![]() |
|
307 otomatik yakıt sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
307 afyon ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2014 Konum: afyon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 307 afyon
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 Saat 16:02 |
|
|
peugeot 307 1.6 premium auto 2006
|
|
![]() |
|
106fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2011 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 301 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benzin aldıktan sonra yol bilgisayarını sıfırladın mı?normalde otomatiklerin şehiriçi 10,5 lt olması lazım yanlış bilmiyorsam.
|
|
2003 307 XT PRE 1.6 110 HP
|
|
![]() |
|
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
siz gene iyi düşürmüssünüz babam da aynı araç var dün sürdüm 30 km şehiriçi. 14,8 altına düşüremedim bu nasıl araba ya. kendi arabamın gözünü seveyim.
Düzenleyen dRhkn - 21 Ocak 2014 Saat 17:19 |
|
![]() |
|
307 afyon ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2014 Konum: afyon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 42 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 307 afyon
![]() ![]() ![]() ![]() |
benzin alınca sıfırladım geçen ay hava baya soğuktu ve gittiğim 360 kmnin çoğunu şehiriçi yaptım aracın hava filtresi yağı rutin bakımıda 5000 km önce yapılmış araç 97000 km de.son bakımı 93000 de yapılmış.tüplemekde mantıklı gelmiyor bu motorlara her tüp uyum sağlamıyor deniliyor.şu an denemeye devam ediyorum 2.kez fulledim 357 km deyken fullemiştim şimdi 650 km oldu 2 çizgği var sarı yanıncaya kadar devam edicem.birde kırmızı ışıkta aracı d de bekletmek yakıtı artırır mı p de veye "n" de beklet diyorlar manuel kullanırsam biraz daha düşüyor lpg işine ne dersiniz ya da yakıt tasarruf cihazı taktımak mantıklı olur mu??
|
|
|
|
![]() |
|
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
babam da aynı motor var 1.6 otomatik 2008 premium. atiker taktırdı 1000 tl'ye. bi sorun yok duymadım.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Aynı motor aynı şanzıman c3 aracımla bende şehir içinde sürekli 13-15 lt aralığını görüyorum.
|
|
![]() |
|
lpg var mı? o mu yukseltıyo acaba birbirini etkiliyo mu böyle şeyler?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 307 afyon
lpg de ne kadar yakıyor bu araçlar ben şimdiye kadar hep dizel kullandım ama otomatik şanzıman için bu aracı aldım eşimden dolayı 2-3 sene kadar daha binip dizel otomatik 508 ya da 3008 kafamda var 2-3 sene içinde lpg ye değer mi? yıllık ortalama 7000-8000 km yapıyorum!!!lpg de birde sorun yaşarsam satmak zorunda kalırım diye korkuyorum açıkcası..
|
|
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Lpg var bahsettiğim ortalama yol bilgisayarı verileri, sanırım oda benzin enjeksiyon sürelerine göre çıkıyor, lpg etkiliyormu bilgim yoke ama ben aracı çok kısa mesafelerde kullanıyorum, uzun yolda 7 litrenin altına düşüyor
|
|
![]() |
|
Lpg'de lt olarak %20 fazla yakıyor, tl olarak %35 az yakıyor, benzinin 60 krş yaktığı şartlarda lpg 40 krş yakıyor, km'de 50 krş yaktığınınızı düşünürsek ve 1.500 tl'lik bir kit taktırırsanız 10.000 km'de kitin parası çıkmış olur. Ufak tefek sorunlar yaşayabilirsiniz ama kaliteli bir kit ve iyi bir işçilikle minimuma düşer. Benim aracıma sistem Adana'da takılmıştı ufak tefek stop etme ve ilk marşta çalışmama sıkıntıları vardı, İstanbul'da lovatonun genel merkezine götürdüm, montajı yeniden elden geçirdiler ayarları güncellediler, regülatör ve enjektörleri değiştirdiler, şuan araç benzinli mi lpglimi anlaşılmıyor, geçişler falan sorunsuz. Bütün işlemler garantiden yapıldı 1 tl ödemedim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 307 afyon
manuel kullanımda 10 litreye kadar düşürdüm...15000-2000 aralığında vites değiştiriyorum..otomatik modda 2500 den aşağı değiştirmiyor şehiriçi manuel kullanımıda çok zevkli bilginize...
|
|
|
|
![]() |
|
secur73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Mart 2012 Konum: MANİSA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
benim aracım 2003 pejo xt lovato kit takılı araç 2 senedir bende hiç bir sorun yaşamadım,ALLAH'ta yaşatmasın...
|
|
2003 peugeot 307 xt premium
|
|
![]() |
|
hocam benim babada var bu araban. ben şehiriçi sürüyorum bassam da basmasam da 16-17 lt yakıyor şehir içi. acayip bi şekilde yakıyor. bi sorun mu var bu arabada? yol bilgisayarı değerleridir.. araçta lpg var..
Düzenleyen dRhkn - 29 Ocak 2014 Saat 21:56 |
|
![]() |
|
07EAS34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2014 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
full depoyla 357 km mi :D abi bisey diyemiyorum...
|
|
Güçlü olanı tutku haline getirme;
Tutkuyu güç'lü yap. |
|
![]() |
|
dream ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1410 |
Ben şehiriçi 11.7 sarfiyatı görüyorum genellikle yol bilgisayarında..
|
|
Ne günlere kaldık ey gazi hünkar katır defterdar oldu eşek mühürdar..
|
|
![]() |
|
arkadaslar benzinde surdum 12 yakiyor galiba sorun lpgde
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 307 afyon
Muhtemelen lpg ayarında sıkıntı var benim araç benzinli şu an 10.8 değerlerini yakaladım son 800km de sakin kullanımda lpgnin markası ne acaba?
|
|
|
|
![]() |
|
atiker marka hocam
|
|
![]() |
|
slhyldz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Merhaba;
Lpg ilk baştan biraz mantıklı geliyor.Ancak zamanla açtığı masraflarla elde edilen karlar sanayiye gidiyor. Mesela boğaz kelebeğini, subopları vs. bozuyor. Çünkü peugeot motorları lpg yakıtına uygun üretmiyor. Hatta otomatik şanzımanda bile arızaa sebep verebiliyor.İleride yaşayacağın sorunlar elde ettiğin benzin karını misliyle katlayabilir. İyi düşünmek lazım. İlla taktıracaksanda duyduğum kadarı ile landrenzo iyi uyum sağlıyormuş. Ayrıca motorada iki yıl garantisi varmış. Sanırım 1500 tl civarı fiyatı var.İşletmesi falan 1850 tl mal olur. Ne kadar sürede amorti edeceksin iyi hesaplayıp taktırman lazım. Son olarak teknik bilgisi iyi olan bir yer şart. Zira aysarı bile adam gibi yapamayan yerler var. Benzine geçiş zamanı bile çok önemli peugeotlarda. Zira arıza lambası bir kez yandımı devamı gelir unutma.
|
|
Peugeot 307SW Automatic 2006 Pendik-İstanbul
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 307 afyon
Lpg konusunda bayağı yazan arkadaş var bende geçtiğimiz ay forumdada tavsiye üzerine atiker obd 2 lpg taktırdım şimdilik hiçbir sıkıntı yok gayetde mennunum şehiriçi 73tl ye 210 km yol yaptım gaz (2.90tl) benzin (5.10tl) bu rakam taktırmak için yeterde artar bence bende tereddüt ediyordum ama şu an çok mennunum bu arada otomatiklerde kırmızıda n de tutmakda fakettiriyor bilginize...Tüpü stepnenin olduğu yere taktırdım stepneyi çıkardım benimde sorum MİNİ STEPNE tavsiye eden arkadaşlar var mı??Almak mantıklı mı?? 280 tl fiyat çektiler....
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |