Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ??? Katalizörü iptal etmek ???
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

??? Katalizörü iptal etmek ???

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ??? Katalizörü iptal etmek ???
    Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 11:15
Arkadaşlar benim yakışıkLı'nın malumunuz yakıtı biraz fazla, tamam sabah akşam kısa mesafe kullanıyorum tamam jantlarım 16'' falan ama son depoda ortalama 16 litre yaktı 100 kmde o da aşağı yukarı tam net hesaplama değil ama 75-80 kuruşa denk geliyor. 60 kuruş olsa bu kullanıma yani 12 litre gibi kabul edicem hiç tantana yapmıycam ama 16 litre biraz fazla geliyor.. 
Son depoda 33 litre benzin aldım 210 kmde ışık yine yandı

Geçenlerde Salih abinin açtığı konuya yazdığımdan beri aklımı kurcalıyor iyisimi sizlerin bilgilerini karşılaştırayım hangi yanıtlar ağır basıyorsa duruma göre katalizörü iptal ettireyim diyorum???

Peki sizler ne diyorsunuz?? Yararı ne olur? Zararı ne olur? araba elektronik bir arıza problem çıkarır mı? vs? 

Düzenleyen volkanC2 - 29 Ocak 2014 Saat 14:52
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 14:52
Güncel :)
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 15:00
Bir çözüm önerim yok ama sadece Allah yardımcın olsun diyebiliyorum sana :)
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
pusutr Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pusutr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 16:36
Hocam, katalizörden bahsetmeyecem de, bence siz yakıt hortumlarını/sistemi kontrol edin. Acaba hortumlarda delik mi var? yakıt mı sızdırıyor yoksa yakıtta hava mı var?
Ben de de buna benzer bir şey oldu çünkü. Benim aracın motorun üstündeki hortum ek yerinden hava alıyormuş. Orayı elektrik bantıyla sıkıca sarınca yakıtım inanılmaz düştü. Arabamın sesi bile değişti. Maşallah :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 16:46
Volkan' ım hiçbir bilgim yok malesef ancak ustama yönlendirebilirim
Yukarı Dön
furkanyakar Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanyakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 18:01
Orjinalini yazan: volkanC2 volkanC2 Yazdı:

Arkadaşlar benim yakışıkLı'nın malumunuz yakıtı biraz fazla, tamam sabah akşam kısa mesafe kullanıyorum tamam jantlarım 16'' falan ama son depoda ortalama 16 litre yaktı 100 kmde o da aşağı yukarı tam net hesaplama değil ama 75-80 kuruşa denk geliyor. 60 kuruş olsa bu kullanıma yani 12 litre gibi kabul edicem hiç tantana yapmıycam ama 16 litre biraz fazla geliyor.. 
Son depoda 33 litre benzin aldım 210 kmde ışık yine yandı

Geçenlerde Salih abinin açtığı konuya yazdığımdan beri aklımı kurcalıyor iyisimi sizlerin bilgilerini karşılaştırayım hangi yanıtlar ağır basıyorsa duruma göre katalizörü iptal ettireyim diyorum???

Peki sizler ne diyorsunuz?? Yararı ne olur? Zararı ne olur? araba elektronik bir arıza problem çıkarır mı? vs? 
katalisörü söktür bir dene bakalım. ama katalisörü kesinlikle egzozcuda bırakma yanına al. içi tıkalı ise muhakkak etkili olacaktır. hava filtresine bakmayı unutma birde.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanyakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 18:08
bir de katalizörün içini temizletmeyi yaptırma şimdilik. katalisör sökülsün düz boru takılsın yerine. denemek amaçlı bizim burada bu dediğimi 10-15 liraya yaptırırsın. ama tekrar söylüyorum katalizörü vermeee egsozcuya
Yukarı Dön
dukenukem82 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
04 - Aralık - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı dukenukem82 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 20:37
Mercedes e200 kompressor şehir içinde bu kadar yakmıyor :) Katalizör iptali artı yakıt demektir ama farketmezsin tabi bu yakışla :)) 
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 20:49
Orjinalini yazan: dukenukem82 dukenukem82 Yazdı:

Mercedes e200 kompressor şehir içinde bu kadar yakmıyor :) Katalizör iptali artı yakıt demektir ama farketmezsin tabi bu yakışla :)) 

aynen katılıyorum. Katalizör motorda yanmayan yakıtı geri gönderip yakılmasına neden oluyor tıkalı yada dolu olsa bile katalizörü çıkardığında performansın artar hissedilir derecede ama yakıtında aynı derecede artar sana tavsiyem sağlam diyebileceğin bir motorcuya motorda bi anormallik varmı diye bi kontrol ettirmen ardından bilgisayara bağlatman sonrasında bir şey çıkar illaki dediğin oranlar bana inan IVECO otobüslerde yok :)))) Arkadaşlardan birisi kaçak yakıt borularında sızıntı filan olabileceğinden bahsetmiş oda mümkün olabilir ilk aldığından yakıt oranı nasıldı? bunlar için sana yardımcı olabilecek arkadaşlar var yapabileceğim bir şey olursa söle elimden geldiğince yardımcı olurum seve seve... 
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***
Yukarı Dön
ahmed206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmed206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 20:50
Bu katalizörün görevi yanmamış yakıtı egr'ye gönderip tekrar yanmasını sağlamak falan değil miydi yahu?
Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum...

Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 Saat 20:56
Orjinalini yazan: ahmed206 ahmed206 Yazdı:

Bu katalizörün görevi yanmamış yakıtı egr'ye gönderip tekrar yanmasını sağlamak falan değil miydi yahu?
Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum...

nereye gönderdiğini bilmiyorum ama yanmamış yakıtı geri gönderiyor bunda hem fikiriz :) eğer katalizör çıkarsa yanmamış yakıtta direk gidicek buda artı bi yakıt demektir :)
206 XS Tu5 Motor...
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanyakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2014 Saat 02:23
yeni araçlarda yakıtı geri gönderme dediğiniz olay var mı bilemem ama bizim 206 larda katalizatörden motora giden hiçbir yakıt hortumu yok ve, manifolddan da yakıtın geri gireceğini zannetmediğimi için yanmamış yakıtı geri gönderdiğine inanmıyorum... çevre kirliliği konusunda hemfikir olabiliriz ama.

Katalitik konvektörün diğer bir adı katalizatördür. Görevi motordan çıkan zararlı maddeleri zararsız maddelere dönüştürmektir, bu maddenin içinden egzost gazı geçer ve geçerken reaksiyona uğrar, yani konuyu açmak gerekirse NOx (Azot Oksit), CO (Karbon monoksit) ve HC (Hidrokarbonlar) olarak giren katalizatöre giren maddeler reaksiyon uğrayarak N2 (Azot), CO2 (Karbon dioksit) ve H2O (su) olarak egzostdan dışarı atılır.

Katalizatör katalitik etki sağlayan cihaz, katalitik çeviricidir, katalizör ise katalitik etki sağlayan madde demektir.

katalysator

Motordan çıkan zararlı maddeleri zararsız maddelere dönüştürmek için araçlara takılır. Seramikten yapılan yapılan ve gözenekleri katalitik etki sağlayan maddelerle (katalizör) kaplı katalitik dönüştürücünün içinden geçen egzoz gazları reaksiyona girerek zararsız maddelere dönüşür. Dönüştürücüye NOx (Azot Oksit), CO (Karbon monoksit) ve HC (Hidrokarbonlar) olarak giren maddeler reaksiyon sonucunda canlılara zararsız N2 (Azot), CO2 (Karbon dioksit) ve H2O (su) olarak egzozdan dışarı verilir. Dizellerde ayrıca is parçacıklarını yakalamak için ek bir sistem ve EGR denilen (Exhaust Gas Recirculation) egzoz gazı devirdaimi sistemi bulunur. Bazen performans arttırmak için katalitik dönüştürücünün iptali gündeme gelmektedir. Bu işlem araca ek güç sağlasa da çevreyi kirletmesine neden olduğu için kaçınılması gereken bir durumdur. Aracın egzozundan zararlı gazlar çıktığında bundan yine en çok kendimiz ve yakınlarımız zarar görür. Son olarak, katalizör ile katalizatör arasındaki dikkat edilmesi gereken farklılık: katalizör, katalitik etki sağlayan madde demektir, katalizatör ise katalitik etki sağlayan cihaz. Katalitik konvertör yerine katalitik dönüştürücü de denilebilir.

Düzenleyen furkanyakar - 30 Ocak 2014 Saat 02:23
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2014 Saat 16:03
katalizörü söktürdüğümüzde daha da artarsa yakıt komple maaşımı benzine vericem demektir :)) şimdi o zaman ilk önce ustaya gidip bi durumu anlatıp arabaya baktırıp bilgisayara bağlatıyım, ordan birşey çıkmazsa katalizörü söktüreyim bir de öyle deneyim bu süre içinde ortaya bişeyler çıkacaktır. inşallah biyerden kaçak falan vardırda uğraştırmadan çözülür..

Bu adımları hallettikten sonra sonuçları paylaşırım onun üzerinden yorumlarınıza devam edersiniz arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize..
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2014 Saat 21:12

katalizörü söktürdüğümüzde daha da artarsa yakıt komple maaşımı benzine vericem demektir :)) şimdi o zaman ilk önce ustaya gidip bi durumu anlatıp arabaya baktırıp bilgisayara bağlatıyım, ordan birşey çıkmazsa katalizörü söktüreyim bir de öyle deneyim bu süre içinde ortaya bişeyler çıkacaktır. inşallah biyerden kaçak falan vardırda uğraştırmadan çözülür..

Bu adımları hallettikten sonra sonuçları paylaşırım onun üzerinden yorumlarınıza devam edersiniz arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize..

inşallah kaçak vardır :) LOLLOL
206 XS Tu5 Motor...
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2014 Saat 22:14
yakışıkLı'yı bu akşam üzeri ustaya götürdüm yakıt kaçağı olmadığını olsa zaten kokusunu kesinlikle alacağımı söyledi, ondan sonra bilgisayara bağladı ordada bi arıza çıkmadı. yakıt tüketimin kullanımına göre gayet normal soğuk havada kısa mesafe bir buçuk katı fazla yakıt demektir senin değerlerinde o civarda sonuçta araban on yaşında dedi ve havaların ısınmasıyla yakıtın normale döneceğini söyledi. oradan çıktım egzoscuma gittim, o da katalizörü sökersen %10-%30 daha fazla yakar araban kim diyo daha az yakar diye yok öyle bi ihtimal sakın söktürmeyi düşünme bile dedi ve bende katalizörü söktürmekten falan vazgeçtim..
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanyakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 Saat 00:31
dizel diilse aracın yakıtı pek etkileceğini zannetmiyorum ki
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 Saat 00:35
Orjinalini yazan: furkanyakar furkanyakar Yazdı:

dizel diilse aracın yakıtı pek etkileceğini zannetmiyorum ki

Valla ben egzoscunun yalancısıyım :) Lpg olsa bi derece pek bişey farketmez ama benzinlide kesinlikle fazla yakmasına sebep olursun dedi.
Yukarı Dön
gecegöz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gecegöz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 Saat 01:02
Aracınızın fabrika yakıt tüketim degerleri aşagıdaki gibi galiba...

c2 nin farklı versiyonları var...

Şehir içi yakıt tüketimi 8.3 (7.6) Lt/100 km Bu arabanın bilgilerini düzenle
Şehir dışı yakıt tüketimi 4.9 (4.9) Lt/100 km Bu arabanın bilgilerini düzenle
Ortalama Yakıt tüketimi 6.1 (5.9) Lt/100 km
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 Saat 20:08

yakışıkLı'yı bu akşam üzeri ustaya götürdüm yakıt kaçağı olmadığını olsa zaten kokusunu kesinlikle alacağımı söyledi, ondan sonra bilgisayara bağladı ordada bi arıza çıkmadı. yakıt tüketimin kullanımına göre gayet normal soğuk havada kısa mesafe bir buçuk katı fazla yakıt demektir senin değerlerinde o civarda sonuçta araban on yaşında dedi ve havaların ısınmasıyla yakıtın normale döneceğini söyledi. oradan çıktım egzoscuma gittim, o da katalizörü sökersen %10-%30 daha fazla yakar araban kim diyo daha az yakar diye yok öyle bi ihtimal sakın söktürmeyi düşünme bile dedi ve bende katalizörü söktürmekten falan vazgeçtim..

volkanım bizde sana zaten yakıtın artacağından bahsetmiştik be kardeşim :))))LOLLOLLOL
206 XS Tu5 Motor...
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2014 Saat 20:28
bazi arkadaslar yakit tasarrufu saglar dedi bazilari daha cok yakar dedi :) su kis bi bitsede kafam rahat etse ya :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6746 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 432 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 564 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 322 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5102 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 589 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 385 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 649 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 239 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 550 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 754 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2258 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1016 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5577 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4811 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2038 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 508 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2189 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37309 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English