![]() |
|
307 1.6 hdi premium gaza yüklenince duman atıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
mmcin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2013 Konum: avcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 Saat 01:20 |
|
merhaba arkadaşlar 245binde dizel 307 sahibiyim gündüz pek farketmiyorum da gece yolculuğunda arkamdan gelen aracın farlarından oldukça net farkediliyor gaza yüklendiğimde duman atıyor. yakıtım sakin kullanımda 100km/5lt cıvarında ve çekişi güzel ama neden duman atıyor anlayamadım yardım lütfen
teşekkürler
Düzenleyen mmcin - 02 Ocak 2014 Saat 01:21 |
||
![]() |
||
mmcin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2013 Konum: avcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
motor lambası yanmıyor
hiçbir hata mesajı almıyorum turbo da bir sorun yok çekişim güzel yagı 10/40 kullanıyorum çünkü 5/30 kullandım uzun süre yattığında ilk çalışmada 2sn kadar şıkırtılı çalışıyordu, yüksek km den olsa gerek diye düşünüyorum yaklaşık 10 ay kadar önce enjektörün biri kaçırdı, hepsini söktürüp yeni contalarıyla yeniden taktırdım. başka bir sıkıntım olmadı
|
||
![]() |
||
|
eyvallah usta şimdi turbo yu baktırayım diyorsun turbonun ölçümünü servistemi yoksa turbocuya falanmı yaptırayım
5/40 hiç kullanmadım ama 5/30 da yagın ince olmasından dolayı ekzantrik zincir fincanlarından iyice süzülmesine ve ilk çalışmada zincir haznesi dolana kadar şıkırtı yapıyordu. tekrar 10/40 a döndüm ses yok denecek kadar azaldı. acaba 5/40 kullansam yine şıkırdarmı.? enjektörler için serviste würth marka enjektör temizleyici koydular 50tl 150mg depoyu doldurdum kullandım ama sonuç alamadım. bu konuda tavsiyen nedir yetkili servismi enjektörcümü? |
||
![]() |
||
|
yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkür ederim
gelişme olursa burdan döneceğim
|
||
![]() |
||
alpercakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 76 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı alpercakan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Normalde baktıgında görmüyorsan , aynada geceleri arkanda far yanıkken görüyosun dumanı sıkıntı yok benim 100 bindeki aracımda atıyo ama normalde göremezsin dumanı sadece akşamları arkamda far yanınca görülüyor sıkıntılık büyütcek bir durum yok çekişte problem v.s olmadıgı sürece
|
||
![]() |
||
|
ancak yaklaşık 1 yıldır dumanı farkedilir derecede artar oldu hele şu son zamanlarda iyice ortalığı dumana katıyorum. sadece araca yüklendiğimde görebiliyorum çok canımı sıkıyor. çok sevdiğim aracımı satmayı bile düşünür oldum. halbuki belkide basit birşey
|
||
![]() |
||
|
hangi soket tam takılmamıştı acaba?
|
||
![]() |
||
206FR ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2013 Konum: Nantes/Fransa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 557 |
|
benim araba 271.000km'de ben bile bi kere baktim bi daha bakmadim v6 çift egzoz birde gaz'a abandigida dumani goruyorum ama çok fazla gelmiyor sonuçta dizel araba duman atar :)
|
||
UNFORGIVEN MAN
Peugeot 106 KID 1994 Noir Minnions AUDI A6 1999 2.5TDI 150HP QUATTRO |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Turboda kacak olabilir. Her turbo sorununda hata verecek diye bisey yok. Turbo borularinda kacak olabilir yada intercoolerda da kacak olabilir. Kara dumani turbodan dolayi yapiyor. Turbonun sesi nasil ne durumda?
|
||
![]() |
||
|
turbomda eskiden beri gelen tatlı bir ıslık sesi oluyor, bazen araç kendi hızıyla kompressörde akarken, bazende devirliyken gazdan ayagımı kestiğimde, bazende devirliyken duyuyorum ama eskidende aynıydı hiç huyu değişmedi. yanlız birşey var bir dönem yazın özellikle klima açıkken gaza yüklendiğimde ve vites değiştirmek için gazdan ayağımı kestiğimde turbonun ıslığının dışında sanki bir yerde kaçak varmış gibi ssss sesi gelip gidiyordu. birgün otoparkta kaputu acıp gaza basıp çekiyordum devir alıp ayağımı çektiğimde turbonun sesinin dışında aynı sssss sesini duyabiliyordum. sanki devirle bir hava basıncı oluşuyor gazı bırakınca da bir yerden kaçırıp bu sesi yapıyor gibiydi. birkaç ustaya gösterdim anlamadılar, duymadılar bile. ben duyuyor ve çok huzursuz oluyordum bir süre sonra nasıl olduysa kendiliğinden kesildi. birkezde özel serviste usta turbonun hortumunu cıkarıp içerisine bir sprey sıktı ve eliyle turbonun kanatlarını ovdu. içini temizlediğini söyledi. sonra hortumu geri takıp çalıştırdı araba birden gazladı 2-3 saniye kadar sürdü bu. sonra rolantide çalışmaya başladı. bu olaydan 1 ay kadar sonra kaputu açınca farkettimki ilk çalıştırmada 1dk kadar çıtır çıtır ses yapıyor sonra kesiyordu. ustaya gittim enjektör kaçırma yapıyormuş söktü contalarını değiştirdi taktı sorun kalmadı. hikayesi budur.
|
||
![]() |
||
|
O turbodaki islik sesi ve ugultu benim 407 de de var. Sanirim bu arabalarda normal bir durum. Gecen gun 2011 partnere debk geldim onda da ayni ugultu vardi. Ama bu bahsettiginiz sssss sesi turbo sistemindeki kacagi isaret ediyor. Bi yerden basinc kaciriyor.Korkutmak istemem ama intercoolerdan olabilir diger ihtimalde basinc borulari. Sesi iyi tanidigini icin direksiyona birisi gecsin ve gazlasin sizde sesin nerden geldigini bulmaya calisin.
Düzenleyen Moondust - 05 Ocak 2014 Saat 17:38 |
||
![]() |
||
|
usta belki 3 usta gordü bulamadılar. birsüre sonra kendiliğinden kesildi. turbonun kenarında biraz karartı vardı sanki. motoru yıkattım su an bişey yok gibi. duman dışında.
|
||
![]() |
||
SUMERLER_OTOMOTIV ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2014 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SUMERLER_OTOMOTIV
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aracın katalzoru boş mu dolu mu. boşsa duman yapar. onu kontrol etmen lazm. boşsa katalztor takman lazm. katalizorun içi boşsa turbo yu da erken yersin. en kısa zamanda tamircine goster.
|
||
![]() |
||
|
duman için katalizorümün dolu olabileceğini, çıkartmayı teklif ettiler ama söktürtmedim.
|
||
![]() |
||
|
Konunun basini tekrar okudum ve gece arkadaki arabanin fari ile belli oluyor gunduz belli olmuyor demissiniz. O dediginiz durum benim 407 de de var ve butun dizellerde olur. Ama sssss sesi nornal degil ve katalizor ile alakasi yok o sesin. Diger yandanda katalizor takili olmasa gunduzde duman atar. Enjektor contalari degisti diyorsunuz. Benbyine soyluyorum intercooler kaciriyor olabilir. Bir baktirmanizda fayda var. Birde intercooler, turbo, motor baglanti borularinin kontrolü yapilmali. Turbonun cikisindaki borunun agzindaki contada kaciriyor olabilir. En son dusunce 245000kmdeki bir motorun kurum miktarindan dolayi o kadar kurum olsun artik yani. Siz dedigim kismi kontrol ettirin eger bir kacak yoksa yola devam. Katalizor takili olmasa arabanin seside farkli olur ve eksozdaki duman dahada artar. Birde arabayla uzun yol yaptiginizda plakada veya eksoz cevresindeki bolgelerde yag noktaciklari oluyormu?
|
||
![]() |
||
|
şu an o kaçırma sesi kalmadı ama sorun her neyse kendiliğinden çözüldü ancak duman olayı alabildiğine fena yapıyor gaza yüklenince. katalizör doludur dediler, uzun yol yapsan atar dediler. ekimde tatile çıktım. 1 haftada 3500km den fazla yol yaptım. 3000 3500 devirden aşagı düşmeden uzun yollar yaptım, hız sevmem 4. viteste 110 120 ile hiç durmadan 400 km yol gittim. tüm yolu devirli kullandım. ciğerleri açılmıştır herhalde :) yazdıkça aklıma geliyor sanki kompressörde çok az azalma var gibi geliyor. yokuş aşagı akarken sanki eskiden daha fazla kendini geri çekiyordu. acaba sekmenlarda kullanımdan kaynaklı yapışma olabilirmi. ama öyle olsaydı çekişim düşerdi diye düşünüyorum ama aracım gaza basınca koparıyor gidiyor.
|
||
![]() |
||
|
okadar yol yaptım yollarda arabaların tamponlarını falan görüyorum dumandan kararmıs yağlanmış, benim aracımda böyle birşey hiç yok. acaba eksoz ucu yere bakıyor ondan olabilirmi kararma kurum olmamasının sebebi bilemiyorum
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |