![]() |
|
Araç devrinde ruhsat şart mı? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2014 Saat 14:14 |
|
Merhaba arkadaşlar. Arabam babamın üstüne olduğu için okul otoparkındaki kart yenileme olaylarından dolayı otoparka giremiyorum. Gaziantep'e gidince üstüme alacaktım. Geldim fakat aksilik ki ruhsatı İzmir'de unutmuşum. Araç devrini bu şekilde noterdan yapabiliyor muyuz?
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
İmkansız Hocam, satıştan sonra ruhsatın bir sayfası noterde kalıyor zaten.
|
||
![]() |
||
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
|
bana velaket verse İzmir'e gidince vekalet ile kendime devredebiliyor muyum? böyle oluyor mu kendi kendine? yoksa izmirden birine devredip o mu bana devredebiliyor sadece?
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Vekaletle kendi kendinize devredemezsiniz, İzmir'de bir tanıdığınıza vekalet verir oda size devreder. Vekalet için kişinin yada kimliğinin olmasına gerek yok TC kimlik no bilinse yeter.
Eğer vekelat verilen kişiye güvensizlik varsa, vekalet sadece size satış yapılabilecek şekilde hazırlanır ve vekalet verilen kişi sizden başkasına satış yapamaz.
|
||
![]() |
||
|
Teşekkürler Serkan Bey
|
||
![]() |
||
|
Rica ederim
|
||
![]() |
||
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
babanın malını bile rahat kullandırtmıyorlar ya:) ben de kardeşime hat almıştım. her tarife değişikliğinde beni çağırıyorlar. dedim üzerine vereyim, o zaman da 30-40 lira bir para istemişlerdi net hatırlamıyorum.
bizim de bilgimiz olsun. yani bu durumda babanız hem ruhsatı hem de vekaleti gönderecek sanırım size. doğru mu anlamışım? |
||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
||
![]() |
||
|
Barış Hocam, anladığım kadarıyla anlatayım şuan arkadaş tatil için Gaziantep'de babası da yanında fakat Ruhsat İzmir'de kalmış, şimdi arkadaşın babası İzmir'de tanıdık birine vekelat verecek ve arkadaş İzmir'e döndüğünde vekalet verilen kişiden satışı alacak.
Eğer İzmir'den kargo ile ruhsatı gönderecek biri varsa o zaman bunların hiç birine gerek yok, sanırım ruhsatı gönderecek kimse yok. Başkasına ait hatları kendi üzerinize almak için BTK'nın şöyle bir uygulaması var ve tamamen ücretsiz bazı bayiler 5 TL ücret istiyor ama BTK'ya şikayet ederim deyince hemen vaz geçiyorar. Uygulama şu şekilde hattı kullanan kişi yani gerçek sahibi değil, abonesi olduğu operatörün iletişim merkezine gidip başkasının hattını kullanıyorum ve üzerime almak istiyorum diyor. İletişim merkezi gerekli formları dolduruyor ve kimlik fotokopisini alıyor. (Eğer hat faturalı ise üzerinize kayıtlı bir fatura götürmeniz lazım). İki gün içinde telefona mesaj geliyor, detayı tam hatırlamıyorum ama yaklaşık şu şekilde, ....... tc kimlik nolu kişi ...... nolu hattınızı üzerine devir almak istiyor onaylamak için ...... mesaj gönderin. Böylece hattı kullanan kişide teyit edilmiş oluyor ve 1-2 gün içinde devir işlemi tamamlanıyor. Bu uygulama 1 Ekim 2014 Tarihine kadar geçerli, daha sonrasında eskisi gibi hattı kullanan ve resmi sahibinin birlikte iletişim merkezine giderek 30-40 TL ücreti ödemesi gerekiyor.
|
||
![]() |
||
|
aynen durum bundan ibaret ![]() ![]()
tamam hocam nasıl yaptıgımı paylasıcam sizinle de. |
||
![]() |
||
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
|
hakan senin iş benim tahminim de karışıkmış:) kolay gelsin, halledersin inşallah zahmetsizce..
serkan hocam vallahi çok teşekkür ederim. dediğini uygulayacağım. kardeşim bıktırmıştı beni, sürekli tarife değiştiriyor :) en son verecektim istedikleri parayı. ama 5tl olmadığına eminim. çünkü 5tl isteselerdi verirdim. 30 veya 40tl diye hatırlıyorum. |
||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
||
![]() |
||
|
ya araba babamın üstüne değil mi tc'de belli bu ruhsatı şart koşmalarının sebebi ne ki..
![]() |
||
![]() |
||
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Kardeş ordayken noterden araç alım satımı için babandan vekâletname alıyorsun sonra kafana göre :) istersen baban olmadan babanın bütün arabalarını kendi üzerine alabilirsin ;) Tabi ruhsat yine olacak. Yani izmirde sen baban olmadan vekâletname ile kendi kendine alabilirsin
Düzenleyen kursat3006 - 27 Ocak 2014 Saat 00:06 |
||
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
||
![]() |
||
|
Devir işlemlerinde doğru 30-40 TL devir ücreti alınıyor, fakat BTK herkes kendi kullandığı hattı üzerine alsın diye böyle bir uygulama başlattı sanırım 1 Ekim 2013'de uygulamaya girdi ve 1 sene zaman tanındı, ben 10 yıldır eşimin başkasının adına kullandığı hattı bu şekilde üzerime aldım.
|
||
![]() |
||
ersin025 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
|
şansa bak bizde eylül ayında avea bayisine gidip hat devir işlemini yaptıralım dedik 60 tl diyince vaz geçmiştik. bu arada serkan maşallah ın var en ala devlet memurundan daha çok şey biliyon hatta sadece bi branşta değil bi çok devlet kurumunun uygulamaları hakkında tebrikler valllaha |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |