SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş  Google Google ile giriş

406 'Electronic Ignition Fault' Sorunu

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ozzy Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2013
Konum: İzmir
Durum: Aktif Değil
Mesajlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Ozzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Doğrudan Bağlantısı Konu: 406 'Electronic Ignition Fault' Sorunu
    Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2013 Saat 18:38
Merhabalar. 25 yaşında öğrenciyim İzmir'de yaşıyorum. Yaklaşık 15 gün önce aldığım 2000 model 172.000 km'deki 406 ST (LPG) ile aranıza katıldım. Aracımdan genel olarak memnunum ancak pek sık olmasa da yaşadığım bir-iki sorunum var. Aracımda kontak açıkken immobilizer uyarı ışığı yanıp, bilgi ekranında 'electronic ignition fault' uyarısı vermekte. Bu durumda marşa basıldığında araç marş alıyor ancak çalışmıyor. Kontağı kapatıp tekrar denediğimde (bazen bu işlem 4-5 defa tekrarlanıyor) bir problem olmuyor ve araç normal bir şekilde çalışıyor. İmmo'dan kaynaklı olduğunu ve anahtarın yeniden kodlanması gerektiğini düşünüyorum lakin ezbere iş yapmak istemediğimden size danışmak istedim. Sorun hakkında bilgisi olanlar veya bu sorunu yaşayanlar yardımcı olursa çok sevinirim. 

Diğer sorunum ise araçtaki devir dalgalanması. Aracım gün içindeki ilk çalıştırılmasında gayet sağlıklı bir şekilde çalışıp herhangi bir dalgalanma meydana gelmiyor. Ancak gün içinde 3-4 kere kontak kapatıp max. 30 dk arayla tekrar çalıştırdığım durumlarda ve sıkışık trafikteki uzun süreli dur-kalklardan sonra az da olsa bir dalgalanma olmakla beraber, frenlemelerde ani devir düşümü meydana geliyor ve araç stop edecek gibi oluyor. Ve bazen devir kendi kendine yükselip 1500 rpm'in üzerine çıkıyor belli bir süre sonra normale dönüyor. Bu durum hem lpg'de hem benzinde mevcut. 2 yıl önce kullandığım Marea aracımda da sadece lpg'de aynı problemi yaşamıştım benzinde bir sıkıntısı yoktu ve şase kablosunun güçlendirilmesiyle sorunum çözülmüştü. Şimdiki aracımda sadece boğaz kelebeğinin temizlenmesi ile problemim çözülür mü? Bu soruna sebep olan başka etkenler var mı? 

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Peugeot 406 ST
Yukarı Dön
Sponsor Bağlantısı


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Foruma Git Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.