![]() |
|
307 aldım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
MehmetMehmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 Saat 01:55 |
|
arkadaşlar aranıza yeni katıldım,geçen hafta itibariyle bende 2003 model 307 technoplus aldım.öğretmen arkadaşımdan 2. el olarak aldım yani sıfırdan kendisi almıştı ve 10 sene sürekli kendisindeydi ve şimdi ben aldım.hiç lpg taktırmadı,bütün bakımları yetkili serviste yapılmış,140000 km'de.en son 130000'de baskı balata,triger değişmiş,4 lastik michelin 2000 km önce sıfır taktırdı.arabada hiç darbe boya yoktur.ben alınca 140000 bakımını yaptırdım,gerçi yetkili servise götürmedim çünkü ford yetkili serviste arkadaşım çalıştığı için orda yaptırdım.yağlar,antifiriz,alt takımlar,bujiler,termostat vs anlayacağınız bütün A'dan Z'ye herşeyi kontrol edilip gerekli değişim ve bakımlar yapıldı.benim burda soracağım bazı sorular olacak şayet yardımcı olursanız sevinirim:
1-aracı 16000 TL'ye aldım,bakım masrafları+devir+sigorta+kasko hepsi bana 17500 TL'ye maloldu,bu fiyata normalmi pahalımı?
2-günlük 10 km ve ayda maximum 300 km(şehiriçi) yol yapacağım,yani yaz tatiline kadar şehirdışına çıkmam,bu durumda lpg taktırmalımıyım,şayet evetse hangi marka ve model taktırayım?
3-bu modeldeki arabaya hız sabitleyici olurmu,şayet olursa ne kadara malolur?
4-araba boşta çalışırken ayağımda çok hafifte olsa titreme oluyor,arkadaşa sorduğumda boğaz kelebeğini temizlediği için kalibrasyon yapılmalı dedi,sanayide bilgisayara bağlatıp yaptır dedi ama ne kadara malolur,yapılırken arabanın elektronik kısımlarında sorun oluşurmu?
5-arabayı haftaya komple iç-dış temizliğe vereceğim,motor kısmını yıkatıp koruma yaptırayım mı yani elektronik sorunlar oluşturur mu?
6-eski arabam şahin olmasına rağmen gaza ayak ucuyla dokunduğum an giderdi ama bu arabada gaza dokununca gitmiyor ancak gaza ayağımla basmam gerekiyor,bu durum normal mi?
7-aklıma gelmeyip sizin bildiğiniz kullanımda-bakımda vs yapmam gereken bişeyler var mı?
şimdiden herkese çok teşekkür ederim...
|
||
![]() |
||
MehmetMehmet ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2013 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
8-herşeyi çalışıyor sadece cd ve cd değiştirici kısım çalışmıyor,daha öncede çok defa yaptırmış ama düzen tutmamış,bunu nerde yaptırabilirim,kronik bir sorunmu?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
|
aklıma sonradan geliyor kusur bakmayın
9-yol bilgisayarının olduğu ekran turuncu renkli olduğu için özellikle gündüz çok net değil gece iyi ama gündüz ışıktan pek görünmüyor,ekran beyaz led olmaz mı?
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Öncelikle hoş geldiniz aracınız hayırlı olsun, elimden geldiği kadar cevap vermeye çalışayım.
1-Fiyat gayet güzel bu fiyatlara 206 satılmaya çalışılıyor genelde 2-Bence gerek yok lpg'nin avantajı %30 lara kadar düştü, sorunları da var malesef 3- Fren müşürüne gelen sokette 4 kablo varsa ve fren pedalı elektronikse olur (6.sorunuza göre pedal elektronik) Maliyeti şuan sabitleme kolu sponsorumuz peugeot marketde kampanyada 110 TL, aktivasyon içinde ortalama 50 TL civarı alıyorlar 4-Boğaz kelebeği adaptasyonu 20 liradan fazla değildir tamhinime göre bi sorunda olmaz 5-Motora elletmeyin bence motor temizliğini kendiniz motor temizleme spreyleri ile silerek kendiniz yapabilirsiniz. 6-Fren pedalı elektronik olduğu için normaldir, bende babamın broadwaye bindiğim zaman birden şahlanıyor. 7..... 8-Cd çaların tamiri ile hiç uğraşmayın düzen tutmaz, ya teybi değiştirin yada audio system denen cihazdan alıp takın, alttaki linkte cihazın incelemesi var bakabilirsiniz. 9- 307 ekranlarında ışıktan çok yazıların solma problemi vardır onuda ışık rengi değiştirerek çözemezsiniz, kesin çözüm solmayan 206 ekranı alıp takmak
Düzenleyen Serkan - 10 Aralık 2013 Saat 02:34 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
|
Serkan Bey çok teşekkür ederim...
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
|
arkadaşlar bu 4. soru yani araba boşta çalışırken bacaklarımda çok hafifte olsa titreme oluyor,bu durum sizce arkadaşın söylediği gibi boğaz kelebeği temizlendiği için kalibrasyondanmıdır?balans falan desem ama balans yapıldı.
ayrıca önemli bir sorum daha olacak,geçen gün araba marşa basıyorum ama bi türlü çalışmıyor.arkadaşa sordum yakıt pompasının içinde birşeyi değiştirdi,bosch marka aldık sanayiden(75 TL) şuan araba çalışıyor ama geç çalışıyor yani kontağı çeviriyorum biraz geç çalışıyor.
arkadaşın söylediğine göre yakıt pompasının değişmesi lazımmış ama o da pahalıymış.sizce yakıt pompasımı değişmeli?yoksa farklı bir şekilde sorun çözülürmü?şuan araba biraz geçte olsa çalışıyor yani sanırım araba çalışırken benzin biraz geç geliyor ondan dolayı geç çalışıyor,tabi hiç çalışmamasından iyi.eğer yakıt pompası kesinlikle değişecekse çıkma yada orjinal yada yan sanayi nasıl bişey önerirsiniz?
kusura bakmayın arabanın acemisi olduğum için fazla tedirgin oluyorum.şimdiden herkese teşekkür ederim.
|
||
![]() |
||
tariik_akan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mart 2012 Konum: BÜYÜKÇEKMECE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 111 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tariik_akan
|
hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin Mehmet bey güle güle kullanın...
|
||
Peugeot 206+ 1.4(KIRMIZI) BENZİNLİ -- PEUGEOT 307 SW 1.6 (GÜMÜŞ GRİ) BENZİNLİ
|
||
![]() |
||
ersin025 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
|
aramıza hoş geldiniz aracınız hayırlı uğurlu olsun ben geçen gaz boğaz kelebeği temiziği ve adaptasyonu yaptırdım 50 tl ye mal oldu ayrıca yol bilgisayarı ekranının solma sorunu bendede var şimdilik idare ediyorum siz o ekranına birde güneş gözlüğü takında bakın yazı namına hiç birşey göremezsiniz.
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
|
|
||
![]() |
||
pesimistyle21 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2013 Konum: mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pesimistyle21
|
KARDEŞ ÖNCELIKLE HAYIRLI UGURLU OLSUN allah kaza bela vermesın
bu paraya boyle sorunlu bır araba alman normaldır yoksa sana kımse bu aracı 16 ya vermezz acık konusayım 2004 model xs aldım 21 mılyara darbesız boyasız maşalah en ufak sorunum yok nıye araba temız ve bakımlı senın arabayı baya yormuşlar bayagı ugrastıracak senı keşke 2 lıra fazla verıp daha temiz sorunsuz bır araç alsaydın kardeşim ... |
||
![]() |
||
sanane79 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2013 Konum: türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
|
slm.arkadaslar benımde yardıma ıhtıyacım var gecen ay 2007 model 307 aldım 1.4 comfort paket,araba 150 bınde bende de bazı sıkıntılar var,oksıjen sensoru calısmıyordu degıstırdım yakıt ınanılmaz fazlaydı,daha denemedım arıza ısıgı sondu ıkı gun sonra yıne yandı tamırcım normal dedı tuplu arabalar yapar dedı. gelelım aracta tıtreme var hemde tekleme bılgısayara baglattım ıkıncı motorda arıza var dedı tamırcıye gıttım,ya subaplardır ya bobın yada bujılerdır dedı,bobın 200 tl cıvarı bujı 60 tl degıstırmedım ama benm korkum subaplarda sıkıntı cıkacak dıye subaplarda sıkıntı olursa masraf ne olur,bırde subapların tamamı mı degısır.bırde bujı uclarında cok hafıf yag vardı ,araba tuplu 2 yıl olmus tup takılalı garantısı ıcınde cıktı 30bın gıdılmis tuple tahmını ,yardımlarınız ve tecrubelerıızı beklıyorum arkadaslar
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
|
|
||
![]() |
||
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
|
Göğüsteki ekran ve teyp sorunluysa eğer ikisini de değiştirip multimedia bir ürün düşünülebilir.
http://m.gittigidiyor.com/urun/aciklamasi/97658151 |
||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
|
|
||
![]() |
||
barishrocker ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Aralık 2013 Konum: stnbl Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1276 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı barishrocker
|
Rica ederim. Birisinin uygulamasını görmüştüm; araca ipad bağlamış. Tüm araç bilgilerini; hız,arıza,yakıt vs ipada aktarmış ve konsola sabitlemiş.
|
||
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar) Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535 |
||
![]() |
||
ersin025 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
|
Aslında serkan'ın da bahsettiği solmayan 206 ekranlarından alıp takmak lazım ama ben hala değiştirmedim idare ediyor
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
|
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MehmetMehmet
|
Güncel
|
||
![]() |
||
bluefire ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
|
307 aracımda ekran için ben led T5 ampül denedim. Sonuçlar baya tatmin edici. Gündüz de görünür oldu. Ama biraz iyisi bir led kullandım. Bayaca bir parlıyor.
|
||
![]() |
||
ErDeM___ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2014 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
|
Merhaba Aranıza yeni katıldım. Uzun sure 2004 model 307 tecnoplas kullandım boşta titreme boğaz temizliğinden sonra ayar yapılması gerekir ancak hala titreme yapıyorsa buji lerinizle alakalı olabilir benim başıma geldi bogazı temizlettim ayar yapıldı ancak yine devam ediyordu bujileri değiştim hiç bir sorun kalmamıştı. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |