![]() |
|
307 ESP KIŞ KULLANIMI... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bozkurtum ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bozkurtum
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 Saat 21:35 |
Selam arkadaşlar...Bir sorum olacak yardımcı olursanız memnun olurum..307 1,6 hdı esp li aracım var..Kısmi buzlu olan düz yolda giderken araba yolda oynuyor..kayacakmış gibi oluyor tekrar topluyor..Acaba ESP den dolayı yapabilir mi??Normal yolda öyle bir sorun yok fakat buzlu zeminde oynuyor..Yardımcı olursanız memnun olurum..saygılar..
|
|
![]() |
|
mistercasper ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
![]() ![]() ![]() ![]() |
buzlu yolda araç kayıyorsa yada patinaj çekmeye başlamış ise ekranda esp ışığı yanar ve esp müdahale eder esp nin görevi odur zaten... ama ekranda esp işareti belirmiyorsa esp devreye girmemiş demektir yani esp ye gerek kalmamıştır...
|
|
![]() |
|
bozkurtum ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bozkurtum
Patinajda yanıyor..Ama dediğim durumda ışık yanmıyor..Lastiklerin bir tarafı buzda,diğeri asfaltta olduğu zaman oynuyor..Buza girince sanki asfalta doğru çekip bırakıyor gibi..
|
|
![]() |
|
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
konuyla ilgili ben de soru sorabilir miyim? esp sadece premiumlarda mı var? comfort modelinde esp olup olmadığını anlamak için patinaj mı çektireyim kalkışta falan? başka yolu var mı öğrenmenin:))
|
|
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
![]() |
|
kivanc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 950 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abs esp aynı pakette diye biliyorum
|
|
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
|
![]() |
|
mistercasper ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
Yanmıyorsa devreye girmemiştir... Zaten devreye girse mutlaka belirgin bir şekilde hissedersiniz
|
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
hocam bana normal geldi sorun yok bence araç buzlu zeminde kayma yapacağı sırada esp sistemi devreye girip aracın kontrolünü kaybetmemenizi kolaylaştırır zaten buzlu zeminde ilerlediğiniz için doğal olarak oynama olacaktır , ama bu kayma ve toparlanma durumları olurken esp ikazının yanması gerekir diye biliyorum şahsen bende pati çekme esnasında veya sert girdiğim virajda arka taraf fazla savrulmaya başlamışsa esp sistemi ikazı ekranda beliriyor,
|
|
![]() |
|
terzuu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
307 lerin hepsinde abs var ama esp premium modellerde var. esp li oluşu esp orta göğüste iptal tusu yoksa yoktur. karlı ve buzlu zeminde araç ekseninden kayma eğilimi gösterdiği an ve patinaj esnasında devreye girer ve ikaz ışığı yanar yanmıyorsa gerek duymamış demektir. araç kayıyor ve devreye girmiyorsa problem var demekki. ama bozkurt un anlattıgından asfalt zemini tutan lastiğin tuttuğu kısma kendisini atması normal olması gereken bir durum. araç kaymadığı ve savrulma eğilimi başlamadan esp devreye girmez abs ile yetinir. |
|
bize her yer trabzon
|
|
![]() |
|
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
bizim konsol değil ama bizim 4lülerin solundaki 2. buton boş benimkinde. sanırım orada esp off tuşu var. yani bende esp yok. bilgiler için teşekkürler...
![]() |
|
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |