|
İllallah ettim bu arabadan |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |
capello
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2013 Konum: denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2013 Saat 10:13 |
2007 model bir 407 aldım 4 ay önce.1.6 hdi. 112 bin km de aldım. gerek servis kayıtları gerekse tramer bilgileri km'yi doğruluyor.
sürekli bir depollution system faulty hatası veriyor bir yandan.açıklaması yüksek turbo basıncı.EGR valfi değişecek deniyor. bu ön tekerleklerin sokulup yapılan testten 90 beygir ve 125 tork çıkıyor.Bu motor bitik mi bilemedim. Usta baskı balata bitmiş volant ile beraber değişecek diyor.İkisi illa beraber mi değişecek. toplam bana çıkartılıveren masraf yaklaşık 1700. bu kadar masraftan sonra bu sorunların giderilebileceği de garanti değil. anlayacağınız arabadan çok ama çok dertliyim keşke almasaydım der oldum. tecrübeli arkadaşlardan bir yol göstermelerini rica edicem
Düzenleyen capello - 13 Kasım 2013 Saat 10:16 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aracı alırken bir ustaya göstermemişmiydiniz?
|
|
capello
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2013 Konum: denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
oto test merkezlerinden birine gittim. bir parça bile boyası yok dendi. bg 90 çıkıyor ancak motor sağlam herhangi bir yağ eksiltmesi falan yok hava filtresinden falan olabilir dendi.
|
|
mrtoknctn
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 116 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mrtoknctn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
volant temizlenerekte kurtarılabilir. yanlızca devirlerle ilgili bir parça. baskı balatayıda şu şekilde anlayabilrsiniz araç seyir halindeyken debriyaja yarım basın ve ayağınızı gaz kesmeden geri debriyajdan çeknin. araç toparlıyorsa eğer baskı balatada sıkıntı yok demektir
|
|
mrtoknctn
|
|
capello
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
baskı balata bitik diyorlar kaçırıyor debriyaj. volant da ne sorun var bilemedim.
bi de bu egr valfi illa değişmeli mi
|
|
mrtoknctn
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mart 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 116 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mrtoknctn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
onun hakkında bi bilgim yok ama tavsiyem farklı yerlerede baktırmanız konusunda olacaktır.
|
|
mrtoknctn
|
|
wlkn87
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2013 Konum: zeytinburnu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
zaten kaçırmaya başladysa performansın düşük olması çok normal değiştirmeden pek anlama sansın yok bnce :(
|
|
capello
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
peki onunla beraber volant değişmesi zorunlu mu. volant'ın arizalı olup olmadığını nasıl anlarız
|
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
egr valfinı temızletmeyı deneyın temızletıp duzelenler var. volanda ne gıbı bı arıza gorulmuste degısılıyo volan okadar kolay bozulmaz 112 bındekı bı arabada volanın degısmesı ıcın baskı balatanın sona gelıp volanı cızmesı zarar vermesı gerek
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
capello
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla tamirci volanla baskı balata beraber değişiyor dedi. baskı balata bitikmiş ama bir aciliyeti yokmuş.
bu egr için kime sormalı
|
|
capello
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
turboda bir sorun yok zamanında devreye girip çıkıyor diyorlar.
aracın verdiği arıza uyarısı .depollution system olarak veriyor sisteme turbo basınç anlık yüksekliği olarak görünüyor.
|
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
zamanında devreye gırıp cıkması deıl sorun pervanede tırbunde sıkıntı varsa yeterı kadar performans alamazsınız
|
|
|
|
capello
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bunu bir turbocuya mı göstermeli neetmeli bir yol gösteriverin.
|
|
berk2309
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ısını ıyı bılen somurmıcek bı usta lazım cevrenızde sıze tavsıye etcek bırı yokmu yada denızlıde yasayan forumdakı arkadaslar konuyu gorunce tavsıyelerde bulunurlar usta yada yer hakkında
|
|
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam geçmiş olsun. İkinci elde çok dikkat gerekiyor.
2010 model sıfır alınan vw golf 1.2 tsi da hafif bir tokurtu geliyordu. Servise götürüldü ve volanla beraber baskıbalatanın değişmesi gerektiği söylendi. Servis kullanıcı hatası olarak gördü ve yüklü bir para istedi. 8000tl civarında. Mahkemeye verildi ve kazanıldı. Araç şuanki değerinden para olarak iade edildi ve mahkemeden bu yana olan harcalamamalar alındı. 1700tl 407nin o tarz bakımı için fena bir rakakm değil. toyotada 10000km bakımı 400tl . Debriyaj normal olabilir ama volan da bozulmaz diye bir kaide yok yanlış kullanım volanıda etkileyebilir. Performans değişecektir. Şu 5tllik aletlerle boya kontrolü yapan saçma sapan yerlere gitmeyin. Birde araba test merkezi deniyor. NAsıl bir dyno yappıyorda o değerleri buluyorlar anlamıyorum ben. Kaportada istenirse tümden değişsin boyansın ama hiçbir zaman motorun maaliyetini bulmaz. Bizim millette bir boya hastalığı tutmuş gidiyor. Eğer gözle görülür bir fark yoksa (önden kazayı katmıyorum) aracın önemli olan kısmı motordur. 90 beygir çıkan 407yi keisnlikle almazdım ben nerdeyse %20lik bir motor kaybı var. o yaştaki bir araca göre çok yükske bir değer.Kmde öyle 200-300bin fln da değil. Egr ve borusunu temizletin. Eğer kullanmayı düşünüyırsanız yaptırın ama satmak istesenizde nasılsa o para kadar aşağı satacaksınız. |
|
capello
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
debriyaj bozukluğundan falan o kayıp olmaz mı. motor bitik mi diyorsunuz.
bunu satacak olursak ne kadara satabiliriz.
|
|
capello
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
dün gittim tamirciye.
dedi ki baskı balata ve volantı değiştirelim hareketli yerine sabit volant takalım çiçek gibi olur.Kuvvet kaybı da bundan olur. egr valfini değiştirelim dedi.ama halen sorunun egr den kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyorum. tüm bu işlemler için 1200 tl rica ettiler. ne diyorsunuz.
|
|
capello
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
tamircilerinden dee.
dün biri debriyaj'da sorun yok motor kapağı sökülecek kurumlar kazınacak falan diyor. hangisine uyacağımı şaşırdım
|
|
tokyo
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2013 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
servise götürün hasar tespiti yaptırın, illa tamir ettireceksiniz diye bişey yok, hastalığı teşhis edin, parçaları internetten araştırın sonra yapıtırsınız.
|
|
2005 Peugeot 307 SW
|
|
berk2309
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam arabayı servise götürmeme konusunda neden ısrarcısınız :) gidin servis kaydını actırınca usta gelınce deneme surusune cıkın sorunlarınızı ıletın ne oldugunu ne bıttıgını soleyın elbet sıze ne oldugunu solıcektır en azından dısardakı usta gıbı parayı kendı cebıne koymıcagından daha ılgılı olacaktır
|
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |