![]() |
|
Manuel Vites Ses sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2013 Saat 00:40 |
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır problemim olmadığı için buralara yazmıyordum (bencilmişim affedin).
Şükür bir problemim yok fakat aklıma takılan bir şey var. Arabam 2007 model 206 1.4 benzinli manuel vitesli Fever. 1. 3. ve 5. viteslerde daha çok olmak kaydıyla araçta titreşim arttığında vites kolunun dibinden bir şıngırtı duyuyorum. Mesela 3000 devirin üstüne çıktığımda ki yokuşlarda bunu çok yaparım elimi vites koluna götürünce kesilen bir şıngırtı bu. Ayrıca vites kolu boştayken ya da herhangi bir viteste takılıyken kol çok sallanıyor. Bu sıkıntı nereden kaynaklanır? Çözümü nasıldır? Şimdiden cevap yazan herkese teşekkürler. ![]() |
|
![]() |
|
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tahmin ediyorum, Şanzıman takozu yapabilir.
|
|
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Eğer vites kolu boştayken böyle topuzu salladığınızda top gibi sallanıyorsa bu sorun vites çubuğundan kaynaklanıyor olabilir.Herzaman değişen parçalar değil bunlar şu tarz bir parçadır ... Kaputu açın içerdende başka biri sallasın kolu farketceksınız.206nın zorlu vıtes geçışlerı ıçın ne yaptıysam bır çozum bulamadım en son hava fıltresının borusunu sokerek oradan bı yerı yağladılar baya rahatlama oldu bakalım zamanla gorucez yıne.Eğer yıne vitese takılıyken araç hareket halındeyken kol sallanıyorsa onunda arzası şanzuman takozundan olabılır.Bu ıkısını yaptırınca bahsettığınız sorunlar kaybolur buyuk ıhtımalle ama şangırtıyı ılk defa duyuyorum onu usta soyler artık oda tabı şanzumanı ındırmeden anlarsa geçmış olsun...
http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-206-VITES-CUBUGU-KISA-ORJINAL,PR-1985.html |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
|
ahmed206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Başka bir forumda da konunun bahsi geçmiş bu arada:
ben şıngırtı demişim onlar zırıltı olarak tanımlamış fakat aynı sorun.
|
|
![]() |
|
samet206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Valla dedığınız sorunlar için söyledığım şeyler garantı yanı boşluk ve sallanma sorunlarını bu parçalar çözer zırıltıya bişey dıyemem ancak araçtan araca değişir bu 206 da tamir takımı yok dıye bılıyorum tamır takımlarından bahsedıyorlar orda adamlar kesınde emın değilim yanı araştırmalısınız ancak dedığınız şeylerın ıiacı vıtes çubuğu , ve şanzuman takozudur yüzde 80 olarak ... |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |