![]() |
|
307 xt otmatik vites sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
paraglider ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2013 Konum: tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı paraglider
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2014 Saat 14:22 |
Herkese iyi günler.
2003 model 307 1.6 xt otm sahibiyim. Aracı alalı 2 aya yaklaştı. Bendeki sorunu forumda yaşayan var mı diye çok araştırdım ancak bulamadım. Aracım genelde ama her zaman değil soğukken hareket ettiğimde, bazen motor ısısı yüksekken de yapıyor. Otomatik vites göstergesi "D" simgesi yanıp sönmeye başlıyor. Belirli bir süre yanıp söndükten sonra "D" simgesi kayboluyor "-" ve "s" ve "*" modu işaretleri geliyor. Ancak vites koluna "dokunduğumda" yani vitesi D konumundan oynatmadan elimle biraz geriye doğru hareket ettirdiğimde durum normale dönüyor. Bu sorun olduğunda yol bilgisayarımda herhangi bir hata vermiyor. Hatta ustaya götürdüm bilgisayara bağlattım ne motorunda ne de şanzımanında hata kodu vermedi. Ancak ustaya bu konuyu anlattığımda şanzımanında sıkıntı var yağını değişelim bir deneyelim. Düzelmezse revizyon yapmamız gerekir dedi. Şanzımanda sıkıntı olsa bilgisayarda hata vermez mi? Böyle bir sorun ile karşılaşan var mı? Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
slhyldz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba;
Bu sorun "OTOM.VİTES KONTAKTÖR (ŞALTER)" ile alakalı olabilir. Fiyatıda 200-250 tl civarı.
Soketlerini vs. Bir kontrol ettir. Olmadı değiştirilir. Bu arada aracın şanzıman bakımınıda ihmal etme.
|
|
Peugeot 307SW Automatic 2006 Pendik-İstanbul
|
|
![]() |
|
paraglider ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2013 Konum: tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı paraglider
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aracın eski sahibi motoru yıkatınca o parça arızalanmış ve 7. ayda serviste değiştirilmiş. Faturası mevcut. Sanırım servise gidip bu parçayı kontrol ettirmeliyim. Garantisi devam ediyor hala. Teşekkür ederim bilgi için.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı paraglider
Cuma günü servise gidip sorunu anlattım. Usta kontaktörün arızalı olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi. Ben de peki o zaman değiştirelim dedikten sonra o parçanın daha önce değiştiğini söyledim ve faturasını verdim. Ustanın bakışları süperdi. Biraz düşündü ve aslında bir ayarı var yapalım deneyelim olmazsa değiştiririz dedi. Ayarı yaptıktan sonra araç düzeldi. Şimdilik sıkıntı yok. Ama ilk sıkıntıda gideceğim yanına.
Şimdi gelelim işin diğer boyutuna. Eğer o parçanın garantisi olmasaydı o usta o parçayı değiştirecekti. Peki madem ki bir ayarı var ve onu yapınca düzeliyor neden hemen değişmesi gerekiyor deniliyor. Yazık değil mi bize. O 200 lira kolay mı kazanılıyor. İşte servislere bu yüzden güvenmiyorum.
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Ben sizin yerinizde olsam, değiştirirdim parçayı, değiştirdikten sonra gözüne sokardım faturayı belki biraz ders alırdı işgüzar servis ustası.
|
|
![]() |
|
slhyldz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Neyse adam yine anlıyor demekki. Şaşırdım doğrusu. Servisler şanzımandan pek anlamazlar.
Sana başka bir sorum olacak. Senin bu arıza varken ekranda uyarı lamban yanıyormuydu. Üçgen içinde (!) işareti olan kırmızı lamba. Yanıyorsa hata olarak ne diyordu ekranında. Bu ayarı yapınca yazılım güncellemesi vs. birşey yaptı mı? Biraz detay verirmisin.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı paraglider
Ekranda herhangi bir uyarı vermiyordu. Sadece vites göstergesi "D" yanıp sönüyor bir süre sonra "-" "*" ve "S" mod simgeleri görünüyor ve onlar yanıp sönüyordu. Gaza basınca araç yine gidiyordu. Hatta programla kontrol ettiğimizde hiçbir arıza, uyarı vs birşey de yoktu. Sanırım yaptıkları ayar bir civatayı sıkmak gibi. Elektronikle bir ilgisi yok yazılım güncellemesi vs. birşey yapmadılar.
|
|
![]() |
|
:-)
Belkide soketi falan arada bir temazsızlık yapıyordu veya dediğin gibi parça tam oturmamıştı vs. Bunda ayar yoktur. Bu parçanın işi. Vites kolu "P" ve "N" nin dışındayken kontağı kesmek. Aracın çalışmasını önlemek. Birde vitesin konumuda o mu belirliyor artık neyse.
İyi sana çok geçmiş olsun.Başka bir konuda görüşmek üzere. Şanzımanına iyi bak.
|
|
|
|
![]() |
|
MertMurat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MertMurat
Şu konuya bakmanızı öneriyorum hemen hemen aynı sorun
Ancak sende hata vermiyor muhtemelen sorun kontaktörde yani şalterde http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33091&PID=474763񳺋 Düzenleyen MertMurat - 16 Ocak 2014 Saat 11:01 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |