![]() |
|
Yeni 307 sahibi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
WooX ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2013 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2014 Saat 04:42 |
Slm arkadaslar araniza yeni katildim. 6 ay once 2006 makyajli kasa 1.6 hdi comfort 307 aldim. 6 ay boyunca bazi problemlerle karsilastim bunlari size danismak istiyorum.
1- araci kibar kullanirim cukurlara tumseklere yavas girmeye calisirim buna ragmen yoldaki ufak cukurlari bile icerde fazla hissediyorum bu neden kaynaklaniyor bi sorun olabilirmi. Daha dusuk modelli araclar kullandim bu kadar rahatsiz etmiyordu(hyundai,chevrolet). 2- arka koltuklarin arkasindaki doseme sabit olmadigi icin hareket halindeyken surtunmeden dolayi surekli gacir gucur yapiyo bu sesi nasil yok edebilirim bi oneriniz varmi. Bu ses de cok rahatsiz edici. 3- tum kapilardaki cam acma kapama dugmeleri kafasina gore calisiyor asagi basiyorum yukari yukari basiyorum asagi indiriyo. Sofor kapisindaki 4 lu kumandayi sokup icindeki lastigin komurlerinin herbirinin altina jelatin yapistirdim biraz duzeldi ama hala sapitma var bu sorunu halleden varmi. 4- benim bu arac 90 bg mi 110 bg mi bilmiyorum aldigim kiside bilmiyormus bunu nasil ogrenebilirim. 5- son olarak. sehirdisinda oturuyorum ise gidip gelirken ana yola kadar arabayla cikiyorum giderken 1.7 km gelirken 1.7 km yol yapiyorum uzun vadede aracima ne gibi zararlari olur. Eger buyuk promlemlere yol acacaksa yuruyerek gidip gelirim. Genel olarak 307 nin performansindan ve malzeme kalitesinden memnun kaldim en begendigim yaniysa yol tutusu arac asfalta yapisiyor resmen. Konuyla ilgilenen arkadaslara simdiden tesekkur ediyorum. |
|
![]() |
|
rizeli_53 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 565 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rizeli_53
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ruhsatta kW yazar yani (örnek 70 kW) yazan rakamı 1,36 ile çarpacaksın kaç hp olduğu ortaya çıkacak. bu arada araban hayırlı olsun kazasız belasız inşallah
|
|
![]() |
|
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hoşgeldiniz
|
|
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
4'lu cam açma düğmelerini değiştirince düzelecektir. Arka pandizotun takıldığı yuvalara sunger sıkıştırın, ses kesilecektir, kalın olmasın oturmayabilir, isteğe göre bazı oturduğu yerlerede ben öyle yaptım. Süspansiyon için, arka tekerlere eğilip baktıgınızda hortum göreceksiniz onları yapıştırıp yerlerine oturtun ses kesilir. Beygir cevabı ayrıntılı verilmiş zaten. Kısa mesafe gitmeniz araca zarar vermez, dizel olduğu için ilk çalıştırmada ve kapatırken en kotu 30 saniye bekleyin. Araç hayırlı olsun. Kazasız, belasız sağlıklı günler.
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
hoşgeldin iyi günlerde kullan inş.
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
impact ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() İZMİR İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
hoşgeldiniz keyifli forumlar..
cam açma bende de sıkıntıydı. açılıyordu kapanmıyordu. 70TL ye şoför tarafını yan sanayi aldım değiştirdim gayette memnunum. yol tutuşa gelince 5cm lik yay takarsanız tadından yenmez
|
|
![]() |
|
WooX ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2013 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Cevaplariniz icin tsk ederim arkadaslar cozum onerilerinizi deneyip donus yapacagim.
|
|
![]() |
|
Arac 80.8 kw lik sayilari carptim 110 bg lik bunu ogrendigim iyi oldu. Cok sagol hocam. |
|
![]() |
|
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
bende 90bg olanı var. 110 beygir olanı daha seridir sanırım. uzun yolda rampalarda falan canavar gibi maşallah. benimki de makyajlı kasa 2006 comfort techno pack. çift yönlü klima ve 2 airbag eksiği var sanırım premiumlardan...
aracın süspansiyonları biraz sert sanırım. polodan sonra ben de çok yadırgadım. ilk işim lastikleri değişmek oldu. mümkünse siz de yumuşak lastik alın derim. ben şu anda tigar 195 65 15 kullanıyorum. gayet memnunum.. ama 16jant daha mı hoş durur diye de içimde bir heves yok değil:) ses izolasyonu çok iyi değil. ben ses sistemi de kurdurduğum için kapılara ve bagaja izolasyon yaptırdım. ama zeminine de izolasyon istiyor. altına pütür attırsam faydası olur mu diye düşünüyorum. komple taban izolasyonu biraz masraflı olacak çünkü. malzemeyi alırız da işçiliği tutuyor biraz. cam açma kapama kontrollerine sprey sıktım biraz düzelmişti ama sonradan iyice bozulunca değiştirdim. sizinkilerin de zamanı gelmiş sanırım... şu arka takoz olayını biraz daha açabilir misiniz arkadaşlar? benim de özellikle uzun yolda süratliyken bozuk yola girdiğimde arkadan bir şey küt küt vuruyor. ben tampondan veya stepneden şüphelendim ama bu takoz da olabilri mi? Düzenleyen barishrocker - 11 Ocak 2014 Saat 16:24 |
|
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
![]() |
|
Bende 205 65 16 good year lastik var 15 lik taksam biraz duzelme olurmu yoksa artarmi daha fazla Izolasyon konusunda dediginiz gibi biraz daha iyilestirme yapilabilir aslinda ama beni pek etkilemiyor o yuzden idare ediyorum suan Bide bu kut kut vurma olayi hizli giderken bendede oluyor degisik bi ses 307 lerin cogunda oluyormus galiba bu vuruntu olayi Düzenleyen WooX - 11 Ocak 2014 Saat 16:51 |
|
![]() |
|
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
ben de alalı çok olmadı. bir de benimki sw... 17jant komforu çok düşürüyor diyorlar ama kalın yanaklı 16jant çok etkilemz sanırım. yalnız ben onların fabrika verilerinin 16jant 205 55 olarak biliyorum hem 16 janta büyütülmüş hem de 65 yanakta kalınmış. diğer arkadaşlar daha çok kurcalıyorlar araçlarını, onların yorumunu bekleyelim bence:)
|
|
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
|
![]() |
|
Yahu bu adamlar niye bu kadar sert yapmislar bu yaylari hem sehir arabasi hemde kazik gibi yay var peugeot bunu hic dusunmemis mi :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
bence bizim yollarla da alakalıdır, fransız arabası sonuçta:) istanbulda her yer daracık, kalabalık, çukurlarla dolu. yazık oluyor arabaya. uzun yollarımız da çok virajlı. hele ege tarafında acayip virajlar var. ama yapılıyordu sanırım yollar... benim araç sw olduğu için de olabilr; sakın virajlara sert girmeyin:)
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Aslında yaylara kazık denmez de, spor denebilir, aracınız yola yapısmasının sebebi yaylardan kaynaklı. Bu arada lastiginizin yanagı 65 degil 55'dir. 65 ise ileri derece yanlıs bir lastik.
|
|
![]() |
|
Ben izmirdeyim izmirin yollarida felaket birinden kacsan digerine kesin giriyosun :) gercekten yazik oluyo o yuzden olabildigi kadar kibar kullanmaya calisiyorum. Lastik 55 de olabilir dediginiz gibi tam hatirlamiyorum ama 205 ve 16 inc oldugundan eminim
|
|
![]() |
|
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
ben 2 sene kullandım volant problemi ve turbo ıslığı birde 1.6 hdı 110 hp olmasına rağmen yakıt ortalama 7 litreyi diüşüremedim ve bakım masrafları fazla tutyordu servise gitmek hayaldir ben sattım honda aldım çok şükür problem yok herkeze hondayı tavsiye ederim
|
|
![]() |
|
Benim sehir disi 4 lt yi goruyor sehir icide 5.5 civari 7 yi hayatta gormedim daha allaha sukur
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |