![]() |
|
Hararet Göstergesi Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 Saat 20:05 |
İyi forumlar
Hararet göstergesi 90'ı geçmeye başlayınca birden 0'a düşüyor yine 90'a çıkıyor sürekli hareket halinde sabit durmuyor Ayrıca hararet bazen 100'ü bile geçiyor, bir servise bırakmıştık müşürü değiştiğini söyledi fakat değişmemiş allahından bulsun diyerekten ondan uzaklaştık Aracımız 206 XR 2000 MODEL 1.4
Şimdi sormak istediklerim bizim arabada kaçtane müşür var ? Bu hararetin artması ne ile alakalı olabilir (radyatör değişti, devir daim pompası değişti, antiviriz var, motorun contası değişti) Artık servislerden bıktım dürüst adam kalmamış cidden o yüzden bilgilerinizden tecrübelerinizden yararlanarak aracı halletmek istiyorum İnternette araştırmalarıma göre bizim arabada 2 müşür var 1. si Fan müşürü 2.si Isı müşürü Bunlar ne işe yarar.? (özellikle ısı müşürü) Sizce sorun termostattan mı ısı müşüründen mi fan müşüründen midir ? Yeşil olan sanırım fan müşürü link http://i.hizliresim.com/x8D8AW.jpg diğeride ısı müşürü mü oluyor ? Anlayan abilerimiz aydınlatabilirse çok sevinirim bazen bakıyorum 100derecede fanı açmıyor kafasına göre açıyor onuda belirteyim Yetkili servise götürsek bilgisayara bağlansa bu sorun bilgisayarda çıkar mı acaba? Şimdiden teşekkürler Düzenleyen Ssedo - 04 Şubat 2014 Saat 20:09 |
|
![]() |
|
Turgay_66 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam sıcaklığın 90dan 0 a düşmesi uzun zaman alır,biranda düşüyor diye gözüküyorsa ısı müşüründendir diye tahmin ediyorum,fan müşürüyle hararet göstergesenin 90dan bi anda 0a inmesinin bi alakası yok diye düşünüyorum,kolay gelsin.
|
|
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
bu sorunla çok uğraşmıştım. aracım ilk kasa focus ama bilgi için söylüyorum. hararet göstergesi sonuna kadar gidip bir iki dakika sonra normal yerine geliyodu. müşür değişti, devir daim havası alındı sorun çözülmedi. sorun lpgdeymiş. su çıkış ksımına t şeklinde olan hortum takıldı sorun kökten çözüldü. lpgniz varsa hemen baktırın..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkür ederim arkadaşlar şuan iş nedeniyle arabayı kullanmıyorum fakat boşlukta sanayiye götüreceğim t borusunuda belirteceğim umarım çözülür olmadı hepsini değiştirtecğeim artık yeterki düzelsin
|
|
![]() |
|
aopena ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Ağustos - 1992 Kayıt Tarihi: 25 Nisan 2010 Konum: artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ısı müşürü göstergeye bilgi verir artı fan mekanizmasını çalıstırır iletir daha dogrusu 90 da devirdaim açar su dolastırır olmadı fan açar. senin bozuk olan muhtemelen daryatör yada ısı müşürü ile alakalı yalnıs ölçüyor da olabilir. iyi ce dünle su dolastıgını hissedebiliyormusun
|
|
![]() 3000 devirden sonra TDİ biter HDİ başlar.. |
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
motor suyu koyduğunuz kapağı değiştirin herşeyden önce. 10 tl... o da sebebiyet verebiliyor bazen. sonra diğer uygulamalara geçin derim.
|
|
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |