![]() |
|
Motor Arıza Işığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
akantek ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2013 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 Saat 15:29 |
Merhaba arkadaşlar . lpg depomu fulledikten sonra yola çıktığımda yaklaşık 50-60 km sonra motor arıza ışığı yandı ve araç çekişten düştü o şekilde depoyu bitirene kadar devam ettim. dönüş yolunda depoyu tekrar doldurdum ve 3-5 km sonra ışık söndü. aracın çekişi ise biraz düzeldi. bunu yakıtla alakası olabilirmi. değilse neden kaynaklanır bilgisi olan var mı acaba?
![]() |
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tamamen tahmin üzerine konuşuyorum, aldığınız yakıtın pisliği ıvırı zıvırı yüzünden olmalı başka bişey olacağını sanmam yeni depoda söndüğüne göre..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Tekrarlarsa aracı bilgisayara bağlamanız gerekir.
|
|
![]() |
|
rizeli_53 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Aralık 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 565 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rizeli_53
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bencede yakıttan olabilir. |
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Düzeldiğine göre yakıtdan olma ihtimali yüksek, eğer tekrarlarsa ayarlara bakmam gerekir.
|
|
![]() |
|
akantek ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2013 Konum: muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 102 |
bende yakıtı değiştirince düzelmesinden dolayı ona yoruyorum ama daha önce hiç yakıttan dolayı yandığına tanık olmamıştım. herkese teşekkürler.
|
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
yakıttaki pislikle alakası olduğunu zannetmiyorum, çünkü yakıtınız LPG. benzer durumlar yaşıyorum bende... birbiri ile aynı özellikte lpg satan yerlerden kullanın. mesela aygaz'ın üstüne bpnin lpg sini alırsanız yapar... shell ile aygaz benzer... margaz da bunlara dahil...
tahminimce içerisindeki karışım birbirine uyum sağlamıyor her petrolde. farklı yerlerden alacaksanız da yada devamlı alacağınız yeri değiştirecekseniz, depoyu tam olarak bitirip ondan sonra yeni gaza geçerseniz, sorun yaşadığınız yerde bile sorunsuz gidersiniz.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Yakıtta pislikten dolayı değilde yakıtın tam yanmaması veya karbon salımınının artması gibi sebepten dolayı yanabilir mi? bu da gazın kalitesi ile alakalı
|
|
![]() |
|
burda metin arkadaşımız şu metni yazmış bana gayet mantıklı geldi " Arıza lambasının yanması yakıtla alakalı değil, lpg ayarın biraz kısık olduğu için yakıyor. Misal opetin gazı yoğun olduğu için daha az geliyor ve lamba yanıyor. Shell vs de biraz daha ince olduğu için daha fazla yakıt geliyor vs ara sıra yanıyor. Arıza lambasının yanma sebebi tamamen zengin karışım / fakir karışımdan kaynaklanıyor. "
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |