![]() |
|
Jantlarımı değiştirmeli miyim sizce? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2013 Saat 15:13 |
|
Benim yakışıkLı benzini damardan almaya lıkır lıkır içmeye devam ediyo, 1.4 motoruyla km'de 60 kuruşu deviriyo.. diğer C2 kullanıcılarından aldığım tepki de bunu doğruluyo adamda VTR-VTS var 50 kuruşu geçmiyo diyo..
Günah keçisi 205*45*16 olan jant lastik takımım mıdır sizce? ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
lastıkle cantla alakası yok aracın bakımı ve kullanma şekline baglı oldugunu düşünüyorum
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
|
arabayı aldıktan sonra yaptıklarımı yazıyım eksik varsa tamamla o zaman ustad.. Silindir kapak contası değişti, termostat değişti, devirdaim değişti, motor yağı değişti, yağ,hava,yakıt,polen filtreleri değişti, bujiler değişti, sibop ayarı yapıldı.. Kullanıma gelince de 2500 devirde vitesi değiştiririm arabayı sıkıştırmam yormam zorlamam sakin sakin kullanırım.. Problem başka nerede olabilir? Eeeeyy peugeotturkey ailesiiii :)
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Abi
1.4 motor 71.5 hp 104.3 nm tork 1066 kg ağırlık bilgileri bunlar, 40-45 kuruşa razıyım ben aslında. Bide ben sabah ve akşam soğuk motorla çıkıyorum 3.5 km gidip kapatıyorum. tam motor ısınıyo hararet göstergesi 3 dişe geliyo ben iniyorum bununda etkisi vardır dimi?
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
kardeşim benim ilk aklıma gelen böyle durumlarda bujiler oluyor, bujileri değiştirmişsin. Çok bilemediğim konu işallah bilen birileri cıkar forumda, fakat hiç çıkmazsa ve gittiğin ustalardan sonuç alamazsan/alamadıysan. 1 çok uzun süredir gittiğim olmak üzere. 1 de tanıdık vesilesiyle arabamı gösterdiğim ve çok memnun kaldığım. 2 ustam var.
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Volkan senin bütün sıkıntın aracı kısa mesaflerde kullanman, bu soğukta 3-4 km mesafalerde araç nerdeyse iki katı yakar, 4 km'den sonra ancak motor yeterli ısıyı bulup normal tüketime geçiyor. Ben 10 gündür sadece işe gidip gelmek için kullanıyorum aracı, 44 km olmuş ortalamam 17 lt görünüyor yakıtı sen hesapla :)
|
||
![]() |
||
|
Bu açıklama yüreğime su serpti :) çünkü ilk aldığımda inceden denemiştim 52 kuruş gibi bişeydi ki bujileri sibop ayarını yaptırmamıştım daha. Havalar ısındığında yada uzun mesafeli gezmeler yaptığımda normale dönecektir o zaman :) jantlarımdan vazgeçmek istemiyorum :) Doğan ve Salih abi sizlere de değerli yorumlarınız için teşekkür ederim ayrıca :) Bide ön panjurda logonun altındaki siyah kısmın içerden takılmak için kapağı var o kapağıda taktırıcam yarın, oradan ciddi bi rüzgar gidiyor motora, ısınma konusunda faydası olur diye düşünüyorum. ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
apranax77 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2013 Konum: Yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı apranax77
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bence siz genede sübab ayarlarını farklı bir ustaya tekrardan yaptırın.
|
||
![]() |
||
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
|
aynen - yol bilgisayarından kayıtlı kullanıcı verilerini sildikten sonra şehir içinde kısa mesafe kullanımda bendede 18- 20 lt yazmıştı bi uzun yol yaptım olması gereken rakama geri döndü 12-13 lt arasında şuan.
|
||
![]() |
||
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
|
aynen katılıyorum 206 varken bi dönem sabah akşam soğuk motor kullandım bi hesapladığımda km de 550 yakıyordum 1.6 benzin geçen sene sabah 5 km akşam 5 km şeklinde
|
||
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
||
![]() |
||
Can Oksuz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
|
Arabayı bedavaya mı aldınız naptınız hocam. Hani arabaya vereceğim parayı benzine veririm hesabı?
Şaka bi yana yakıt değeriniz 2bin motor bir araçla neredeyse kafa kafaya. Lastik tabanı geniş taktıysanız büyük ölçüde etkiler yakıtı. Araçta herhangi bir sıkıntı yoksa lastiğe bağlayın.
|
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
arabayı sat
![]() ![]() ![]() |
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
koramiral ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Kasım 2010 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 108 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı koramiral
|
benim 206 333 kuruş yakıyor lpg de yaklaşık 3,5 km sabah 3,5 km akşam ev işe yakın 1.4 75 beygir motor
Düzenleyen koramiral - 14 Aralık 2013 Saat 14:32 |
||
206 2000 1.4 lpg
|
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
Ayni lastik ölçülerini kullaniyorum bende lastik pek etkili degil bence volkan serkan abiye katiliyorum ısınamamasindan kaynaklaniyo kesinlikle bizimkide ısınana kadar 9 lt den asaagi yakmiyo daha sonradan 6 lt ye dusuyo :)
|
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
||
kursat611 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2013 Konum: karabuk Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat611
|
haftanın beş günü akşam okula gidiyorum mesafe 3.5 + 3.5 günlük toplamda 7 km genelde hararet ibresi birinci kademeye zor cıkıyor yanı 55 60 derece civarı nadiren 70 dereceye geldigi oluyor lpgde 30 kurus yakıyor ama iki depoda (70 * 2 = 140 tl) yaklasık 35 lira kadarda benzin yakıyor aracım 2001 xt 1.6 16 valf 110 beygir bu arada sogukken gaza basınca yıgılıyor gibi oluyor sankı arkadan biri asılıyor
|
||
2001 206 xt 110 beygir abs klima sunroof 205 40 17
|
||
![]() |
||
|
Hepinize öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim, genel olarak yazılanlara baktığımda ısınmadan kısa mesafe kullanmamdan dolayı yakıtımın yüksek olduğu sonucunu çıkarıyorum.. Benzine ekstra ödenek ayarlayabildiğim bir ara sırf denemek için çıkıcam uzun mesafe dolaşıcam istanbul içinde işe gidip gelsem 50 km zaten :) birde o şekilde deneyeceğim tahmin ediyorum ki normal yakacaktır. O denemenin sonunda konuyu yeniden hortlatırım :) jantlarıma falan dokunmuyorum günahını aldım onlarında :))
|
||
![]() |
||
![]() |
||
muro_60 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2012 Konum: Tokat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 929 |
|
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
|
Sibop ayarı aynen öyle 20 40 yapıldı ama buji tırnak arasını bilemiyorum orjinal bir takım buji aldım ondada sıkıntı yoktur heralde.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
peugeot 307 xt premium
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Volkan' ım hakkaten bi uzun yol yap bakalım gel Acıbadem' e
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |