![]() |
|
Siz olsaniz bu parayi verir miydiniz? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2014 Saat 01:56 |
Forumdan bazi arkadaslarin bilecegi uzere 3 gun once 2000 model roland garrosumu verdim 14.750ye.
Simdi C sinifi hatchback dizel manual bir arac arayisindayim, hatta 2 haftadir ariyorum. Benim icin en onemli unsur sessizlik ve konfor. Uzuuuunca arastirmalarim sonucu en son focusla astra h arasinda kaldim ve sessizlik icin astrayi tercih ettim. Bugun bir arac baktim ancak enjoy yazmasina ragmen aracta direksiyonda tuslar bile yoktu ve 2010 model aracin motor testi %76 cikmis cok az degil mi bu deger? Soracagim su, su an bir arac daha buldum 2009 model 2010 trafik cikisli 70binde, dizel manual hatchback kaza boya degisen yok, 35750 istemis, pazarlikla 34000 civarina falan cekebilirsem ve arac saticinin anlattigi gibi ise almali miyim? Etrafta piyasayi bilmeyen herkes o ne ya ona o para verilmez diyip duruyor oysa bu temizlikte bu modelde buldugum en uygun araclardan biri bu. Aracta extra hiz sabitleyici falan da var. Temiz de duruyor yarin gidip bakayim gostereyim diyorum araci siz ne dersiniz, gorusleriniz onemli ![]() |
|
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg
|
|
![]() |
|
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mesela o fiyat civarı tercihin ne olur hocam? |
|
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Opel, GM i fiat alana kadar çok iyiydi Ufuk. 90 model Corsa A kasa sedan aracımız vardı 1994-95 gşbş aldık. 1.4 motor ve 800kg ağırlığın yer uçağıydı. 160-180km hzılarda ne bir ses ne bir güvensizlik. Taş gibi gidiyordu.
2000de satıp yeni kasa astra aldık nitekim sorunsuz 4 yıl bindik. sattık opel corsa aldık dizel hala da biniyoruz. Ama gel gelelim Opelin miladı japon motorlarında doldu. Fiatla ortak yürüttüğü motorlar fena değildi ama japonlar mahvetti. Yol tutuşu-yakıt ekonomisi-sağlamlığı tartışılmaz ama sert araçtır. 2004den beri corsa ile taşımadığımız yük kalmadı bir günde Ihh demedi araba. Hala değişensiz ve orjinal. Opel tecrübelerim böyle o sınıf ve segmentte bence fiyatı fena değil. Alternatif olarak, -Auris -Civic -Focus -A3 -Golf belki düşünebilirisn. Aradığın kriterlerden konfor varken opelde sessizlik zor çünkü amortisörleri çok ses yapar. İkisinin bir ara olduğu araçlar japonlardır. |
|
![]() |
|
ALi sen de olmasan :) Heryere koşuyosun ya valla...
Sert meselesini duydum daha önce de ancak kullanan kime sorsam sessizliğini çok övdü. Kalkış hantallığını da atlamadan güzelce anlattılar sağolsun kullanıcıları(3 ayrı kişi) ortak görüş hep kalkışta hantal ama devir alınca iyi, süspansiyonlar sert çukur hissedersin ancak ses duymassın. Yakıt iyi sayılacak düzeyde. Malzeme kalitesi harika. Bugün direksiyonuna oturdum hakkaten güzel geldi bana da içime sindi, zaten sanıyorum ki önemli olan da bu, tabi yarın bir de kullanacağım aracı kısmet olursa o da çok önemli ama ben kokpitte kendimi o araca ait hissettim. Daha önce megan2 ve 308 şoför koltuklarına da oturdum ancak ait hissedememiştim. Astra ihtiyacım olan donanımları sağlıyor, görünüm genç kullanıcıya gider. Biraz hantal mı olsun sakin kullanacağım ben 206ımda aldım hevesimi. Size danıştığım en büyük nokta bu fiyat meselesi diyorum ya piyasadan bi haber olanlar o parayı ona verme diyor ne alaka 35e astra mı olur falan. Bir kere girip baksalar anlayacaklar ama. A3 ben de çok isterim ancak dizel az km de istediğim fiyata zor. Auris tasarım olarak beğenmiyorum. Focus hala Astra ile arasında kaldığım bir model. Civic de biraz eski model bulabiliyorum yine bu fiyata ve yine dizel olmuyor. Golf için de araştırmalarım devam ediyor aklıma yatan temiz bişi bulursam evet ona da girerim golfun hiç bir şeyini tartışmaya gerek yok zaten |
|
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Elimizden ne gelirse burdayız efenim ne demek.
O kasa (H kasa yanılmıyorsam) astraların ben de GTC modeline bayılıyorum. Araç tam batmobil gibi duruyor heleki siyahı. Ama genel anlamda sağlam araççlar. Her ne akdar opel-ford alman tofaşı olsa da adamların kalitesi kat be kat fazla. Arkadaşımda 1.6 twinport vardı. O seride benzinde 1.6 twinport dan başkasını önermediler. LPG egr valfini tıkamış bunu çözene kadar çok masraf yaptı içine sinmedi sattı ama 220km hızda araba 140-150 gibi diyordu. Bende bir kaç sefer bindim cidden aracın konfor ve kalitesi hissediliyor. Motor hantallığı konusudna aurisi alırken test ettiğim yeni kasa astra bana baya bi hantal geldi. 1.3 95hp bile olsa astra ya Ankara da yetmiyor ve kullananlar çok yaktığını söylüyorlar. Ben de vazgeçtim. Bir seferde uzun yolda gece 2 gibi bahsi geçen H kasa astra ile 206+ kullanırken hafiften roll yaptık. arabayı tanımıyordum ama galiba adamın canı sıkılmış biraz ileri geri oynadık yolda. Opel 3-4-5 vitesi çok sever. Nitekim adam yüksek hızda pejodan daha çabuk hızlanıyordu 1.3 olamsına rağmen ama max. hız aynıydı. Benim arabada 100kg ben 60kg bir arkadaş ve 50kg a yakın yük vardı bu halde 170-180 zorladık ikimizde belki o daha da zorlardı bilmiyorum ama benim maksimum 180 di. Kullandığımız opel 1.3 68hp. Araba stoğun stoğu derecede. Arabaya yıllar sonra yağ ve filtreler haricinde teyp değiştirdim :D O kaç HP kattı bilmiyorum :D Ama 1-2 de cidden aşırı hissedilir yığılma varken 3-4-5 deki serilik de bir o kadar fark edilir. Test imkanın olursa muhakkak dene. Didim dönüşü söke aydın arası uçak pisti gibi otobanda 5kişi+bagaj dolusu yükle 185km hızı gördüm babam derin nefes aldı uyandı ne oluyo dedi yavaşladım :D |
|
![]() |
|
ahaha hikayeler çok iyi yanlız
![]() Dediğin gibi yarın en azından gidip bi test sürüşü yapmak lazım. Şöyle sorayım megane2 kullandın mı hiç? Megane2 hb kullandım onun da 1. vitesi bayağı ölü ama içimden "yeter bu kadar" diye geçti, eğer onunla hemen hemen aynı ise performans, dedim ya yeter bence. Okul yolum zaten konya yolu-eskişehir yolu, 1i 2yi doğru düzgün kullanmıyorum bile. Bu arada dizel isteğim havada kalıyor ama Mazda 3'e ne dersiniz var mı tecrübeniz bilginiz? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-ilk-sahibinden-satilik-sedefli-kirmizi-2007-mazda-3-hatchback-140512677/detay |
|
|
|
![]() |
|
Megane 2 ye HB değilse bulaşma amcamın bankasının arabasını bir kaç sefer kullandım.
_yol tutuşu rezil ötesi _aracın içinde güven hissi yok. _kronik çok sıkıntısı var komşumdan biliyorum. _arka karoser midir nedir bagaj altı çok sağlıksız kazalarda güvensiz bir de çok güvenli diye geçer o araba. -1.5 dci motor çok iyi 1 de hantallığı dizelden kaynaklıdır ama çok seri araç. Mazda 3 bilmiyorum ama yanılmıyorsam dizel motorları pejo motoru olması lazım. Mazda kısır bir araba Amcama araba bakarken bayisini bulamadık. |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Yahu o paraya hala sıfırını veriyorlar neredeyse... Hala bayilerde satılıyor Astra H kasalar. Bir gidin konuşun derim. Bence çok iyi bir araç. Bir de civiclere bakın sessizlik istiyorsanız.
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
35 civarina alabilecegin aradigin ozelliklerdeki araclarin en basinda gelen yine opel gorunuyor. Bende arada kalip focusu tercih ettim 2008 eski kasa ghia ya 35 verdigimde banada cok dediler ama aracin icine sinmesi onemli.
Temiz olsun 3 bin fazla olsun etrafa cok takilma. O sinifta bir arac alacak olsam astra yada corollayi denemek isterdim. |
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bence para konunusuna takılma eğer durum varsa 3 e 5 e saga sola bakma. Opel astra h 1.3 6 ileri kullandım. Arac herkesin dediği gibi kalkışta ağır ama 2 den sonra arap atı gibi sahlaniyor. Yakıt kesinlikle Üzmez buna emin ol. Dizayn olarak o segmentteki ve modeldeki en güzel araç bence. ( bir dr cam tavansa var yaaaa,yazın beytepede efil efil :)1990 model opel omegaya 5 sene bindik . Aracla 80 km hızla hic frensiz AS950 on tekerine girdim ve burnum bile kanamadi sadece kaput çamurluk değişti saglamligini siz düşünün.
Yalnız dizel parlement mavi bi focus alıp st de yapilabilir. Dehşet ötesi duruyor :) Karar senin :) |
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
Ahmet 206 hocam 0ları 40lira evet de yeni modellerde dizel yol benzinlileri o fiyat :)
qqyyxx çok haklısınız aynı fikirdeyim, ucuza alcam diye haşat olmuş araç almak istemem, az kullanılmış temiz kullanılmış olsun 32 vereceğime 35 vereyim o beni ilerde yapacağım 3bin lira masraftan zaten kurtaracaktır. Dedim ya şoför koltuğu da içime sindi aracın duruşu da sanırım kararım astra olacak. kursat evet 206dan sonra bunun kapılarını açarken bile ağırlığını hissettim, malzeme kalitesini sağlamlığını hissettim. Cam tavan bulamadım ben de çok istiyorum Roland Garrostan sonra yine cam tavan, alıştım çünkü ama 2010 model civarında hiç yok, 2005lerde buldum onlar da eski kaçtı ... |
|
|
|
![]() |
|
Hocam focus değil de astra dememin ennnn büyük sebebi focus için motor ve yol sesini içeri alıyor demeleri. Bir tane titaniıum buldum aynı fiyat aralığına o da kazasız boyasız ve 55binde, araçta yok yok, bayıldım araca ama bu ses meselesinden dolayı gidip bakmadım araca. Kullanan sizsiniz sizin bu konuda yorumunuz ne? Yine dönseniz geçmişe focus mu alırdınız astra mı bakardınız? |
|
|
|
![]() |
|
Zagorka ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kasım 2012 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1444 |
Hocam araç hakkında bilgim olmamasına rağmen sadece dış görünüş itibariyle tavsiyem seat exeo ( http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sahibinden-boyasiz-kazasiz-tuplu-exo-1-6-referance-148848741/detay ) araştırın derim ..
|
|
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG ) Opel İnsignia (16GP802) TR EX CAR : Peugeot 307 (16CSN72) |
|
![]() |
|
Mesut48 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
Focusun 100 bin üzeri dizellerini motor açısından tavsiye etmem.Turbo sorunu çok sık veriyor.
Dediğim modeller 2006-2011 arası daha 2012'ler 100 bini pek devirmedi. Opeli oldum olası sevemedim.Sert süspansiyon,hantal kalkış ve yıllardır değişmeyen kasa. 2006'da aynı kasa 2013'te aynı kasa az biraz bile farkı yok. Şahsi fikrim 6-7 yıldır hiç birşeyi değişmeyen bir arabaya o parayı vermem. Benim gibi donanım meraklısı isen Focus Ghia ama benzinli tavsiye ederim. Zagorka'nın gösterdiği seatta güzel hertürlü beklentini karşılar.Bence WV parayı markaya alıyo, yeni çıkan Leon ile Golf 7 arasında nerdeyse fark yok gibi. Biraz uzun oldu ama k.bakma :) Son olarak mazda modellerine LPG takılmıyor diye okudum.Alüminyum subap olduğundan LPG eritiyormuş. Allah gönlğne göre versin.
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
2. el bi araca 35000 vermektense ben olsam 35000 e farklı sıfır bi araç almayı düşünürdüm yani benim fikrim arabanın markası ne olursa olsun 2.el bi araca verdiğim 35000 e acırım sonuçta kullanılmış araba
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
focusta yol ve motor sesi dedikleri olayı şöyle özetleyim, araç sıfır yada pütürlü asvaltta değişik bir uğultu vermekte. ben sadece kapı fitillerini değişerek olayı çözdüm dikkat ederseniz yeni focuslarda fitil yapısı farklı katlanmalı gibi. motor sesi ise düşük hız ve viteslerde mevcut 80 den sonra ses mes duymuyorum ben. makyajlı 307 den sonra bana açıkçası çok konforlu ve yumuşak gelmedi. opel ve toyotanın süspansiyonunu forda nazaran daha yumuşak tahmin ediyorum kullanmadım. ama sana masraf çıkarma ihtimali düşüktür fordun. yedek parça da yan sanayi oldukça yaygın ve uygun. parça kaliteside oldukça iyi. ama kaporta estetiği açısından astra derim ben. focusun içini astranın da dışını birleştiren bir model olsa eyi olurdu.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |