![]() |
|
boğaz kelebeği söküldükdensonra arabam kafayı yedi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
aliyuva06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aliyuva06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2013 Saat 06:06 |
mrb arkadaslar
arabamda sabahları gec calişma sorunu vardı benzinden gaza gecişlerde filan istop edip tekrar marşda caliştiriyordum ısıtına kadar 10 dk rahat yakioduk gazı 20 devirlerde tamirci arkadas dediki boğaz kelebeğinden yapar temizliyelim düzelir temizledi herşey berbat oldu araba temizlediği gün hic bişi yoktu burdan eve gittim istop ettim 10dk sonra caliştirdim biyere gitcem bi baktim araba gaz cubugu takili kalıo resmen 3000-4000 devirlere dayanıyor rolantide boşdayken deli gibi aşa yukarı inio filan sonra tekrar götürdüm arkadasa oda dediki rolanti motorun değişcek o bozuk dedi ne demek dedim bozuk sen arabaya elini sürmeden once hic bişi yoktu dedim nyse başka tamirciye gittim dediiki hava basınc yapan bi parca ufakbişe o deişcek ciğ gaz atio araba dengesiz calişio dedi eyvallah dedik 100 lirada ona bayildikmi araba calişti 50 kere istop ettim hic bişi yok yine evin yolunu tttum eve gittim istop ettim 15 dk sonra caliştirdim arac yine aynı tekrar adama gittim dedi boğaz kelebeği deişcek dedim allah kahretsin orda ostimde bi peugout servisine girdim makinaya bağlattık bi sürü hata vemriş makina hepside bobin den kaynaklanıyor dedi bobin değişti bilgisayaradaki tüm hatalar gitti oksijen sensörü cart curt bi sürü hata vermiş di beyin hepsi düzeldi araba ordada on numara calişti gezdim dolastm istop ettim 15 dk bekledim caliştirdim hic bişi yok bu lanet eve geri geldim geri caliştirdim yine aynı allahım kafayı yiyeceğim arkadaslar bizdemi bi c........... lik var anlamadım yanı kafayı sıyırmak üzereyim 400 e yakin parm gitti 200 lira bobine verdim 100 lira sensöre 300 gitti 30 ardan 60 lira işcilik of anam of evin yolunu zor buldm benim aklıma bişey geliyor acaba bu kelebek sökülünce hani rolanti o pis havaya göre ayarlı olundan ona göre calişio demi şimdi buna sıfırdan bi gaz ayarı mı lazım acaba? makinaya takip gaz ayarı yaptırsam düzelirmiki aracın 3500-4000 devirde takili kalior aynı sorunu yaşıyan arkadaslar varmi varsa çözüm onerisi söliyebilirlermi rolanti motorunda mıdır sorun oda cok pahalı 320 lira lanet parca napalım ne edelim abilerim kardeşlerim
|
|
![]() |
|
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben yaşadım aynısını... balata spreyi ile temizledi sanırım... ama bende rolanti normalin altına da düşüyordu... rolantı motoru değişecek dediler yok dedim biraz bineyim böyle aradan 1 yıl geçti... inan bana hiçbirşey değiştirmedim ve sıkıntısız kullanıyorum... tavsiyelere gelince
1) hava girişlerine dikkat et, motoru hangisi bilmiyorum ama krank girişi felan hava filtre aksamını kontrol et, oradaki bir kusur senin motorunun çalışmasını etkileyebilir. 2) bu yüksek devirde çalışmayı her zaman mı yapıyor yoksa ilk çalıştığında mı ona dikkat et. 3) aynı ağrızayı hem tüpde hem benzinde yapıyor mu? 4) aracın beynini sıfırlattırmayı dene. bazen en uygun çözüm yolu bu oluyor. 5) pek tavsiye etmem ama o ağrızayı yaptığı dönemde enjektör açıcı atıp 100 liralık da benzin attım... gaz kestirmeden vites atarak sürdüm aracı... onun ne yönde etkisi oldu bilemiyorum ama araç biraz açıldı o açık yani...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bi gaz ayarı yaptir daha da duzelmiyosa , tolanti motorundan başka bisi kalmamış gibi görünüyor
|
|
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
|
![]() |
|
lifeexciting ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Temmuz 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 45 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı lifeexciting
Gaz kelebeği temizlendikten sonra gaz kelebeğine kalibrasyon yapılması gerekiyor diye biliyorum.
|
|
2003 307 1.6 XR Benzin+LPG
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bu işler böyledir malesef. Arabanda bariz sorun vardır ustaya gidersin dükkanın önüne gelince sorun ortadan kalkar. Ustadan çıkarsın evde gene başlar:)
|
|
![]() |
|
tetik-soner ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2013 Konum: Üsküdar- İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1656 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tetik-soner
kelebek temizlendikten sonra adaptasyon ayarı yapıldımı..yapılmamışsa ondan olabilir..birde rolanti valfini temizle yada değiştir...
|
|
Peugeot 206 1.4 xr 2000
Cıtroen Xsara 1.6 16v 2001 Honda Accord 2.0 ex 1994 |
|
![]() |
|
gogo46 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2013 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
en mantıklısı
|
|
110hp 1020kg
|
|
![]() |
|
slhyldz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Ocak 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Aslında sorun bizden kaynaklanıyor. Araçtan anlamayan ustaya götürüp sonra kapı kapı dolaşıyoruz. Tamam adam megane2dan çok iyi anlar kuş serisini ezbere bilir ama peugeot citroen dedin mi iş değişir.
Sadece bu araçlara bakan iyi bir usta bulup her sorunda onunla muhattap olmak en iyisi.
Şimdi bu kelebek temizlendikten sonra işin ince bir işçiliği kalibrasyonu gerekiyor. Bu ayarı yaptıktan sonrada aracını bir müddet benzinde kullan. Bak bakalım nasıl problem var mı? İş tamam oldu dersen gazcıya gidiyorsun ve gazcı benzin açma kapama zamanına göre aracın gaz ayarını yapıyor.
( Rolanti inip çıkması gaz kelebeğinin benzin açma kapama zamanının yüksek olmasından kaynaklanıyor.
Gaz ayarıda buna göre yapılınca araç saçmalıyor. )
|
|
Peugeot 307SW Automatic 2006 Pendik-İstanbul
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |