Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aracım çok yakıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aracım çok yakıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mgulsen Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mgulsen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aracım çok yakıyor
    Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2013 Saat 09:05

Merhaba arkadaşlar

Yaklaşık 1,5 ay önce aldığım Peugeot 206 1.4 fever otomatik vites aracım benzinde 52 kuruş civarı yakmakta olduğundan dolayı 4 gün önce Atiker marka Lpg taktırdım. ilk doldurduğum depo 72 TL civarı gaz aldı daha bitmedi ama bitmek üzere ve şuan 155 km yaptı. 10 - 15 km daha yapca 170 km yapacak. Km de 41 kuruş yakmış olacak. Ayrıca benzindende bayağı çekmekte çeyrek depom bitti 50 TL lik daha aldım oda bayağı azaldı.

Sizce aracımda mı bir arıza var. Benzinde ve gaz da bu kadar yakması normal mi? Ne yapmam gerekir yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler

Yukarı Dön
Serkan Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı Serkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2013 Saat 10:25
Benzinde 52 Krş normal, lpg'de 30-32 kuruş yakması lazım ama bu seviyeye hemen düşmez 1.000 km sonra gidin tekrar bir ayar yaptırın o zaman düzelir. Lpg'deyken benzin tüketimine gelirsek, göstergenin düşmesine aldanmayın, araç benzinde gittiğini sanarak göstergeyi düşürür, yinede gaza geçiş ısısınada baktırın, sabahları gaza geçiş uzunn sürüyorsa ısıyı düşürebilirsiniz.
Yukarı Dön
_ali_ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _ali_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2013 Saat 11:26
Şehir içi 10lt/100km LPG sizin araç için normal değer, yani fazla yakıyor, ayarsız veya başka bir sorun var.
206 1.4 + LPG
Yukarı Dön
Aziz Açılır Kutu Gör
BÖLGE TEMSİLCİSİ
BÖLGE TEMSİLCİSİ
Simge
KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Aziz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2013 Saat 17:55
lpg alınan firmayıda değiştirin, Totalden gaz alın birde :)))))
[pasaklıKontes]hy206 GTI
Yukarı Dön
mgulsen Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mgulsen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 Saat 09:16
bu sabah işe gelirken lpg bitti km olarak 205 km de bitti 71 tl gaz almıştım normal midir sizce
fakat kafama takılan lpg kullanıyorum fakat benzinden de çok fazla tüketim yapıyor gibi geliyor sizce normalmidir benzinin eksilmesi bu sabah gaz a geçene kadar arabayı haraket ettirmedim bir de bu şekilde deneyeceğim gaza geçtikten sonra yol alacağım
sizce bunun etkisi olur mu şimdiye kadar sıcak veya soğuk havada aracı çalıştırdıktan sonra kullanıyordum soğuk havalarda biraz gittikten sonra gaza geçiyordu
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 Saat 10:35
hocam ılk basta aracı ısıttıktan sonra çıkarsan yola aşırı derecede benzın tuketırsın ve yakıtın artırırsın.. benzın ıbresı tüpte kullansan dahı hep dusecektır.. ıbre lastıkten bılgısını alıyo, normal degerını görmek ıstedıgınde 7lt ye değer benzın almanız gerekıcek veya arabanızı yokuş asagı koyarsanız 1-2 saat ıbre normale donebılır(net değer benzın alarak gorebılırsınız)

yenı lpg olduğundan aracınızda tekrar bır ayara gıtmenız gerekecek ve sıcaklık soğukluk derecesını bı kontrol ettırın.. havalar soğuduğundan gec tüpe gecmesı normal.. bence dırek tüpe almak aracı helekı soğuk havalarda arabalar ıcın zararlı olduğunu düşünüyorum.. 70tl ye 270-300km yol yapması gerekır bence..
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 Saat 11:04
Benzin normal bencede ama gaz için bişey diyemiyorum ki 205 km'de 71 lira 0.35 krş'a denk gelir iyi sanki :)
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i
Yukarı Dön
mgulsen Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mgulsen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 Saat 11:16
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

hocam ılk basta aracı ısıttıktan sonra çıkarsan yola aşırı derecede benzın tuketırsın ve yakıtın artırırsın.. benzın ıbresı tüpte kullansan dahı hep dusecektır.. ıbre lastıkten bılgısını alıyo, normal degerını görmek ıstedıgınde 7lt ye değer benzın almanız gerekıcek veya arabanızı yokuş asagı koyarsanız 1-2 saat ıbre normale donebılır(net değer benzın alarak gorebılırsınız)

yenı lpg olduğundan aracınızda tekrar bır ayara gıtmenız gerekecek ve sıcaklık soğukluk derecesını bı kontrol ettırın.. havalar soğuduğundan gec tüpe gecmesı normal.. bence dırek tüpe almak aracı helekı soğuk havalarda arabalar ıcın zararlı olduğunu düşünüyorum.. 70tl ye 270-300km yol yapması gerekır bence..

üstad aracım benzin de 52 kuruş yakıyordu bu hesaba göre gazda 35 kuruş yakması normalmidir sizce veya benzinde 52 kuruş yakması fazlamı neden kaynaklanıyordur
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 Saat 12:14
Benzin 52 kuruş normal usta bence onu kafaya takma ama gazı bilemiyorum kullanan arkadaşlar daha iyi fikir verirler..
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 Saat 13:09
Orjinalini yazan: volkanC2 volkanC2 Yazdı:

Benzin 52 kuruş normal usta bence onu kafaya takma ama gazı bilemiyorum kullanan arkadaşlar daha iyi fikir verirler..

Abi gaz daha 2 sene kadar önce ne güzel 1.60 lardaydı simdi 2.60 olmuş oha dedim ya
Yukarı Dön
volkanC2 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı volkanC2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 Saat 13:30
Orjinalini yazan: dogan106 dogan106 Yazdı:

Orjinalini yazan: volkanC2 volkanC2 Yazdı:

Abi gaz daha 2 sene kadar önce ne güzel 1.60 lardaydı simdi 2.60 olmuş oha dedim ya

Benzinde de 5 Lirayı gördük güzel Türkiyemde :)
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 Saat 21:07
HAYALDİ GERÇEK OLDU DURMAK YOK YOLA DEVAM !!!
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***
Yukarı Dön
hsnsnl Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2013 Saat 22:06
Orjinalini yazan: mgulsen mgulsen Yazdı:

Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

üstad aracım benzin de 52 kuruş yakıyordu bu hesaba göre gazda 35 kuruş yakması normalmidir sizce veya benzinde 52 kuruş yakması fazlamı neden kaynaklanıyordur

otomatık olduğundan aracın benzın fiyatına gore ve havalar soğuk olmasına gore benzın yakısın normal bence.. bıde aracı yenı almışın alısasaya kadar bıraz fazla yaktırman normal ılerleyen zamanlarda dusecektır yakıtın benzın ıcın.. lpg ıcın dersen ki bence bıraz daha kullan bole alışsın araç lpg ye ondan sonra lpg ayarına goturursun.. bana gore en fazla 30krs yakması lazım lpgde 
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
Yukarı Dön
cansytnn Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cansytnn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2013 Saat 01:03
ben de kendi 1.6 110hp dizel aracımdan çok şikayetçiydim aslında şehir içi 30 kuruş atıyor diye şu an benden daha beterleri varmış bunu hiç düşünmemiştim arkadaşın lpg li aracı 1.6 110 hp astra sedan 25 kuruş atıyor şehir içi
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon P tuşu son mesaja git 317 0 Ahmet2341
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 6116 9 Alphanet
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12638 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 522 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 289 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5022 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 578 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 375 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 600 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 206 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 541 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 751 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2204 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 999 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5483 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4772 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1966 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 502 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2167 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37176 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Burak307xsi 1
Saido26 1
Alphanet 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English