![]() |
|
Kalorifer sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2013 Saat 18:19 |
|
Bugün yaklaşık bir saat önce ısı en yüksek derecede ( max ) olmasına rağmen arabanın kaloriferi soğuk hava üflemeye başladı ki sabah saat 10 dan akşam 5e kadar sıcacık üflüyordu birden kesti sıcak üflemeyi. Klima fanları çalışıyor. Motor hararetı normal yerinde. Ancak sıcak hava üflemiyor. Acaba petekmi tıkandı yoksa sıcak ile soğuk suyun akışını sağlayan mekanızmamı bozuldu? Daha önce başına böyle birşey gelen varmıdır?
Araç 2006 Peugeot 407 1.6 HDI comfort
Düzenleyen Moondust - 07 Aralık 2013 Saat 18:21 |
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
comfort olduğundan tek taraflı klıma var aracında.. hararet normal fan calısıyo ufluyo istediğin kademelerde ama sıcak soğuk ayrı mı yapmıyor zannedersem.. klape sorunu var hocam sana linki gondereyım ıncele bir.. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27711&PID=408696񣱸 |
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
![]() |
||
|
Hararet normal,fanlar çalışıyor. Ama sürekli soğuk hava üflüyor. Acaba pete tıkalı olabilirmi?
|
||
![]() |
||
kursat3006 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1845 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kursat3006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Peteğin tıkalı olma ihtimali yüksek görünüyor
|
||
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91 |
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
petek tıkalı ben pek zannetmiyorum 407lerde klape sorunu vardır genelde.. dual klıma olsaydı bırı sıcak uflucektı yanı sıcak soguk ayar yapabılcektın dıger tarafa ayar veremıcektın.. tek klıma olduğundan buyuk ıhtımal klape sorunu..
|
||
|
||
![]() |
||
|
Peki bir zamanlar bu arabaların bayii satış fiyatı 47/48 tllerde idi. Bu paralara neler vardı ve sorunsuzdu. Bu araba bu kadarmı sıkıntılı bir araba ?
Bu durumda ben hata ettim başım daha çok ağrıyacak desenize.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Ben de klape sorunu oldugunu dusunuyorum. 407'lerde en cok gorulen problemdir. Serviste yapmaya kalkarsaniz bayagi bir pahaliya patlar cunku konsolun inmesini gerektiren bir istir. Ucuz yollu tamir olanaklari da var.
|
||
![]() |
||
|
Saat 8 gibi aci otomotivin yol yardimini arafim ve kalorifer motoru arizali dediler acabami diye dusunuyorum.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Hava ufluyor diyorsunuz? |
||
![]() |
||
muhammed.ceyhan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2013 Konum: gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 284 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muhammed.ceyhan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aracin suyunu kontrol edin. daha once basima geldi. aracta su olmadigi icin musur sicakligi algilayamiyor. hararet normal degerlere yakin oluyor ancak arac petekte su olmadigindan sicak hava ufleyemiyor.
|
||
![]() |
||
|
hocam sorunu tam bıze ıletemıyosun.. dıgıtal tek taraflı klıma aracın, hava ufluyo fakat sıcak soğuk ayrı mı yapmıyor aracın.. bu sorun genellıkle 407lerde kronıktır.. servıse gıtmeden ozel servısler bunu basıt bır sekılde halledıyolar..hararette normal dersın aracın.. yanı bence %100 klape sorunu, fan ayarı fln yapıyosun dımı ıstedıgın kademeye getırebılıyosn.. ekranda max yazısına gelmesıne karsın, sıcaklık gelmiyor.. |
||
|
||
![]() |
||
|
Bakın aracimda kalorifer ile ilgili olarak fanlarindan tutun diger tum elektronik aksamlari calisiyor. Arabanin motor suyuda tamam eksik yok.Muhtemelen petek tikali olsa gerek cunku dun gece havalandirmayi ayak kismina verdim ve ilik bir hava verdi sonradan nispeten isitti. Ama konsoldaki peteklerden ve camin onunden soguk uflemeye devam etti. |
||
![]() |
||
|
klape sorunu hocam buu
|
||
|
||
![]() |
||
|
Teshisiniz doğru. Klapeyi iptal ettik. Su anda surekli sıcakta. Geçici olarak bir çözüm ürettik . Ancak kesinlikle torpidonun sökülmesi gibi bir durum söz konusu değil. sol yandan sökülerek çözülebiliyor. Benim korkum radyatörüydü. Radyatöründe sorun vardı kireç çözücü ile hallettik içinde ufak bir tıkanıklık vardı açtık. Antifirizi ilave ettik. Allaha şükür kalorifer radyatörünü çatlatmadı. İlgi ve alaka için teeşekkür ederim. Mümkün olduğu sürece online olmaya çalışıcam.
|
||
![]() |
||
gogly35 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Temmuz 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 744 |
|
Buna benzer sorun benimde başımda.. Son günlerde dikkatimi çekiyor araç kaloriferi ısıtmıyor, hararet seviyesi normal sorun yok ama üfleme ılık seviyede, tam olarak sıcak hava vermiyor..
Bizim sorunda buna benzer olabilirmi??
|
||
308 VTI // 2009
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |