamam çalıştırmasın doğru ama bu triger değil ki motora zarar verip sente atlattırsın.
krank sadece şarj dinamosu,klima kompresörü ve direksiyon pompasını dönmesine yardımcı olur.
sen karıştırıyorsun bence.
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 15:49
kırılan çarkın iç kısmı kavucuk. parça listesinden baktımda adı grank kasnağı. görünen zarar gören sadece o parçaymış gibi
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 15:59
Orjinalini yazan: Buğra Buğra Yazdı:

kırılan çarkın iç kısmı kavucuk. parça listesinden baktımda adı grank kasnağı. görünen zarar gören sadece o parçaymış gibi
dizel araçlarda krank kasnagının kauçuğu daha büyük.
mesela benim 207 de sadece krank miline bağlandığı yerde conta şeklinde.
ama arkadaş motora zarar verirsin falan demişte motora zarar vermesi çin trigerin kopması lazım.
bunla geçmiş olsun.
Allah'tan senin durduğun yerde olmuş.bende 80 km hızla giderken fırladı arabayı solladı.
gerisini sen düşün...
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 16:35
geçmiş olsun abi maverick e katılıyorum Allahtan hareketsiz halde olmuş
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 16:39
anlaşıldı arkadaslar çok teşekkür ederim. ben yarın ağırdan ağırdan sanayinin yolunu tutiyim
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 16:41
alacağım parça budur herhalde dimi. bununla beraber başka bişey almama gerek varmı? bide bu orjinal parça ama ortası kavuçuk gibi gözükmüyor
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 17:15

alacağım parça budur herhalde dimi. bununla beraber başka bişey almama gerek varmı? bide bu orjinal parça ama ortası kavuçuk gibi gözükmüyor
şasi numarası verip te alırsan daha iyi olur.
benim acı tecrübem var bu konuda.
civicte yaşamıştım.2. kere krank saplamasını kırdı.yani krank kasnağının bijonunu.
meğersem kasnak eski olduğundan bijon kırıyormuş.yani bijon balans yaptırıyor ve kasnağı parçalıyor.
kasnak kadar bijon da önemli. ben civic in bijonunu yetkili servisten istemiştim. ve o bijon 35 nm torkla sıkılması gerekiyor. bijonun kullanma kılavuzunda yazıyordu.
bence bijonlarını da iste.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 17:21
sorun olmaz kanımca.. rulo içi dağılmış. resimdeki parça ve kayışlarını yenilemen kafi.
Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 17:56
geçmiş olsun buğra bencede arabayı çalıştıma hatta usta gelsin arabanın başına olduğu yerde yapılabilirmi bilmem ama keşke hiç hareket ettirmeden sorunu gidermek mümkün olabilse
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81
Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 18:57

grank kasnağıymış sanırım. araç yürürmüş ama aküden yermiş. kayış attığı içinde direksiyon ondan sertmiş.

Aküden yeme nasıl oluyor?

308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 19:01
Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

şarj dinamosunu döndüren kayışta atığı için herhalde bende tam anlamadım
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
barishrocker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 19:09
geçmiş olsun, allah beterinden korusun. hareketli değilmişsin iyi ki..
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 19:17
Orjinalini yazan: barishrocker barishrocker Yazdı:

geçmiş olsun, allah beterinden korusun. hareketli değilmişsin iyi ki..

valla barış tek tesellim hareketli değilken evin önündeyken olması. altta karter muahafazasıda olduğumdan o çark düştüğünde öle bi ses çıktıki aha dedim sonunda arabayı kırdıkCry
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
barishrocker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 19:29
insan korkuyor ya. benim de buluşmada arkadan ses geliyordu ya. hatta muhabbeti oldu arka amortisötler gitti diye tahmin yürüttük. meğerse termosla yangın tüpü birbirine çarpıyormuş:) ilk seferde insan çok korkuyor ama alışmak lazım böyle şeylere...
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535
Yukarı Dön
furkanyakar Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanyakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 19:33

şarj dimanosunda kayış olmadığı için şarj dinamosu çalışmayacak ve araç hareketinden eletkrik üretemeyecektir. bu yüzden elektrik kaynağı olan aküden kullanarak elektronik aygıtların enerjisini aküyü boşaltacaktır.

aracı kullanarak götürürsen eğer far sinyal park radyo vs vs herşeyi kapat elektronik hiçbirşeyi çalıştırmadan git ki aküyü fazla yemesin.
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2014 Saat 22:20
Orjinalini yazan: furkanyakar furkanyakar Yazdı:

şarj dimanosunda kayış olmadığı için şarj dinamosu çalışmayacak ve araç hareketinden eletkrik üretemeyecektir. bu yüzden elektrik kaynağı olan aküden kullanarak elektronik aygıtların enerjisini aküyü boşaltacaktır.

aracı kullanarak götürürsen eğer far sinyal park radyo vs vs herşeyi kapat elektronik hiçbirşeyi çalıştırmadan git ki aküyü fazla yemesin.

aynen arkadasım bende yarın sabah öle yapmayı planlıyorum. hatta bizim burada hava yağmurlu ona ragmen silecekleri bile çalıştırmam diyodum
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 24 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 60996 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 88 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 10 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 561 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 222 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13152 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2673 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1437 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 418 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50738 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34824 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2764 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1553 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6145 12 Maduriye
konu icon Spor kış modu yanması son mesaja git 201 0 Cakirm0
konu icon P0420 arıza lambası son mesaja git 214 0 tugrullbey
konu icon YAĞ KAÇAĞI son mesaja git 297 0 JACKAL1742
konu icon Uzun far sorunu son mesaja git 410 0 Sibelicom
konu icon Motoru tamir ettirin uyarısı ve çekişten düşme son mesaja git 5897 1 msk_sansal
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
muratzengin 1
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
bsencan 1
ulas55 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English