![]() |
|
1.4hdi Egr iptali-performans? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 Saat 13:44 |
|
Arkadaşlar bu konuyu daha önceden açan arkadaşlarda olmuş ama tam olarak bi cevap bulamadım o yüzden bende konu açtım. 206hdi aracımda biraz performans artışı istiyorum. Bu egr iptal edilince arac daha atik oluyor diyenler var bilgi sahibi bi arkadaş beni bilgilendirirse çok memnun olucam. Bide kat iptali yaptırdım ama düz boru değil içi boşaltıldı sadece şimdi düz boru çektirsem performansa etkisi ne olur? muayeneden yeni geçtim düz boru çektirebilirimde:)
|
||
![]() |
||
xdesign_206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ocak 2013 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 970 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı xdesign_206
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Egr iptalini Mehmet Sadık Gazihan'a yaptırdım sonuç tek kelimeyle mükemmel bir performans artışı oldu alt devirlerde daha seri oldu arabam siz bide düz boru çektirirseniz dahada iyi bir performans alırsınız.
|
||
Peugeot 206 xdesign 1.4hdi(2006)
|
||
![]() |
||
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bp 206 diye bir araba var 1.4 hdi ne gidiyor ya youtubeda görebilirsiniz.
|
||
![]() |
||
gogo46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
|
bp 206 170-180hp arası şuan satılık o araç...beyin programıyla egr iptal edilebiliyor.tahminim 25-30 hp ekstra kazanırsın.keşke katı hiç bozmasaydın sonunda pahalı bir parça.katı söktürüp yerine downpipe yaptırabilirsin sona kadar düz boru oem son susturucuyla çok ideal bir araç olur.ama intercooler şart :)
|
||
110hp 1020kg
|
||
![]() |
||
captain_b5 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2011 Konum: Adana-Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
|
Sadece egr iptali ve düz boruyla 25-30 hp artacak mı yani? O kadar etkili mi yani chip tuninge filan gerek yok o zaman 25-30 hp cok cok yuksek bi artış benim için ama düz boru ve egr iptaliyle bu kadar artacağını pek zannetmiyorum.
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Dizel konusunda yapacağınız modifiyede mutlaka mehmet gazihan ile görüşün derim. Adam dizel arabanın piri olmuş artık.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
|
Servise gittim egr iptalini sormak için usta bana iptal ederiz çekiş artar dedi bi zararı olur mu dediğimde ne zararı aksine yararı olur motor için dedi. Conta atarak körleştiririz dedi ama fiyat olarak 100tl istedi. Bende basit bi işlemmiş abi 100biraz fazla değil mi dedim en az 1saat uğraşıcaz filan dedi hadi 80tl olsun dedi. Bende tamam daha sonra gelirim diyerek çıktım fiyat bana biraz fazla geldi bu işlemi kendi yapan arkadaşlar bile var internette okumuştum. Sizce napmalıyım? 80tl verip yaptırim mi?
|
||
2004-X-Line 1.4HDi
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
|
Bi arkadaşım kendi ustasına sormuş bu egr olayını ve usta eğer çok yükleniyosanız motora yaptırmayın uzun vadede sıkıntı çıkartır demiş. Turbonun içindeki havayı boşaltmasına yardımcı oluyormuş çünkü egr. Hiçbişe anlamadım bu işten iyice kafam karıştı bu konuda bi bilgisi olan arkadaş lütfen yardımcı olsun
![]() |
||
2004-X-Line 1.4HDi
|
||
![]() |
||
gogo46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
|
beyin programıyla birlikte downpipe 25-30 hp dedim.sadece downpipe ve egr iptali diye birşey yazmadım.eger aracına beyin programı(chip) yaptırmayı düşünüyorsan programlada egr iptal edilir...egr yi sökme işlemi biraz külfetli.istersen egr söketini söküp farkı gör araçtaki...alıcagın rahatlamanın yanında 80tl birşey degil bence yeterki arıza ışıgı yakmasın
|
||
110hp 1020kg
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı captain_b5
|
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. Chip olayını pek düşünmüyorum bana biraz maliyetli olucak öğrenciyim. Egryi körleyerek iptal ettirmeye 80tl dediler. Soketi söküp deneme şansım maalesef yok çünkü anlamıyorum o kadar. Farklı bir usta Egryi körlersen ve araca çok yükleniyorsan ilerde turboda sorun çıkartır ben tavsiye etmiyorum dedi. Bende sürekli tam gaz gidiyorum o yüzden napıcağımı şaşırdım araca zarar vermek istemiyorum |
||
2004-X-Line 1.4HDi
|
||
![]() |
||
|
turbonun neyine zarar verirmiş.egr nin varlıgı zaten zarar.egr yi önce soketten sökki hem araçtaki farkı hemde arıza ışıgı yanıyormu onu görürsün.bu arada arıza ışıgı yanarsa beyin programı yaptırman lazım.hem egr den hemde downpipe dan tam anlamıyla faydalanmak istiyorsan yazılım yaptırmalısın..
|
||
110hp 1020kg
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |