![]() |
|
Kış Lastiği |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2013 Saat 10:32 |
Yarım saat kadar önce muayeneye araç soktum işyerinden bir abimin, yazlık lastikler var, muayeneden geçtik lastiklere bakmıyorlar muayenede yazlık mı kışlık mı bilginiz olsun. Lastikçiler lastik itelemek için muayeneden geçmez dediler onlara da ayriyeten saygılarımı sunuyorum..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
senalcay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu yıl sadece ticari araçlara yasal mecburiyet var ,özellere ise genelge çıkararak hiçbir süre tanınmadan mecburiyret ve yoksa ceza ilan edildi haksız mıyım ? böyle şeylere hemen anında geçilmesi yanlış onu anlatmaya çalışıyorum .Bir sonraki mevsim diye önceden ilan edilir.Şu an piyasada kış lastiği sıkıntısı ortaya çıktı.2-3 hafta önce kışlastiklerinde indirim ve kampanyalar varken şu an elini öpene satıyorlar.Adı sanı duyulmadık markalar piyasada cirit atıyor hemde yüksek fiyatlarla.
|
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Emniyet Genel Müdürlüğünün yayımladığı genelgeyle, başta İstanbul olmak üzere 54 ilde otomobillere kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.Emniyet Genel Müdürlüğü, kış şartlarının ağır geçtiği 54 ilde bugün kış lastiği denetimine başladı. Bugün başlayan denetimler, 20 Aralık'a kadar devam edecek. 20 ARALIK'TAN SONRA DENETİM YOK MU? Kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkları çeken çekicilerdeki tahrikli dingiller üzerindeki lastiklerin (çeker lastikleri) kış lastiği olması zorunludur. Seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunludur. http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/25373597.asp Düzenleyen yenice - 20 Aralık 2013 Saat 18:28 |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
haydaaaaa 4 lastik +stepne kışlık olmazsa ceza mı yazılacakmış yok artık
![]() ben sadece önlere bu kışı idare etmek için çıkma iki tane jant lastik alıcam. Yaza da fiyatlarda düşer hem biraz, sıfır kışlık lastiklerimi alıcam. Ama 4 tane mecburiyse ilk cezayı yiyene kadar devam ederim aga biz de insanız maaşımız belli giderimiz belli bu kadarda yüklenilmezki insana..
|
|
![]() |
|
![]() |
|
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Arkadaşlar 54 ilde ticari ve binekler de dahil kış lastiği uygulamasına geçildi. Bu kesin ve net bilgidir.
1 aralık - 1 nisan tarihleri arasında araçta bulunması gerekenler 4 lastik + stepne kış lastiği olacak kar zinciri, çekme halatı, takoz gibi yardımcı elemanlar bulunacak ilk ceza 77 TL. ikincisi 500 TL ve aracı bağlamaya kadar gidiyormuş. d100 karayolunda uygulamala yapılıyor. ben sadece ön lastikleri değiştirmiştim ama dün arkaları da değiştirdim. zincirimi de koydum bagaja :) karlı havalarda araç kullanmamı gerektirecek bir durum söz konusu değil ama bu durum artık cidden önemli. şakası yok, çatır çatır cezayı yapıştıryolar :) kar yok diye zorunlu değil diye birşey maalesef yok artık. |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
![]() |
|
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
goodyear ultragrip 8
|
|
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
|
![]() |
|
senalcay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2013 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 83 |
Aracım pug 206 lastik ebadları 175/65/14.Kış lastiği testlerine baktım.Continental ts800 1. Michelin Alpin4 2.gelmiş .Bu lastikleri kullanan var mı?Veya başka tavsiyesi olan.
|
|
![]() |
|
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben Mersin de yaşıyorum burada kış lastiği takmak zorunlu değil. Bir haftalığına iç anadoluya gidecek olsam kış lastiği almam mı gerekecek yoksa zincir bulundurmam yeter mi?
|
|
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Herşeyden önce can önemli olan eğer bu havalarda aktif olarak araç kullanıyorsanız o iş yaz lastiğiyle olmaz imkanınız varsa takın iki tane kar lastiği kafanızda rahat olsun karlı havalarda veya kış lastiği uygulaması yapıldığında zincir ve kış lastığınız yoksa 77 TL.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
Buğra ![]() 3. Vites ![]() ![]() TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Tekirdağ/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2325 |
|
|
2005 model
206 1.4 hdi panoramic |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Karlı iklim şartlarına sahip ve donma tehlikesi olan iller için geçerli bir durum 81 ilde değil bu uygulama.
Muayenede lastiğin diş derinliğine bakılır. |
|
![]() |
|
Arkadaşlar son günlerin popüler konusu kış lastiğinden bahsetmek istiyorum.Bildiğim kadarıyla kış lastiği için yasal zorunluluk sadece ticari araçlar için;Yani özel otomobiller için bir yasal zorunluluk yok.Emniyet G.M. nasıl oluyor da özel otolara da kış lastiği denetimi yapıp olmayana 77 TL ceza kesebiliyor?
Bir de acaba forumda son günlerde tüv araç muayenesi yaptıran var mı?Kış lastiği takılı olmayana muayene yapıyorlar mı? Bu konuda bilgi ve görüşlerinizi bekliyorum. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |