Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Modifiye ve Tuning Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 407 chip tuning yaptırdım...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

407 chip tuning yaptırdım...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mistercasper Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 407 chip tuning yaptırdım...
    Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 Saat 19:51
saygı değer forumdaşlar... 

uzun zamandır düşündüğüm ama cesaret edemediğim için yaptıramadığım yazılım olayını bugün yaptırdım... yaptırdığım yerde ölçüm yapma şansımız olmadığı için kaç hp ve tork oranına ulaştık onu bilemiyorum ama aracın performansı hissedilir derecede attı ve sürüşü çok keyifli hale geldi:) gazı diplediğiniz anda araç kafayı kaldırıyor hemen...asıl beni mutlu eden olay ise yakıt tüketiminde oldu. yol bg. verilerine göre 32 km mesafeyi 92 km hız ortalamasıyla 3.3 litre 100 km gibi bir rakamla katettim ve bu benim için bir rekor :) şu ana kadar farkettiğim eksiler ise dip gazda siyah duman atıyor bir iki saniye sonra düzeliyor ve aracın rölantisi 1 tık düşmüş yeni yazılımda şimdilik izlenimlerim bular zamanla farklı durumlar oldukça buradan paylaşımda bulunurum...
Yukarı Dön
dRhkn Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dRhkn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 Saat 20:31
hayırlı olsun Smile
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 Saat 20:46
sağol :)
Yukarı Dön
206FR Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206FR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 Saat 21:57
artik  chipcasper mi oldun :)
UNFORGIVEN MAN
Peugeot 106 KID 1994
Noir Minnions
AUDI A6 1999 2.5TDI 150HP
QUATTRO
Yukarı Dön
kivanc Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kivanc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 Saat 22:18
Hayırlı olsun. İlerde 110 hp kesmesse beni başınızı ağrıtırım bende:)
308 1.6hdi auto6r İst/Zong
Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2014 Saat 22:28

Hayırlı olsun...

tam olarak ne yapıldığını yazabilir misiniz?

308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2014 Saat 22:22
Orjinalini yazan: kivanc kivanc Yazdı:

Hayırlı olsun. İlerde 110 hp kesmesse beni başınızı ağrıtırım bende:)
bir süre sonra kesmiyor :)
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2014 Saat 22:24
Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

Hayırlı olsun...

sağolun... tam olarak yapılan olay aracın beynine bilgisayar yardımı müdehale edilerek yeni yazılım yüklendi...
Yukarı Dön
halilefe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı halilefe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2014 Saat 23:11
Kardeş hayırlı olsun kaça yaptırdın, nerede yaptırdın fotoğraf falan çektin mi bende düşünüyorum ama enjektörleri ve turboyu yormasından çekiniyorum.
halilefe
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2014 Saat 23:17
500 e yapıldı sivasta yaptırdım eğer makul sınırlar içinde yapılırsa uzun kilometreler sorunsuz kullananlar var. Benim yazılım olayını yapan usta nin audi si var ona da yapmış yani zararlı olduğuna inansa yapmaz di kendi aracına diye düşünüyorum... Ayrıca o kadar çok ki bu yazılım olayını yaptıran artık bir sektör oldu bu iş...
Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2014 Saat 23:33
Orjinalini yazan: mistercasper mistercasper Yazdı:

Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

Hayırlı olsun...

sağolun... tam olarak yapılan olay aracın beynine bilgisayar yardımı müdehale edilerek yeni yazılım yüklendi...

Yeni yazılım peugeot'un yazılımı mı başka bir yazılım mı?

Sonuç olarak yalnızca beygir gücü mü arttı? ( kaçtı , kaç oldu? )

308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2014 Saat 23:56
Uzman kişiler araca göre yeni yazılım yapıyorlar... Ölçüm şansım henüz olmadı ama 135 ile 145 arasında bir değer oluyor genelde...
Yukarı Dön
kursat3006 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kursat3006 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 Saat 00:22
Hayırlı olsun
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91
Yukarı Dön
herry Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı herry Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 Saat 09:01
Hayırlı olsun, dyno yapmadan yazılım atıldıgını ilk defa duydum. Benım ustam 206ma custom hava filtresi yaparken bile islem öncesi ve sonrası dyno yaptık. Yazılım icin beyin garantisi aldınız mı resmi belge?
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 Saat 12:44
Program kimin programı bu çok önemli piyasada çok fazla yazılım yapan var. Dizelde türkiye çapında en profesyonel Megachips Mehmet Gazihandır. Aracınızın kilometresi nedir? Eğerki 140.000kmden fazla ise ve turbo halen daha orjinal ise yazılımı yapan kişiden derhal noter onaylı beyini,motor ve aksamını,şanzımanı kapsayan garanti belgesi alın. Siyah duman EURO5 emisyonun haricinde hangi arabaya atarsa atsın dumanı engelleyemezsiniz. Neticede arabanın hava emiş ve patlatma oranları değiştiriliyor. Ancak 110 pslik motordan 145e çıkardılar ise o arabanın duman atmaması gerekir. Eğer duman atıyorsa o zaman o arabanın beygiri 145den daha fazla. Arabanızın dyno verilerini almanızda fayda var. Yakıt konusunda ise 3.3 lt çok güzel bir ortalama. Normalde zaten 1.6 hdı uzun yolda 3.9 ile 4.5 arasında geziyor. buda 0.6 lt gibi bir düşüşe tekabul eder evet yine güzel bir düşüş ancak ben megachipsde 2010 model 1.6 tdı seat altea Xl aracıma yaptırmıştım 7.3 lt yaktığım güzergahta enson yapılan update ile 5,9 lt seviyesine kadar inmiştim. 

Bu arada ara ara yazılımınızı güncelleştirmeye ve updatelerini kontrole mutlaka uğramanızda fayda var. Bu sayede yazılımınız tam olarak oturacaktır.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 Saat 13:10
kardeş ben sivasta yaşıyorum istanbula gitme şansım yok burada bu işi yapan arkadaş aracın verilerini istanbuldaki merkeze gönderiyor onlarda yeni yazılımı bu arkadaşa gönderiyorlar yani burdaki arkadaş bu işin aracısı prof kimseler değil yani... aracım 108 binde turbom 6 aylık sıfır yani... aracım euro 5 motor partikül filtreli... malesef öyle noter onaylı garanti almam mümkün değil noter onaylı garanti veren yerler var mı ki? artık yaza doğru ankara ya gittiğim zaman dnyo ölçümleri yaptırıp orada yazılım güncellemesi yaptırabilirim... umarım bir sorun ile karşılaşmam ayrıca verdiğin bilgiler ve tavsiyeler için sağol dostum...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 Saat 13:24

kardeş ben sivasta yaşıyorum istanbula gitme şansım yok burada bu işi yapan arkadaş aracın verilerini istanbuldaki merkeze gönderiyor onlarda yeni yazılımı bu arkadaşa gönderiyorlar yani burdaki arkadaş bu işin aracısı prof kimseler değil yani... aracım 108 binde turbom 6 aylık sıfır yani... aracım euro 5 motor partikül filtreli... malesef öyle noter onaylı garanti almam mümkün değil noter onaylı garanti veren yerler var mı ki? artık yaza doğru ankara ya gittiğim zaman dnyo ölçümleri yaptırıp orada yazılım güncellemesi yaptırabilirim... umarım bir sorun ile karşılaşmam ayrıca verdiğin bilgiler ve tavsiyeler için sağol dostum...

Kilometreniz düşükmüş sorun olmaz. Dizel motorların tam verim ile çalışacağı dönemde birde yazılım ile pekiştirip verimi düşükten orta düzeye yükseltmişsiniz. Ancak yine söylüyorum eğerki alelade bir yer ile anlaşmalı ise motorda ciddi problemler ile karşılaşabilirsiniz. İstanbul,ankara,izmir,antalya gibi yerlerde büyük firmaların bayileri istenildiği takdirde tahahütname verebiliyor. Mega bana önermişti ama arabam garantili olduğu için gerek duymamıştım. İstanbul merkezdeki firmanın adı nedir bunu öğrenin. HDI motor sisteminin zaten en büyük özelliği euro3 emisyon döneminde bile partikül filtresi kullanıyor olmasıydı aracınızın üretim yılı nedir. binek araçlarda euro5 emisyona geçiş 2009 yılında geçilmişti. bu kilometrede ve sıfır turbo ile hiçbirşey olmaz. Gönül rahatlığı ile gücü iliklerinize kadar hissedin. Ama mutlaka istanbuldaki merkezi kim öğrenin derim.

Bu arada ayıp olmayacaksa 108.000de ki turboyu neden değiştirdiniz?

Düzenleyen Moondust - 18 Ocak 2014 Saat 13:24
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mistercasper Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 Saat 13:38
Orjinalini yazan: Moondust Moondust Yazdı:

Kilometreniz düşükmüş sorun olmaz. Dizel motorların tam verim ile çalışacağı dönemde birde yazılım ile pekiştirip verimi düşükten orta düzeye yükseltmişsiniz. Ancak yine söylüyorum eğerki alelade bir yer ile anlaşmalı ise motorda ciddi problemler ile karşılaşabilirsiniz. İstanbul,ankara,izmir,antalya gibi yerlerde büyük firmaların bayileri istenildiği takdirde tahahütname verebiliyor. Mega bana önermişti ama arabam garantili olduğu için gerek duymamıştım. İstanbul merkezdeki firmanın adı nedir bunu öğrenin. HDI motor sisteminin zaten en büyük özelliği euro3 emisyon döneminde bile partikül filtresi kullanıyor olmasıydı aracınızın üretim yılı nedir. binek araçlarda euro5 emisyona geçiş 2009 yılında geçilmişti. bu kilometrede ve sıfır turbo ile hiçbirşey olmaz. Gönül rahatlığı ile gücü iliklerinize kadar hissedin. Ama mutlaka istanbuldaki merkezi kim öğrenin derim.

Bu arada ayıp olmayacaksa 108.000de ki turboyu neden değiştirdiniz?
aracım 2008 model euro 5 motor olduğunuda bir ustam söyledi nerde yazar nasıl anlaşılır bilmiyorum  belkide euro 4 tür... turboyu aldığım kişi değiştirmişti bende faturası mevcut neden değiştirmiş onuda bilmiyorum...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2014 Saat 20:16
Partikul filtresi farkli oluyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 225 0 berkancelik
konu icon Peugeout 208 Otomatik Şanzıman Sorunu son mesaja git 413 0 Ozgur30
konu icon Urea Egzoz Emisyon Arızası son mesaja git 258 0 Şmşk
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 14578 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 17195 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 477 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 821 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5237 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 3000 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4879 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 569 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8316 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 1101 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 1284 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 732 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5943 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 757 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 531 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 1224 0 Xbulut46
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
tga508 1
M.Emin 1
Şmşk 1
Ozgur30 1
berkancelik 1
Burak307xsi 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English