![]() |
|
407 chip tuning yaptırdım... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
mistercasper ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 Saat 19:51 |
|
saygı değer forumdaşlar...
uzun zamandır düşündüğüm ama cesaret edemediğim için yaptıramadığım yazılım olayını bugün yaptırdım... yaptırdığım yerde ölçüm yapma şansımız olmadığı için kaç hp ve tork oranına ulaştık onu bilemiyorum ama aracın performansı hissedilir derecede attı ve sürüşü çok keyifli hale geldi:) gazı diplediğiniz anda araç kafayı kaldırıyor hemen...asıl beni mutlu eden olay ise yakıt tüketiminde oldu. yol bg. verilerine göre 32 km mesafeyi 92 km hız ortalamasıyla 3.3 litre 100 km gibi bir rakamla katettim ve bu benim için bir rekor :) şu ana kadar farkettiğim eksiler ise dip gazda siyah duman atıyor bir iki saniye sonra düzeliyor ve aracın rölantisi 1 tık düşmüş yeni yazılımda şimdilik izlenimlerim bular zamanla farklı durumlar oldukça buradan paylaşımda bulunurum...
|
||
![]() |
||
dRhkn ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Nisan 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
hayırlı olsun
![]() |
||
![]() |
||
mistercasper ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
sağol :)
|
||
![]() |
||
206FR ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2013 Konum: Nantes/Fransa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 557 |
|
artik chipcasper mi oldun :)
|
||
UNFORGIVEN MAN
Peugeot 106 KID 1994 Noir Minnions AUDI A6 1999 2.5TDI 150HP QUATTRO |
||
![]() |
||
kivanc ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Haziran 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 950 |
|
Hayırlı olsun. İlerde 110 hp kesmesse beni başınızı ağrıtırım bende:)
|
||
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Hayırlı olsun... tam olarak ne yapıldığını yazabilir misiniz? |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
bir süre sonra kesmiyor :)
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
sağolun... tam olarak yapılan olay aracın beynine bilgisayar yardımı müdehale edilerek yeni yazılım yüklendi...
|
||
![]() |
||
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
|
Kardeş hayırlı olsun kaça yaptırdın, nerede yaptırdın fotoğraf falan çektin mi bende düşünüyorum ama enjektörleri ve turboyu yormasından çekiniyorum.
|
||
halilefe
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
500 e yapıldı sivasta yaptırdım eğer makul sınırlar içinde yapılırsa uzun kilometreler sorunsuz kullananlar var. Benim yazılım olayını yapan usta nin audi si var ona da yapmış yani zararlı olduğuna inansa yapmaz di kendi aracına diye düşünüyorum... Ayrıca o kadar çok ki bu yazılım olayını yaptıran artık bir sektör oldu bu iş...
|
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
Yeni yazılım peugeot'un yazılımı mı başka bir yazılım mı? Sonuç olarak yalnızca beygir gücü mü arttı? ( kaçtı , kaç oldu? ) |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
Uzman kişiler araca göre yeni yazılım yapıyorlar... Ölçüm şansım henüz olmadı ama 135 ile 145 arasında bir değer oluyor genelde...
|
||
![]() |
||
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
|
Hayırlı olsun
|
||
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
||
![]() |
||
herry ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
|
Hayırlı olsun, dyno yapmadan yazılım atıldıgını ilk defa duydum. Benım ustam 206ma custom hava filtresi yaparken bile islem öncesi ve sonrası dyno yaptık. Yazılım icin beyin garantisi aldınız mı resmi belge?
|
||
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Program kimin programı bu çok önemli piyasada çok fazla yazılım yapan var. Dizelde türkiye çapında en profesyonel Megachips Mehmet Gazihandır. Aracınızın kilometresi nedir? Eğerki 140.000kmden fazla ise ve turbo halen daha orjinal ise yazılımı yapan kişiden derhal noter onaylı beyini,motor ve aksamını,şanzımanı kapsayan garanti belgesi alın. Siyah duman EURO5 emisyonun haricinde hangi arabaya atarsa atsın dumanı engelleyemezsiniz. Neticede arabanın hava emiş ve patlatma oranları değiştiriliyor. Ancak 110 pslik motordan 145e çıkardılar ise o arabanın duman atmaması gerekir. Eğer duman atıyorsa o zaman o arabanın beygiri 145den daha fazla. Arabanızın dyno verilerini almanızda fayda var. Yakıt konusunda ise 3.3 lt çok güzel bir ortalama. Normalde zaten 1.6 hdı uzun yolda 3.9 ile 4.5 arasında geziyor. buda 0.6 lt gibi bir düşüşe tekabul eder evet yine güzel bir düşüş ancak ben megachipsde 2010 model 1.6 tdı seat altea Xl aracıma yaptırmıştım 7.3 lt yaktığım güzergahta enson yapılan update ile 5,9 lt seviyesine kadar inmiştim.
Bu arada ara ara yazılımınızı güncelleştirmeye ve updatelerini kontrole mutlaka uğramanızda fayda var. Bu sayede yazılımınız tam olarak oturacaktır.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
kardeş ben sivasta yaşıyorum istanbula gitme şansım yok burada bu işi yapan arkadaş aracın verilerini istanbuldaki merkeze gönderiyor onlarda yeni yazılımı bu arkadaşa gönderiyorlar yani burdaki arkadaş bu işin aracısı prof kimseler değil yani... aracım 108 binde turbom 6 aylık sıfır yani... aracım euro 5 motor partikül filtreli... malesef öyle noter onaylı garanti almam mümkün değil noter onaylı garanti veren yerler var mı ki? artık yaza doğru ankara ya gittiğim zaman dnyo ölçümleri yaptırıp orada yazılım güncellemesi yaptırabilirim... umarım bir sorun ile karşılaşmam ayrıca verdiğin bilgiler ve tavsiyeler için sağol dostum...
|
||
![]() |
||
|
Kilometreniz düşükmüş sorun olmaz. Dizel motorların tam verim ile çalışacağı dönemde birde yazılım ile pekiştirip verimi düşükten orta düzeye yükseltmişsiniz. Ancak yine söylüyorum eğerki alelade bir yer ile anlaşmalı ise motorda ciddi problemler ile karşılaşabilirsiniz. İstanbul,ankara,izmir,antalya gibi yerlerde büyük firmaların bayileri istenildiği takdirde tahahütname verebiliyor. Mega bana önermişti ama arabam garantili olduğu için gerek duymamıştım. İstanbul merkezdeki firmanın adı nedir bunu öğrenin. HDI motor sisteminin zaten en büyük özelliği euro3 emisyon döneminde bile partikül filtresi kullanıyor olmasıydı aracınızın üretim yılı nedir. binek araçlarda euro5 emisyona geçiş 2009 yılında geçilmişti. bu kilometrede ve sıfır turbo ile hiçbirşey olmaz. Gönül rahatlığı ile gücü iliklerinize kadar hissedin. Ama mutlaka istanbuldaki merkezi kim öğrenin derim. Bu arada ayıp olmayacaksa 108.000de ki turboyu neden değiştirdiniz?
Düzenleyen Moondust - 18 Ocak 2014 Saat 13:24 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
|
aracım 2008 model euro 5 motor olduğunuda bir ustam söyledi nerde yazar nasıl anlaşılır bilmiyorum belkide euro 4 tür... turboyu aldığım kişi değiştirmişti bende faturası mevcut neden değiştirmiş onuda bilmiyorum...
|
||
![]() |
||
|
Partikul filtresi farkli oluyor.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |