![]() |
|
206 yol bilgisayarı ve rolanti |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 20:59 |
Bilirsiniz ki bu hafta aracımın 3 satır ekranını özgür kardeşimiz sayesinde alıp taktık.
Bu süreçte arabayı çok kullanma şansım olmadı ama bugün yaşadığım mevzu kafama takıldı sorayım dedim. Tüketim değerlerini yeni sıfırlamıştım. Anlık tüketim 0-30 km/h arası gözükmediği için ortalama tüketime bakıyordum. Kırmızı ışıkta beklerken bir de baktım ki ortalama tüketimim 8 lerden yavaş yavaş yükseliyordu. Ben kalkana kadar yaklaşık 11 lt/100km oldu. 1-Benim bildiğim rolantide araç bu kadar fazla yakmaz. Arabanın sıcaklığı 70 derece civarındaydı ve ısınmaya devam ediyordu ama bunun bile etkisi olsa benim tahminim en fazla 5 lt civarı tüketim. Bu da ortalamayı en azından artırmazdı. 2-Araç dururken ortalama değerinin yükselmesi de ayrı bir saçma geldi bana tabi. Yol bilgisayarı olan 206 sahipleri de aynı şeyleri yaşıyor mu? Bu iki maddeyi aydınlatır mısınız?
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anlık tüketimin hesabı kathedilen mesafe ile alakalıdır. Yani siz dip gaza da bassanız hızınız yüksekse değer düşük olacaktır. Durduğunuzda ise hızınız sıfır olduğundan sadece yakıt tüketildiğinden, toplam tüketilen yakıt değerini o ana kadar olan km ye böleceğini düşünün. Pay artarken payda sabit :D Değer büyür. Bunlar normal. Ben 6 saat çalıştırdım durduğu yerde. 800km de idi araç (yol bilgisayarı kmsi) ortalama tüketim 6.2 idi. 6 saat sonunda 800kmde ki aracın yakıt tükeitmi 7.8 e çıktı. Naapsın rölantide yakmasın mı :D Bence bunun yanında aracın çalışma süresi ile tüketilen yakıtı değerlendirecek bir veride olmalı. rölanti deki beklemeler ortalam tükeimi bozuyor. |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet aslında bu çok doğru bir tespit oldu fakat bir önceki arabamda böyle bir şey yoktu demek ki Peugeot gerçekçi ;)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |