![]() |
|
lastik ebadı hakkında |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
foresteng. ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Nisan 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı foresteng.
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2013 Saat 14:17 |
Arkadaşlar,
Bir dostun bana borcu var.. Kendisine 2 adet kışlık lastik alacaktı, 4 tane al 2 si benim olsun dedim anlaştık.. Ancak onun aracı Polo ve lastik ebatları 175/70/14; benimkilerde 175/65/14 .. Hepsiburada.com da kışlık petlas var 175/65/14 (Petlas 175/65 R 14 Tl W601 T* Kış Lastiği Üretim Tarihi : 2013; KDV dahil 103,13 TL).. Arkadaş bunu görmüş ve alayım diyor. Benim için uyar ama onun ebatları açısından sıkıntı yaratır mı ![]() http://www.lastiknet.com/icerik.asp?inf=25 bu siteye göre sıkıntı olacağa benziyor.. Nedeni 5 mm yanak farkı mı dir
|
|
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara |
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
![]() ![]() ![]() ![]() |
sadece öne takmak büyük hata. ya dört tane takın ya hiç takmayın
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
ömer_tarsus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2012 Konum: Tarsus Durum: Aktif Değil Mesajlar: 216 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ömer_tarsus
Yanak farkı tabi var ama 17 mm çap farkı olur yani yaklaşık 2 cm daha küçük lastik. Lastiğin her turu 5 cm daha kısa olur ve aracın hızı mesela 90 iken km si 92-93 gibi olur. Arkadaşının araca 185/65 R14 lastikte olabilir. Tabi bunlar benim amatörce hesaplarım ve görüşlerim. Lastik işini yapanlar daha iyi bilir.
|
|
206 XT HDİ 2004 model(o artık yok)
Citro Yeni C3 2011 1,6 vti confort triptonik |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bende düz mantıkla cvp veriyorum. benim mantığımda önler **/45/** arkalar **/55/** yanak genişliği kullanarak arkaya konforun fazla vermekte bir sakınca olduğunu duymadım. tam tersinde ne olur bilmiyorum ki yanak genişliği konforla alakalıdır diyerek sıkıntı olmaz diyebilirim.
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
yanak genişliği bir ölçü değil ki, tabanın oranı.
175/65 ise 175'in %65'i yanak
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |