Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ? >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aracım Yağışta Kaydı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aracım Yağışta Kaydı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aracım Yağışta Kaydı
    Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 Saat 23:02
Merhaba arkadaşlar geçen gün yağış vardı  daha sonra kesıldı bende yola çıktım 70 Km Hızla gidiyordum virajı gordum frenledım hızım duşmeye başladı ama aracın kaydığını farkettım hemen freni bıraktım boşa aldım ama durmadı frene çek bas yaptım ilerdede başka bir araç duruyordu tek araçlık yol ona çarpmamak için mecburen bankete vurdum jant fena oldu tabi yeni bir saç jant aldım, jant kapak takımı aldım , bılya dağılmış değiştirdim,rot balansa soktum aracı, sonrasında test yaparken farkettım topuz hızlandıkça delı gıbı sallanıyor tekrar uğradım servıse sağ aks dağılmış oyuzdenmış ben değişim olcak diye beklıyorken adam bu nu toplarım ben çok hasarlı değil  hallederım şımdı dedı yaptı test edelım dedı sorun ortadan kalkmıştı ne kadar dedım 50 TL dedı tamam dedım ışıme geldı çıktım sonrasında baya zorladım aracı ses vb sallanma tek bısey bulamadım . şımdı ilk olarak ben bu aksa ne kadar güvenebilirim sıkıntı yaratırmı ? 2.Lastıklerım yeni aracım ılk defa böylesıne kaydı savruldu bir frencıye uğrasammı frenlerdekı sapma böyle birşeye etkı edermı ? Fıkrı olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum ...
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 Saat 23:28
Geçmiş olsun Samet Allah beterinden saklasın, aksta sıkıntı çıkarsa zaten yine kendini belli eder, frenleri de bi test ettir bence kafan rahat olsun.
Yukarı Dön
gogly35 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gogly35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2013 Saat 23:31
Çok geçmiş olsun...
308 VTI // 2009
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 00:36
Geçmiş olsun, akslar genelde tanesi 100-125 tl' den tamir edilir ustasına, yanlış anlamadıysam rot balansçı aksını yapmış. Serkan Abinin' de dediği gibi aks kendini belli eder. Demek gerçekten çok ufak bi problem varmış. Problem tekrarlarsa ustaya götürüsün ama sanmam tekrarlayacağını. Geçmiş olsun her şerde bi hayır vardır. 

*Yağmur yeni başlamışken 
*Yağmur durmuş yerler ıslak fakat lastik kuruyken (genelde otoparktan aracı çıkardığımızda) çok dikkat etmeliyiz jilet gibi olur 

Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 02:28
Çok geçmiş olsun ben de ciddi olarak yaz ayında kızgın asfaltta kayıp kaldırıma çıktım karter eğilmiş o gün ve aradan geçen 4 ay sonraki ve en güncel sonuç olarak aracımın şu an serviste olduğunu ve yeni motor yapılıyor olduğunu söyleyebilirim hoş motoru conta yakmasından ve aracı aldığımızda dolandırılmaktan kaybettik ama karteri de ben eğince bazı parçalar bayağı aşınma yapmış yağlanmadığından dolayı.. eski motorumuzdan sadece motor bloğunu ve silindirleri kurtarabildik masraf 6 bin tl
Yukarı Dön
Can Oksuz Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Can Oksuz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 02:33
70km den düşük hızla kayıyorsanız bence lastiklerinizi değiştirin.
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 02:36
Orjinalini yazan: cansytnn cansytnn Yazdı:

Çok geçmiş olsun ben de ciddi olarak yaz ayında kızgın asfaltta kayıp kaldırıma çıktım karter eğilmiş o gün ve aradan geçen 4 ay sonraki ve en güncel sonuç olarak aracımın şu an serviste olduğunu ve yeni motor yapılıyor olduğunu söyleyebilirim hoş motoru conta yakmasından ve aracı aldığımızda dolandırılmaktan kaybettik ama karteri de ben eğince bazı parçalar bayağı aşınma yapmış yağlanmadığından dolayı.. eski motorumuzdan sadece motor bloğunu ve silindirleri kurtarabildik masraf 6 bin tl

Yani diyeceğim şu ki eşeğinizi sağlam kazığa bağlayın..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 07:39
Yanlısın büyüğü araba arka tarafı kaymaya başladığında frene basmak. Hele hele bas çek yapmak. Önden çekişli araçta vites düşüp biraz gaz verirseniz kayma yonunun tersine direksiyonu çok az kırıp, araba arkasını toparlar.
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 08:55
geçmiş olsun frenlere baktırmada fayda var

Düzenleyen Burak - 23 Kasım 2013 Saat 09:11
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
206+bülent Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 206+bülent Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 09:05
Geçmiş olsun
carpe diem
206+ HDI
Yukarı Dön
ahmed206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmed206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 11:09
Geçmiş olsun, çok mantıklı yorumlar gelmiş ustalardan, mutlaka dikkate alın bundan sonra.
Ben de gizli buzda sola meyilli köprüye tırmanırken arabanın arkası kaymıştı, hemen kontrasını vererek kurtarmıştım yoksa köprüden bile düşebilirdik, Allah korudu... Bu tür durumlarda hiç bir şey bilmiyorsanız gazı freni bırakın vites falan düşürün...
Yukarı Dön
Mesut48 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mesut48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 11:09
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun.Bana lastikler kötü gibi geldi,nasıl durumları ?
__B0DRUMLU__
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 12:14
Orjinalini yazan: Can Oksuz Can Oksuz Yazdı:

70km den düşük hızla kayıyorsanız bence lastiklerinizi değiştirin.

Çok yanlış bir bilgi
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 13:36
Cevap yazan herkese teşekkürler Allah herkesi korusun bu gibi durumlardan.Öncelikle lastiklerim 1 senelik bile değiller Pirelli üretimi olan ''Formula Energy'' yaz lastikleri tabikide çok iyi bir lastık değil ama ilk defa böyle oluyor bu lastıklerle demekki ıslak zemınde performansı iyi değilmiş görmüş test etmiş olduk ancak 70 Km hızda az değil yaz lastiği sonuçta hata da biraz benım oldu o vıraja az daha yavaş gırseydım böyle olmazdı eminim.Araç kayarken uygulanıcak şeylere gelınce tek araçlık bır yoldu ve hemen önümde başka araç duruyordu vitesim zaten üçteydi iki yaptım ama kaymaya devam etti bir çok şey yapılabılırdı ama biranda oldu ve herşeyi denemeye fırsat kalmadı bıldıklerımı yaptım ama olmadı frene basmak tabıkıde yanlış ama o ruh halıyle ondekı aracı gorunce bir şekılde ona çarpmamak ıçın durmam gerekıyordu en nıhayetınde kaldırıma kırdım ve durabıldım  sonuç benım ıçın kotu olsada bir başkasına zarar vermemek mutlu etti kendı aracımın kaportasınada tek bır zarar gelmedi çok şükür böyle bişeyide atlattık ayrıca belki şaka gibi gelıcek ama benım o çarpmamak ıçın kaldırıma vurduğum araç benden az önce aynı benım gıbı kaymış ve aracına bakmak ıçın orda durdurmuş işin garibide bu yani :) Diğer tavsiyelerinizide de dikkate alıp bir frencıye sapma varmı yokmu gostereyım aracı ayrıca kar lastıklerımede dönüş yapayım aks konusundada sıkıntı olsa bellı ederdı şımdıye kadar anladığım kadarıyla onuda fazla kafaya takmaya gerek yok karter delme gıbı bır sıkıntı olamaz karter muhafazam mevcut .Bu arada aksı mekanıkçı topladı rot balansçıları başka goturup yaptırıyorlar rot balansçı yapmadı yani aksı.Son olarak daha önce soran arkadaşlar gormuştum forumda eğer seyir halındeyken vıtes topuzunuz sallanıyorsa sadece şanzuman takozundan değilde aks tanda yapabıleceğini unutmayın tecrübeyle sabittir .
Yukarı Dön
korkusuz202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı korkusuz202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 14:08
arkdaş çok geçmiş olsun..eğer L gibi bir viraja girdiysen kayman biraz normal..yinede şunlara dikkat et..

Frenlerin bakımını(Balatalarına ve fren hidroliğine)
Lastiklerin durumuna..
Rot balans ayarına..
ve de en önemlisi böyle durumlarda heycan yapmadan ve kendine güvenerek kullanmak
tekrar geçmiş olsun..
206 1.4 HDI X-LINE 2003 MODEL
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 14:38
Orjinalini yazan: korkusuz202 korkusuz202 Yazdı:

arkdaş çok geçmiş olsun..eğer L gibi bir viraja girdiysen kayman biraz normal..yinede şunlara dikkat et..

Frenlerin bakımını(Balatalarına ve fren hidroliğine)
Lastiklerin durumuna..
Rot balans ayarına..
ve de en önemlisi böyle durumlarda heycan yapmadan ve kendine güvenerek kullanmak
tekrar geçmiş olsun..

İyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkürler...Lastiklerim 1 senelık bıle değil dedığım gibi uzerınde en fazla 4 Bın Km yol yapmışımdır .Frenlerım geçen sene şubat ayında 4 balata dahil olmak üzere 2 sene garanti kapsamında değiştirdim.Rot ayarımda sıkıntı yoktu balansta 3-4 ay önce yapmıştım bir anda gelişti kaymaya başladı bılmıyorum artık ama benım kafama takılan şey buna ne sebep oldu sonuçta aracın bu şekılde kaymaya meğilli olması ıstenılen bir durum değil şimdilik çarpma esnasında zarar gören parçaları değiştirdim sonrasında en kısa zamanda toptan bir kontrole götücem aracı ayrıca kar tipi lastıkelere dönüş yapıcam.
Yukarı Dön
elsoberano Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı elsoberano Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 21:21
çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun .
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 23:31
Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

çok geçmiş olsun Allah beterinden korusun .

Sağolun teşekkürler hepimizi inşallah...
Yukarı Dön
D.EAGLE Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı D.EAGLE Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 Saat 23:48
hocam geçmiş olsun.
Yukarı Dön
Buğra Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
TRAKYA BÖLGE TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Buğra Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2013 Saat 00:05
öndeki araçta senin gibi kaymışsa bence yolda bişey vardır. yağ mazot benzin gibi bişey dökülmüş ve yağmurla beraber dahada kayganlaşmış olabilir. ucuz atlatmışın geçmiş olsun
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 805 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6172 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1101 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 274 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3582 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49291 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 514 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 333 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 555 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 87 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4379 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1800 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1025 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 765 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1749 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28814 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3720 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26158 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2505 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 238 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
Pejo58 3
muratzengin 3
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
wolkan35 2
yigit0060 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English