Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 aldım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 aldım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
MehmetMehmet Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 307 aldım
    Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 Saat 01:55
arkadaşlar aranıza yeni katıldım,geçen hafta itibariyle bende 2003 model 307 technoplus aldım.öğretmen arkadaşımdan 2. el olarak aldım yani sıfırdan kendisi almıştı ve 10 sene sürekli kendisindeydi ve şimdi ben aldım.hiç lpg taktırmadı,bütün bakımları yetkili serviste yapılmış,140000 km'de.en son 130000'de baskı balata,triger değişmiş,4 lastik michelin 2000 km önce sıfır taktırdı.arabada hiç darbe boya yoktur.ben alınca 140000 bakımını yaptırdım,gerçi yetkili servise götürmedim çünkü ford yetkili serviste arkadaşım çalıştığı için orda yaptırdım.yağlar,antifiriz,alt takımlar,bujiler,termostat vs anlayacağınız bütün A'dan Z'ye herşeyi kontrol edilip gerekli değişim ve bakımlar yapıldı.benim burda soracağım bazı sorular olacak şayet yardımcı olursanız sevinirim:

1-aracı 16000 TL'ye aldım,bakım masrafları+devir+sigorta+kasko hepsi bana 17500 TL'ye maloldu,bu fiyata normalmi pahalımı?

2-günlük 10 km ve ayda maximum 300 km(şehiriçi) yol yapacağım,yani yaz tatiline kadar şehirdışına çıkmam,bu durumda lpg taktırmalımıyım,şayet evetse hangi marka ve model taktırayım?

3-bu modeldeki arabaya hız sabitleyici olurmu,şayet olursa ne kadara malolur?

4-araba boşta çalışırken ayağımda çok hafifte olsa titreme oluyor,arkadaşa sorduğumda boğaz kelebeğini temizlediği için kalibrasyon yapılmalı dedi,sanayide bilgisayara bağlatıp yaptır dedi ama ne kadara malolur,yapılırken arabanın elektronik kısımlarında sorun oluşurmu?

5-arabayı haftaya komple iç-dış temizliğe vereceğim,motor kısmını yıkatıp koruma yaptırayım mı yani elektronik sorunlar oluşturur mu?

6-eski arabam şahin olmasına rağmen gaza ayak ucuyla dokunduğum an giderdi ama bu arabada gaza dokununca gitmiyor ancak gaza ayağımla basmam gerekiyor,bu durum normal mi?

7-aklıma gelmeyip sizin bildiğiniz kullanımda-bakımda vs yapmam gereken bişeyler var mı?

şimdiden herkese çok teşekkür ederim...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 Saat 01:58
8-herşeyi çalışıyor sadece cd ve cd değiştirici kısım çalışmıyor,daha öncede çok defa yaptırmış ama düzen tutmamış,bunu nerde yaptırabilirim,kronik bir sorunmu?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 Saat 02:01
aklıma sonradan geliyor kusur bakmayın

9-yol bilgisayarının olduğu ekran turuncu renkli olduğu için özellikle gündüz çok net değil gece iyi ama gündüz ışıktan pek görünmüyor,ekran beyaz led olmaz mı?
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 Saat 02:31
Öncelikle hoş geldiniz aracınız hayırlı olsun, elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışayım.

1-Fiyat gayet güzel bu fiyatlara 206 satılmaya çalışılıyor genelde

2-Bence gerek yok lpg'nin avantajı %30 lara kadar düştü, sorunları da var malesef

3- Fren müşürüne gelen sokette 4 kablo varsa ve fren pedalı elektronikse olur (6.sorunuza göre pedal elektronik) Maliyeti şuan sabitleme kolu sponsorumuz peugeot marketde kampanyada 110 TL, aktivasyon içinde ortalama 50 TL civarı alıyorlar 

4-Boğaz kelebeği adaptasyonu 20 liradan fazla değildir tamhinime göre bi sorunda olmaz

5-Motora elletmeyin bence motor temizliğini kendiniz motor temizleme spreyleri ile silerek kendiniz yapabilirsiniz.

6-Fren pedalı elektronik olduğu için normaldir, bende babamın broadwaye bindiğim zaman birden şahlanıyor.

7.....

8-Cd çaların tamiri ile hiç uğraşmayın düzen tutmaz, ya teybi değiştirin yada audio system denen cihazdan alıp takın, alttaki linkte cihazın incelemesi var bakabilirsiniz.

9- 307 ekranlarında ışıktan çok yazıların solma problemi vardır onuda ışık rengi değiştirerek çözemezsiniz, kesin çözüm solmayan 206 ekranı alıp takmak

Düzenleyen Serkan - 10 Aralık 2013 Saat 02:34
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 Saat 10:14
Serkan Bey çok teşekkür ederim...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2013 Saat 23:09
arkadaşlar bu 4. soru yani araba boşta çalışırken bacaklarımda çok hafifte olsa titreme oluyor,bu durum sizce arkadaşın söylediği gibi boğaz kelebeği temizlendiği için kalibrasyondanmıdır?balans falan desem ama balans yapıldı.

ayrıca önemli bir sorum daha olacak,geçen gün araba marşa basıyorum ama bi türlü çalışmıyor.arkadaşa sordum yakıt pompasının içinde birşeyi değiştirdi,bosch marka aldık sanayiden(75 TL) şuan araba çalışıyor ama geç çalışıyor yani kontağı çeviriyorum biraz  geç çalışıyor.

arkadaşın söylediğine göre yakıt pompasının değişmesi lazımmış ama o da pahalıymış.sizce yakıt pompasımı değişmeli?yoksa farklı bir şekilde sorun çözülürmü?şuan araba biraz geçte olsa çalışıyor yani sanırım araba çalışırken benzin biraz geç geliyor ondan dolayı geç çalışıyor,tabi hiç çalışmamasından iyi.eğer yakıt pompası kesinlikle değişecekse çıkma yada orjinal yada yan sanayi nasıl bişey önerirsiniz?

kusura bakmayın arabanın acemisi olduğum için fazla tedirgin oluyorum.şimdiden herkese teşekkür ederim.
Yukarı Dön
tariik_akan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tariik_akan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 00:33
hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin Mehmet bey güle güle kullanın...
Peugeot 206+ 1.4(KIRMIZI) BENZİNLİ -- PEUGEOT 307 SW 1.6 (GÜMÜŞ GRİ) BENZİNLİ
Yukarı Dön
ersin025 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersin025 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 00:42
aramıza hoş geldiniz aracınız hayırlı uğurlu olsun ben geçen gaz boğaz kelebeği temiziği ve adaptasyonu yaptırdım 50 tl ye mal oldu ayrıca yol bilgisayarı ekranının solma sorunu bendede var şimdilik idare ediyorum siz o ekranına birde güneş gözlüğü takında bakın yazı namına hiç birşey göremezsiniz.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 00:43
Orjinalini yazan: tariik_akan tariik_akan Yazdı:

hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin Mehmet bey güle güle kullanın...
çok teşekkür ederim...
Yukarı Dön
pesimistyle21 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pesimistyle21 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 08:54
KARDEŞ ÖNCELIKLE HAYIRLI UGURLU OLSUN allah kaza bela vermesın

bu paraya boyle sorunlu bır araba alman normaldır yoksa sana kımse bu aracı 16 ya vermezz acık konusayım 2004 model xs aldım 21 mılyara darbesız boyasız maşalah en ufak sorunum yok nıye araba temız ve bakımlı senın arabayı baya yormuşlar bayagı ugrastıracak senı keşke 2 lıra fazla verıp daha temiz sorunsuz bır araç alsaydın kardeşim ...
Yukarı Dön
sanane79 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sanane79 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 10:58

slm.arkadaslar benımde yardıma ıhtıyacım var gecen ay 2007 model 307 aldım 1.4 comfort paket,araba 150 bınde bende de bazı sıkıntılar var,oksıjen sensoru calısmıyordu degıstırdım yakıt ınanılmaz fazlaydı,daha denemedım arıza ısıgı sondu ıkı gun sonra yıne yandı tamırcım normal dedı tuplu arabalar yapar dedı. gelelım aracta tıtreme var hemde tekleme bılgısayara baglattım ıkıncı motorda arıza var dedı tamırcıye gıttım,ya subaplardır ya bobın yada bujılerdır dedı,bobın 200 tl cıvarı bujı 60 tl  degıstırmedım ama benm korkum subaplarda sıkıntı cıkacak dıye subaplarda sıkıntı olursa masraf ne olur,bırde subapların tamamı mı degısır.bırde bujı uclarında cok hafıf yag vardı ,araba tuplu 2 yıl olmus tup takılalı garantısı ıcınde cıktı 30bın gıdılmis tuple tahmını ,yardımlarınız ve tecrubelerıızı beklıyorum arkadaslar
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 11:03
Orjinalini yazan: pesimistyle21 pesimistyle21 Yazdı:

KARDEŞ ÖNCELIKLE HAYIRLI UGURLU OLSUN allah kaza bela vermesın

bu paraya boyle sorunlu bır araba alman normaldır yoksa sana kımse bu aracı 16 ya vermezz acık konusayım 2004 model xs aldım 21 mılyara darbesız boyasız maşalah en ufak sorunum yok nıye araba temız ve bakımlı senın arabayı baya yormuşlar bayagı ugrastıracak senı keşke 2 lıra fazla verıp daha temiz sorunsuz bır araç alsaydın kardeşim ...
teşekkür ederim Allah kimseye kaza bela vermesin ama ben alırken arabayı öncelikle öğretmen arkadaşım ve neyi varsa söyledi(geç çalışma meselesinide kendisi söylemişti),ayrıca yetkili servise beraber gittik expertiz raporu çıkarttık ve araba temiz çıktı yani bence 10 yaşındaki bir araç için geç çalışma meselesi gibi bazı sorunların olması gayet normal.sizin aldığınız 2004 model araçta benimki ile yaşıt ve yarın sorunlar çıkarabilir(inşallah çıkarmaz) nihayetinde sıfır araç değil kaldı ki sıfır araç bile sorun çıkarabiliyor sonuçta kul yapımı.ben sadece bu sorunun sebebini ve çözümünü sordum...
Yukarı Dön
barishrocker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 11:55
Göğüsteki ekran ve teyp sorunluysa eğer ikisini de değiştirip multimedia bir ürün düşünülebilir.
http://m.gittigidiyor.com/urun/aciklamasi/97658151
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 12:23
Orjinalini yazan: barishrocker barishrocker Yazdı:

Göğüsteki ekran ve teyp sorunluysa eğer ikisini de değiştirip multimedia bir ürün düşünülebilir.
http://m.gittigidiyor.com/urun/aciklamasi/97658151
teşekkürler...
Yukarı Dön
barishrocker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı barishrocker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 14:42
Rica ederim. Birisinin uygulamasını görmüştüm; araca ipad bağlamış. Tüm araç bilgilerini; hız,arıza,yakıt vs ipada aktarmış ve konsola sabitlemiş.
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535
Yukarı Dön
ersin025 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ersin025 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 14:47
Aslında serkan'ın da bahsettiği solmayan 206 ekranlarından alıp takmak lazım ama ben hala değiştirmedim idare ediyor
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 16:44
Orjinalini yazan: MehmetMehmet MehmetMehmet Yazdı:

arkadaşlar bu 4. soru yani araba boşta çalışırken bacaklarımda çok hafifte olsa titreme oluyor,bu durum sizce arkadaşın söylediği gibi boğaz kelebeği temizlendiği için kalibrasyondanmıdır?balans falan desem ama balans yapıldı.

ayrıca önemli bir sorum daha olacak,geçen gün araba marşa basıyorum ama bi türlü çalışmıyor.arkadaşa sordum yakıt pompasının içinde birşeyi değiştirdi,bosch marka aldık sanayiden(75 TL) şuan araba çalışıyor ama geç çalışıyor yani kontağı çeviriyorum biraz  geç çalışıyor.

arkadaşın söylediğine göre yakıt pompasının değişmesi lazımmış ama o da pahalıymış.sizce yakıt pompasımı değişmeli?yoksa farklı bir şekilde sorun çözülürmü?şuan araba biraz geçte olsa çalışıyor yani sanırım araba çalışırken benzin biraz geç geliyor ondan dolayı geç çalışıyor,tabi hiç çalışmamasından iyi.eğer yakıt pompası kesinlikle değişecekse çıkma yada orjinal yada yan sanayi nasıl bişey önerirsiniz?

kusura bakmayın arabanın acemisi olduğum için fazla tedirgin oluyorum.şimdiden herkese teşekkür ederim.
arkadaşlar yardımcı olacak kimse yokmu?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MehmetMehmet Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2013 Saat 23:37
Güncel
Yukarı Dön
bluefire Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı bluefire Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 Saat 18:01
307 aracımda ekran için ben led T5 ampül denedim. Sonuçlar baya tatmin edici. Gündüz de görünür oldu.  Ama biraz iyisi bir led kullandım. Bayaca bir parlıyor.
Yukarı Dön
ErDeM___ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErDeM___ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2014 Saat 20:39

arkadaşlar yardımcı olacak kimse yokmu?

Merhaba Aranıza yeni katıldım. Uzun sure 2004 model 307 tecnoplas kullandım boşta titreme boğaz temizliğinden sonra ayar yapılması gerekir ancak hala titreme yapıyorsa buji lerinizle alakalı olabilir benim başıma geldi bogazı temizlettim ayar yapıldı ancak yine devam ediyordu bujileri değiştim hiç bir sorun kalmamıştı.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2172 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6696 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 126 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 108 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 109 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 713 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 123 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 150 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 845 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 335 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 528 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 408 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107822 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1646 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3416 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10377 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9326 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1162 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1401 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
ErkamC 1
Ozzy1903 1
eRRoR 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English