![]() |
|
Ne lastikmiş arkadaş :) ve tavsiye lütfen |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 Saat 20:28 |
|
HErkese merhabalar :)
an itibari ile 3 saattir lastik arıyorum, saçma sapan yorumlar ve cevaplardan bıkkınlık geldi :) elinde benim ebatta lastik olmayan bir pirelli bayisi: " abi o lastikleri niye takıyosun ki, çıkart ben sana 4 jant verim onlarla gez " ve yine başka bir bayi: " abi 206 için o ölçüler olmaz ki ya, jantlarla mı oynadınız?? " başka bir bayi: " 205tabanlı takalım olmaz mı " diğer bir bayi: " 50 yanaklı takalım belli bile olmaz " ve diğeri: " elimizde çok temiz jant ve lastik takımı var çıkma, gel biz sana 4 tane jant 14inç, 4 tane de kışlık lastik ile on numara bi fiyat ve taksit yapalım, kışın onları kullanırsın yazın bunları " favori bayim: " abi internetten alma bak benden söylemesi. geçen bizim bi arkadaş parayı yolladı, lastiği bugün göndercem yarın göndercem derken aradan bir ay geçti, şimdi telefonlara da bakmıyo adam" Deli oldum ya :))) arkadaş memleketimizde çok acayip insanlar var. hepsine sorduğum soru, 195/45/16 kış lastiğiniz var mı? sadece en sondaki favori bayimde vardı, o da çok yüksek fiyat verdi, internette oldukça uygundu zaten verdiği cevaba koptum acilen çıktım :) Neyse bu talihsiz olayları geçelim :) kış lastiği arıyorum, pek de bilindik markalar ile karşılaşmadım. sunny ve hifly diye markalar vardı güvenemedim. fiyatları 230 TL. internette şuan syron diye bir marka var 150 180 lira civarında. lassa vardı 250 TL. yokohama var o da 250 TL. syron hakkında biraz araştırma yaptım, alman dergisinde maşallahı var, ıslak zeminde yol tutuşu 10 üzerinden 1.8 :)) kış lastiği ilk defa alacağım için diğerleri hakkında da hiçbir bilgim yok. yardımcı olursanız memnun olurum. |
||
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ramazan zurnanın zırt dediği zamanda işe kalkışmışsın. Şimdi lastikçilerin elinde kırbaçla gezdiği zamanlar. Yaklaşana vuruyor.
1.5 ay önce amcama kışlık lastik almaya gittiğimizde nisan ayında aldığım 205/55/16 michelin Alpin için 280tl istediler biz de 230tl ye almıştık. PAzartesi sorduğumda 320TL dedi aynı adam oha dedim. Kar haberi bile lastik piyasassını top yapıyor. Kalite konusunda son yıllarda goodyear ve özellikle conti büyük değişim gösterdi ama onların lastikleirni hem bütçeye göresini hem de ölçüye göresini bulmak zor heleki şu zamanda. Michelin bridgestone fln da aynı hesap. Netten alınan lastiklerde ben de çok kötü yorumlar okudum. Çok fazla hatalı veya yatmış lastik gönderilmiş. Yoksa n11 ve enpara ile 600tl ye alınabiliyordu adam akıllı bir lastik takımı. İmkanın varsa kaliteli bir 175/65/14 lastik alıp kara jant kullanman. Düzenleyen Alicilik - 11 Aralık 2013 Saat 20:47 |
||
![]() |
||
yenice ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
|
bi tane bayi hifly diye bir marka söyledi 225 lira dedi, sunny için de 230 lira dedi ama markaları hiç bilmediğim için yarın tekrar uğrarım dedim.
onun harici nette yokohama var, pirelli var bi de syron var. syron için hiç iyi şeyler okumadım. pirelli ve yokohama kullanan var mı acaba? varsa hiflye sunnye 230 vericeme pirelliye 250 verip netten alırım. lassa snowways de 250 TL. michelin alpin 295 TL, continental winter contact 303 TL. |
||
|
||
![]() |
||
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
|
ben n11 den aldım tanesi 125 tl 11 ay vade farksız taksitle 2013 26. hafta imalat goodyear ultragrip 8 sipariş kargoya çıktı 10 dakka sonra o fiyata bitti şuan goodyear yok 195*65*r15 michelin 157-195 arası bi bak istersen ücretsiz montajda var istanbul için ama balans ve montajı bana yakın biyerde kendim yaptırıcam anadolu yakasında servis gidemem bu havada
he birde bu balans ve sökme takmaya kaç para alırlarki 4 lastik için? |
||
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...
2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81 |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Abi nette yakala.co gibi sitelerde kampanyalar vardı 25-30 tl ye |
||
![]() |
||
tongucuk ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4496 |
|
harbimi diyon ali hemen siparişi iptal ediyorum
![]() |
||
||
![]() |
||
|
Valla ne diyim Ramazan hiç kullanmadığım markalar. Prensipte lassa derim ama fiyatı da pek yüksek. |
||
![]() |
||
elsoberano ![]() 4. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ali çok güzel anlatmış lastikçilerkırbaçla geziyor geçen sene aldığım lastiği taktıracak yeri zor buldum bulduğum yerde de 4 saat bekledim . sıfır lastiğe pazarlık filan hak getire
|
||
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
geçen sene bir tanıdıktan bize olan borcu karşılıgında adam arabaya uymayan lastikler takayım diyip durdu neymiş konfor daha çok olacakmış neyse tak dedik takdı bu sefer çamurluğa sürttü yok abi istemiyorum bunları orjinal ebat tak diyorum çamurlugu açtıralım diyo zorla taktırdım adama istedigimi valla
|
||
Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
||
![]() |
||
|
valla ben öyle araştırdımki 4 gün saçlarım döküldü aynı lastiği bayiye soruyorum 175 den aşağı diyen yok ve 8 taksit anca
michelin prelli goodyear bridgestone baktım istanbuldaki bu firmalara ait yakınlarımdaki bütün bayileri tek tek aradım tek tek fiyat aldım michelin bayileri bile neredeyse kıyaslama yaptıktan sonra michelinin türkiye şartlarında çok uygun olmadığını söylediler prelliye ben güvenmedim bridgestone 145 tl\ 8 taksit rm 32 modeli prelli 160-165 tl\ 8 taksit çok kişiye sordum çevremde herkes goodyear veya bridgestone dedi ödeme şartları ve fiyatı da uymadığı için ben goodyear tercih ettim traktör lastiği gibi hatta bakarken okadar abarttımki her lastiğin yakıt hız etiketlerini bile yazdım toplam 2 a4 kağıdı doldurdum en mantıklı n 11 geldi kliksada aynı lastik 127.50 tl idi ama orada kargo 6 gün montaj hizmetide yoktu |
||
||
![]() |
||
|
peki o zaman kış lastiği kullananlar hangi markaları kullanıyor diyeyim en iyisi :)
sanırım bu sunny ve hifye 230 lira vermeye gerek yok. iki tane alıcam için 460 vericeme 500 veririm pirelli alırım. şurada puanlama ve özelliklerini oldukça güzel yazmışlar http://www.pirelliotolastik.com/?urun-4875-PiRELLi-195-45-16-84H-XL-WINTER-210-SNOWCONTROL3.html Düzenleyen yenice - 11 Aralık 2013 Saat 21:47 |
||
|
||
![]() |
||
Burak ![]() MODERATOR ![]() ![]() P.T FORUM MODERATOR Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2012 Konum: İstanbul Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5330 |
|
geçen sene michelin almıştım 4 tane 980 TL idi 185.65.15 di ebatları
|
||
|
||
![]() |
||
|
ben sadece önlere almayı düşünüyorum. |
||
|
||
![]() |
||
osmntskn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2012 Konum: Artvin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
|
Goodyear ultragrip 8 tavsiye ederim. 175/65 r14 hamuru çok yumuşak. arabanın arkasından kürekle kar atıyormuş gibi gidiyor. n11'den aldım. 110 lira tanesi 55 tl de paraf puan, keyfime diyecek yok. Gelen lastikleri tek tek kontrol ettim en ufak hata yoktu.
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Bende kış lastiği alacaktım sonra hesap yaptım, işe gitmek için haftada 40 Km yol yapıyorum, kışın zaten gezmeye hiç çıkmıyoruz, karlı ve buzlu havalarda işe otobüsle gitmeye karar verdim ve lastik almaktan vazgeçtim, bugünde otobüse atlayıp işe geldim.
|
||
![]() |
||
kursat611 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2013 Konum: karabuk Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat611
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bende kış lastiği alacam da jantlar 17 lastıkler 205 e 40 orjinal teneke jantta bulamadım karabukte
|
||
2001 206 xt 110 beygir abs klima sunroof 205 40 17
|
||
![]() |
||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
|
Sade önlere alıyorsan daha çok dikkat etmelisin kullanırken. Arkaların normal olduğunu hiç unutmadan kullan yoksa o sana hatırlatıyor. Ben geçen sen 180 derece dönmüştüm. Allahtan araç yavaştı :) |
||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
||
![]() |
||
terzuu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
|
goodyear antigrip8 225*45*17 360tl den aldım güzel lastik kasım sonu gibi. erken taktırmak lazım.
|
||
bize her yer trabzon
|
||
![]() |
||
|
bugün yarın bende gidip alıcam bu yoksa başımıza iş açıcaz bu lastiklerle :)
|
||
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Güzel bilgi, petlas hakkında yorum/bilgi rica ederim? (ben yazlıklarını kullanıyorum çok memnunum kışlık bilginiz var mı?)
Düzenleyen dogan106 - 11 Aralık 2013 Saat 23:21 |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |