![]() |
|
Aracım çok yakıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
mgulsen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2013 Saat 09:05 |
|
Merhaba arkadaşlar Yaklaşık 1,5 ay önce aldığım Peugeot 206 1.4 fever otomatik vites aracım benzinde 52 kuruş civarı yakmakta olduğundan dolayı 4 gün önce Atiker marka Lpg taktırdım. ilk doldurduğum depo 72 TL civarı gaz aldı daha bitmedi ama bitmek üzere ve şuan 155 km yaptı. 10 - 15 km daha yapca 170 km yapacak. Km de 41 kuruş yakmış olacak. Ayrıca benzindende bayağı çekmekte çeyrek depom bitti 50 TL lik daha aldım oda bayağı azaldı.Teşekkürler |
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Benzinde 52 Krş normal, lpg'de 30-32 kuruş yakması lazım ama bu seviyeye hemen düşmez 1.000 km sonra gidin tekrar bir ayar yaptırın o zaman düzelir. Lpg'deyken benzin tüketimine gelirsek, göstergenin düşmesine aldanmayın, araç benzinde gittiğini sanarak göstergeyi düşürür, yinede gaza geçiş ısısınada baktırın, sabahları gaza geçiş uzunn sürüyorsa ısıyı düşürebilirsiniz.
|
||
![]() |
||
_ali_ ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
|
Şehir içi 10lt/100km LPG sizin araç için normal değer, yani fazla yakıyor, ayarsız veya başka bir sorun var.
|
||
206 1.4 + LPG
|
||
![]() |
||
Aziz ![]() BÖLGE TEMSİLCİSİ ![]() ![]() KOCAELİ İL TEMSİLCİSİ Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2012 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3814 |
|
lpg alınan firmayıda değiştirin, Totalden gaz alın birde :)))))
|
||
[pasaklıKontes]hy206 GTI
|
||
![]() |
||
mgulsen ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2013 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
|
bu sabah işe gelirken lpg bitti km olarak 205 km de bitti 71 tl gaz almıştım normal midir sizce
fakat kafama takılan lpg kullanıyorum fakat benzinden de çok fazla tüketim yapıyor gibi geliyor sizce normalmidir benzinin eksilmesi bu sabah gaz a geçene kadar arabayı haraket ettirmedim bir de bu şekilde deneyeceğim gaza geçtikten sonra yol alacağım sizce bunun etkisi olur mu şimdiye kadar sıcak veya soğuk havada aracı çalıştırdıktan sonra kullanıyordum soğuk havalarda biraz gittikten sonra gaza geçiyordu
|
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
hocam ılk basta aracı ısıttıktan sonra çıkarsan yola aşırı derecede benzın tuketırsın ve yakıtın artırırsın.. benzın ıbresı tüpte kullansan dahı hep dusecektır.. ıbre lastıkten bılgısını alıyo, normal degerını görmek ıstedıgınde 7lt ye değer benzın almanız gerekıcek veya arabanızı yokuş asagı koyarsanız 1-2 saat ıbre normale donebılır(net değer benzın alarak gorebılırsınız)
yenı lpg olduğundan aracınızda tekrar bır ayara gıtmenız gerekecek ve sıcaklık soğukluk derecesını bı kontrol ettırın.. havalar soğuduğundan gec tüpe gecmesı normal.. bence dırek tüpe almak aracı helekı soğuk havalarda arabalar ıcın zararlı olduğunu düşünüyorum.. 70tl ye 270-300km yol yapması gerekır bence..
|
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
![]() |
||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
|
Benzin normal bencede ama gaz için bişey diyemiyorum ki 205 km'de 71 lira 0.35 krş'a denk gelir iyi sanki :)
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
üstad aracım benzin de 52 kuruş yakıyordu bu hesaba göre gazda 35 kuruş yakması normalmidir sizce veya benzinde 52 kuruş yakması fazlamı neden kaynaklanıyordur
|
||
![]() |
||
volkanC2 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Şubat 2013 Konum: Bahçelievler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1743 |
|
Benzin 52 kuruş normal usta bence onu kafaya takma ama gazı bilemiyorum kullanan arkadaşlar daha iyi fikir verirler..
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Abi gaz daha 2 sene kadar önce ne güzel 1.60 lardaydı simdi 2.60 olmuş oha dedim ya
|
||
![]() |
||
|
Benzinde de 5 Lirayı gördük güzel Türkiyemde :)
|
||
![]() |
||
![]() |
||
kuscu38 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2013 Konum: istanbul/bğclar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2546 |
|
HAYALDİ GERÇEK OLDU DURMAK YOK YOLA DEVAM !!!
|
||
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® *** |
||
![]() |
||
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
|
otomatık olduğundan aracın benzın fiyatına gore ve havalar soğuk olmasına gore benzın yakısın normal bence.. bıde aracı yenı almışın alısasaya kadar bıraz fazla yaktırman normal ılerleyen zamanlarda dusecektır yakıtın benzın ıcın.. lpg ıcın dersen ki bence bıraz daha kullan bole alışsın araç lpg ye ondan sonra lpg ayarına goturursun.. bana gore en fazla 30krs yakması lazım lpgde
|
||
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
||
![]() |
||
cansytnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
|
ben de kendi 1.6 110hp dizel aracımdan çok şikayetçiydim aslında şehir içi 30 kuruş atıyor diye şu an benden daha beterleri varmış bunu hiç düşünmemiştim arkadaşın lpg li aracı 1.6 110 hp astra sedan 25 kuruş atıyor şehir içi
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |