![]() |
|
otomatik 307 rampada vites geçmiyor !!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hater ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2012 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2013 Saat 16:01 |
Arkadaşlar herkese mrb. forumda baya bi araştırma yaptım ama tam olarak benim sorunuma cevap bulamadım.bu yüzden yeni bir konu açmak zorunda kaldım...
gelelim sorunuma : 2005 model otomatik 307 xt premium aracım var.suanda 97000km de. araç düz yolda giderken hiçbir sıkıntı yaratmıyor.ama örneğin aydın dan konyaya giderken 300-400 km boyunca düz yolda sıkıntı olmuyor ama dik ve uzun bi rampa geldiğinde hızlı bir şekilde vitesi 4 ten 3 e çekiyor ve bir dahada vites yükselmiyor.vites manuele de geçiş yapmıyor,yani manuele alsam da ekranda D konumu görünüyor.hızımı kestikçe vites 1e kadar düşüyor ama kesinlikle çıkmıyor.stop edip çalıştırınca düzeliyor ama rampa denk gelince tekrar yapıyor aynı hatayı.herhangibir hata yazmıyor yol bilgisayarında.ayrıca serviste bilgisayara bağlayıp baktılar ve hiçbir şekilde hata veya arıza görünmüyor dediler.sizce nasıl bir yol izlemeliyim.sorunuma yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.bu arada aydında yaşıyorum.iyi günler.
|
|
![]() |
|
mami202 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 458 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3. viteste takılı kalma olayı bendede var rampa veya düzlük farketmeksizin 120- 130 km hızlarda 4. viteste ilerlerken dipgaz yapıp şanzıman otomatik olarak 3 e alıp devir 4-5 bine ulaştığında 4. vitese geçmesi gerekirken takılı kalıp hata veriyor. şöyle birşey deneyin araç 3. viteste iken devrini alıp 4. vitese geçeceği zaman ayağınızı gazdan çekip sanki debriyajlı araç kullanıyormuş gibi şanzımanın vitesi atmasına sağlayıp tekrardan gaz pedalına basarsınız. yağ - valf değişimi yaptırdım belki düzelir diye pekde umduğum gibi düzelmedi hatta şuan şanzıman daha kötü durumda içini açtırıp bakacağız nesi var nesi yok hepsi çıkar ortaya .
Düzenleyen mami202 - 03 Kasım 2013 Saat 19:09 |
|
![]() |
|
hater ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2012 Konum: aydın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Teşekkür ederim arkadaşım ama acaba benim sorunum da elektro vanadanmidir . Kararsiz kaldım bende .ayrıca o dediğin gazdan ayağı çekme yöntemini denedim olmadı. Yani illaki stop etmem gerekiyor aracı.
|
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
hocam denıcegın yontem ozaman gıdıp servıste bılgısayara baglat vanaların basıncını olctur ona gore vana yada degıl anlasılır . rampa cıkarken cok ısındıgından da yapar sanzımandakı bant takımının bıtmesınden de yapar yada tork konvertorunun arızalanmasından da yapar
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Bilgisayara bağladık hiç bir arıza gorunmedi kardeşim .adamlar sorun yok diyorlar ama sıkıntı bariz belli.
|
|
![]() |
|
serhat79 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
hater kardeşim aynı sorun su anda benim aracımdada mevcut bir türlü çözemedik usta beyinle alakalı deyip duruyor çok can sıkıcı olmaya başladı
|
|
bilgi paylaştıkça çoğalır önem kazanır..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |