![]() |
|
kapasitör mü? akümü ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
moschino ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 Saat 23:03 |
Merhaba,
daha önceden aracımda 1400 w stereo anfi vardi buna bağlı olarak çalışan 2X600W pioneer oval kolon 1 adet 1000W JBL bass vardı. Yaklaşık iki hafta önce ekstra olarak 2000W mono anfi bağlattım. tekli olan kabini çiftli ile değiştirdim ve +1000W daha bass koydum. Mevcut olan stereo anifiyi de sökmedim pioneer kolonları ona bağladım. Şimdi esas oğlan sorusuna geliyorum. Mevcut olan tek aküye bu şekilde zarar verirmiyim ? Kapasitör mü almalıyım yada ekstra akü mü almalıyım ?
|
|
Peugeot 206 XR 2000 1.4 75 Bg Benzinli
Angel Far, 5cm yay, neon, karbon fiber tavan |
|
![]() |
|
reality59 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Şubat 2012 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1030 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı reality59
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
2.0 kapasitör yeterli diye düşünüyorum, daha ileri seviye bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır :)
|
|
Peugeot 307 - 2004 HDI XR Peugeot 106 - 2002 QuickSilver Tekirdağ / ÇORLU |
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaapsitör ve akünün mantığı çok farklıdır. Kapasitör dalgalanmayı önler ve voltajı sabit tutar. Anlık gerilimi karşılar.
Mesela sizin basınız çok sert vurduğudna aracın lambalarında sönme hissedilir kapasitör bunu karşılar. Akü çok ileri ve güçlü sistemlerde normal akünüzün akımının yetmediği takdirde kullanılır. Bunun içinde aracınızda 7000-8000w peak bir gereksinim olmalı ki anca ihtiyacınız olsun. mevcut sistemin RMS değerini bulup 500e bölün size gerekli kapasitör ölçüsünü bullursunuz ben o şekilde kullanıyorum ama çoğu kişi 1000rms e 1 farad der. Takdir siizn kaliteli 2farad her zaman iş görür. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |