![]() |
|
Aracımın Problemi Ne Olabilir? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
By_Akademisyen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2013 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı By_Akademisyen
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2013 Saat 15:32 |
||
Merhaba arkadaşlar 2 konu hakkında bilginize ihtiyacım var.
Geçen hafta 2006 model Peugeot 206 aracım muayeneden geçti raporda 2 hafif kusur yazıyor 1. Motorda yag sızmaları var 2. Arka sağ amortisörde yağ kaçağı/sızması var bu problemler ciddimi? muayeneden önce sanayiye gittiğimde aracı kaldırdılar motorda bıraz sızma vardı ama amartisörle ilgili birşey söylemediler , araç gayet iyi durumda demişlerdi. 2. sorum; Aracım son 2 aydır eskisine nazaran daha sesli çalışıyor sanki hasta gibi, motor yağını degiştirttim ama sanki halen devam ediyor gibi ve bazen ön motor taraflarından tıkıtıkıtıkıtıkı diye ses geliyor. Rölantide geliyor ama gaza basınca daha cok geliyor gibi. Hareket halindeyken farkına varıyorum, normalde kaputu açıp baktığımda hemen gelmiyor, yani sesin nezaman gelip gelmeyecegı belli olmuyor. Problem ne olabilir? |
|||
''Life is better without fear ''
|
|||
![]() |
|||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
motorda sızma dediğiniz yer neresinde? karterden mi yoksa baka bir yerden mi? sızmadan sızmaya değişir bu durum.
amortisör belli bir süre sonra kurur, (sızmanın durumuna bağlı olarak aylar hatta seneler sürebilir) tıkıtıkıkıt yerine şıkışıkı olma ihtimali varmı o sesin?
|
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
By_Akademisyen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Mart 2013 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı By_Akademisyen
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Karterden demisti usta ama çok sizma yok acelesi yok demisti arabanin altından yağ bırakma durumu yok sadece yağlanmış alt tarafa akıtmış.
Evet şıkışıkışıkı gibi geliyor bazende kulağıma :) neden olabilir? |
|||
|
|||
![]() |
|||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
||
Ben motordaki yag sizintisini insandaki kanamaya benzetirim hep. Mutlaka onlem almak lazim. Sayet uzun sure kullanmayi istiyorsaniz.
|
|||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|||
![]() |
|||
zerzevat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
||
bir çok araç kullandım. hemen hepsi ikinici eldi. ve hemen hepsinde sızıntılar vardı... damlatma şeklinde olmadığı sürece hiçbir önemi yok.
Yağ ve suyuna bakın. bir-iki ay içinde ekleme yapmanız gerekecek kadar çoksa sızıntılar önlem almak gerek... ama daha az sızıntılarda motoru elletmeyin derim. şıkırtı şeklinde ise ve araç dizelse büyük ihtimal subaplardan (valflerden) geliyor. Araç ısınınca geçiyorsa sorun yok. ama sürekli devam ediyorsa ayar yaptırmak gerek. yakıt sarfiyatını da arttırır. perfomansı da olumsuz etkiler.... tıkırtı şeklinde ise kaynağını bulmak lazım. rulman yatak vb. biryerden gelebilir.. bilye dağıtıp büyük masraf açabilir.
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
Araç benzinliyse ve sağ ön taraftan geliyorsa benzin pompasından geliyor olabilir.Normal bir ses.
|
|||
![]() |
|||
zerzevat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
||
benzin pompası deponun içinde. sağ arka koltuk altında.
|
|||
![]() |
|||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
||
Karter nekadarda acil degil desemde yalan olur tavsiyem contasini yeniletin. Şıkşık sesi iteceklerin yagsiz kalmasiyla cikar, yag pompasi tikanmis yada bozulmak uzere olabilir. Buna sizdirmaya neden olan contanin parcasida neden olabilir. Sivi conta ise zamanla ozelligini yitirip karter icine duserek yag pompasi suzgecini tikamis olabilir. Hangi yagi kullaniyorsunuz? 10/40 mi? Ben taaa 0/30a kadar dustum oyle duzelmisti şıkşık. |
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı By_Akademisyen
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
|
|||
![]() |
|||
||
ben bu şekilde çözdüm, sizin aslanınız ne tepki verir emin değilim ama yanma oranı düşük (30) olunca yüksek devirlerde adı üstünde araç biraz yağ yakıyor. siz rahatsızsanız 5/40 deneyin. düzele bilir. düzelmezse 0/30 deneyin. ama garanti vermiyorum. yağ pompası deneyim, belki tapetler (iticiler&siboplar) da sıkıntı olabilir. bu deneme yanılmadır ucuz yollu, (16 valf ise 800 lirayı buluyor maliyeti) 8 ise yarı yarıya işe ayrıca işçilik. ben en ucuz yolla başladım düzeldi. Şans Kısmet neyse adı :))
|
|||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |